Повдигнаха обвинения на шефката на кабинета на Марин льо Пен

Разпитан беше и бодигардът на крайнодясната лидерка
23 фев 2017 08:08, Елка Василева
4
Повдигнаха обвинения на шефката на кабинета на Марин льо Пен
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Парижката прокуратура повдигна предварителни обвинения на Катрин Гризе, ръководителката на канцеларията на френската крайнодясна лидерка Марин Льо Пен, по разследването за източване на средства от Европейския парламент, съобщи Асошиейтед прес.

Гризе бе задържана за разпит и след това срещу нея бе предявено обвинение в злоупотреба с доверие. Бодигардът на Льо Пен Тиери Лежие, който също бе разпитан, бе пуснат, без да му бъдат повдигнати обвинения.

И двамата са били наети като асистенти в ЕП. Разследващи подозират, че членове на крайнодесния Национален фронт са били назначени фиктивно за асистенти в ЕП и са получавали заплати там, докато в действителност са вършели работа за националната структура на партията.

Льо Пен каза, че разпитите са политически машинации преди президентските избори през април и май, на които тя ще се яви.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
НАШИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ преди 7 години
Ако говориш за Бареков и подобните му, които НИЕ БЪЛГАРИТЕ избрахме да ни лъжат, може и да си прав. Но има и такива, които си заслужават заплатите. Мария Габриел, например. А че България плаща вноска за членството си-да, плаща, както плащат и останалите 27. Ама да видим и какво взимаме: доста повече от това, което внасяме-за 2007-2013 периода сме "чисто" около 7 милиарда евро на плюс. Хайде, със здраве!
3
2
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
До АнонименОстана само ти !
2
4
 
10
 
! Отговори
НАШИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ преди 7 години
не се ли занимават с нищоправене в Брюксел също. Даже не е сигурно дали ходят на работа. Много от хората даже не знаят, че тия са евродепутати. Калфин също си правеше тук кампания, а пък беше евродепутат. А то било наказуемо. Най-добре да се закрива Кантората ЕС, вместо да им плаща България за членство в такава излишна бюрокрация, а те после с тези пари да си клатят краката и да ни нареждат срещу нас - както ни накараха да спрем ЮЖЕН ПОТОК, за да има СЕВЕРЕН и ТУРСКИ ПОТОЦИ
1
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се останаха ли престъпници неспонсорирани от Кремъл?