Гняв в Анкара и закани към Холандия: Ще отмъстим!

Чавушоглу смята, че Холандия не иска силна Турция
12 мар 2017 11:11,
182
Гняв в Анкара и закани към Холандия: Ще отмъстим!
Снимка: Reuters

Министърът на външните работи на Турция обеща десетократно отмъщение на нидерланското правителство, предава Anadolu Agency.

"Каквито и стъпки да предприемат, ние ще предприемем десетократно повече действия. Не се страхуваме, но това което те правят е наистина нечовешко", заяви Чавушоглу в интервю за телевизия TRT, предаде "Фокус".

Още по темата

Външният министър на Турция подчерта, че правителството на Нидерландия действа антиимигрантски и антимюсюлмански в по-голяма степен дори от лидера на крайнодясната "Партия на свободата" Герт Вилдерс.

Относно мотивите за това Чавушоглу изтъкна: "Защото те не искат стабилна, силна и по-свободна Турция".

В ранните часове на неделя министърът на финансите на Турция заяви, че "фашисткото" решение на нидерландските власти за депортиране на министъра на семейството и социалната политика Фатма Бетюл Саян Кая от страната ще остане в историята като черно петно, пише вестник Daily Sabah.

Според финансовия министър на Анкара начинът, по който нидерландската полиция е третирала Фатма Бетюл Саян Кая, е неприемлив, добавяйки, че действията на местните власти провокират ислямофобия.

Междувременно Фатма Бетюл Саян Кая е излетяла с частен самолет от германския град Кьолн в посока към Истанбул, след като по-рано нидерландските власти я ескортираха до границата с ФРГ, предава Anadolu Agency.

В Кьолн турският министър бе придружавана от генералния консул на Анкара в рейнския град Хюсеин Емре Енгин. Самолетът, с който тя отпътува за родината си, бе предоставен на министъра на младежта и спорта на Турция Акиф Чаатай Кълъч за участие в редица събития в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремал също се закани на Холандия. Нали Ердоган и Путин са аркадаши.То и Сидеров като руски патриот застава зад Ердоган.
92
0
 
19
 
! Отговори
айде ве! преди 7 години
Какви отмъщения, какви 5 лева! Да си правят митингите в Турция, там са свикнали да има джихадостко фоервеврки севд тълпите. Как могат да си въобразяват, че в Европа ще им предоставят терен за подобни забавления. Да поискат от Путин митинги в Масква, та да видим как ще им се разреши!
91
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключителна турска наглост. Но, и Германия и Холандия да си вадят сега кестените от жаравата с голи ръце, като ги пуснаха из Европа да безчинстват.
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюслитата объркаха западна Европа с пияната мечка която разиграват като слон в цирк.***,в ГРЕШКА СТЕ,да няма санкции и за вас,че много ще боли.Европа не е Русия,а свийте са малко да не ва гази валяк
89
5
 
9
 
! Отговори
месара преди 7 години
е тоя нема ли да дойде и тук да агитира за ердоган , та наще да ходят да гласуват за него в турция !? защо нищо не се пише за другарите местан и доган , да чуем тяхната позиция за случващото се , не чувам и другарката *** , нито другаря сидеров - въобще другарите нещо се покриха ( ни вопъл , ни стон ) , защо така бе другари , " защитници и борци за правда и свобода " , къде сте ???
88
2
 
12
 
! Отговори
??? преди 7 години
Кого плашат тия !?!? Ердоган забрави колко се моли на руското джудже!!!Да не стане и с тия така
87
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе тия кво се шматкат по чуждите държави нямат ли си своя,аман от навлеци,че и щели да отмъщават за пропуснатата пропаганда,***, вън от европа и от цивилизования свят
86
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До fessss103За Турция всички,които пречат на султан Ердоган,са терористи.
85
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция не може да налага свои правила в ЕС.След като се злоупотребява с либералната демокрация,ще се наложи нейната корекция.
84
12
 
4
 
! Отговори
tc преди 7 години
holanda 6te ili ne6te dupe 6te dade ili na turciya ili na teroristite..... kakto jelayete gospodine
83
11
 
2
 
! Отговори
fessss преди 7 години
evropa ako podkrepva teroristite,6te zagubi turciya izop6to potına do gırlo v kalta))))))))))))))
82
8
 
3
 
! Отговори
fesss преди 7 години
evropa se nasra!!!! za6toto teroristite gi zaplahvat))))))))
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"че си нямате и на представа какво се разработва под земята в европа"Уаууу!!! Конспирация някаква надушвам! :)))Какво се разработва бе, я кажи? :)) Изтребваща машина за тюркски гени ли?
80
6
 
17
 
! Отговори
И що? преди 7 години
Що, бе, хора? Тия в Турция няма ли да гласуват за вас, та сте тръгнали да събирате избиратели по чужбините?
79
4
 
9
 
! Отговори
павлин преди 7 години
Тоя па кво се ЕР-чи
78
5
 
29
 
! Отговори
хммм преди 7 години
тия тъпaнари сериозно са се взели за нещо много голямо. Холандия не е покварена Германия, не вярвам да им отстъпят, много добре ги забиват при всяка размяна на реплики. Горките муслита, голяма работа стана като не допуснаха на някакъв да кацне, да не вземете да наравите война сега, ахаха горките луди. Карайте я по-полека да не си докарате някой проблем на главата а току виж са ви вдигнали мерника и са ви върнали в каменната ера, че си нямате и на представа какво се разработва под земята в европа
77
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хей, дзурльовци, хайде отмъщавайте, да видим как ще го направите. Когато диваци като вас започнат да се мислят за световна сила, когато използват десетилетия икономиките и постиженията на развитите държава, когато ви пускат да живеете и работите в нормални държави, у вас дивашкото не издържа и си показва рогата. Така както се развиват нещата, туризма съвсем ще загасне, лирата обезцени, безработицата ще расте и ще започнете да се избивате вътре в Турция. Недоволството ще нарасне до гражд.война.
76
8
 
15
 
! Отговори
как преди 7 години
Нищо не можете да направите. Това си е суверенна държава.
75
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя психопат Ердоган ще запали нова световна война.
74
5
 
32
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Това,от което се нуждае Европа,е една Нова РЕКОНКИСТА-прочистване от исляма!Няма нужда да се гонят всички,а само тия,които не желаят да се откажат от тая вредна религия!