Глас от Австрия: Да ограничим помощите за мигранти от ЕС!

"Свободата на работа да не се бърка с избор на най-добрата социална система"
Обновена: 19 мар 2017 21:00 | 19 мар 2017 21:00, Веселина Йорданова
61
Глас от Австрия: Да ограничим помощите за мигранти от ЕС!
Снимка: архив, Ройтерс

Страните от Европейския съюз би трябвало да ограничат социалните облаги за мигрантите от други страни членки на Съюза, за да не се допуска злоупотреба със социалните системи на държави с висок стандарт на живот.

Това заяви днес министърът на външните работи и интеграцията на Австрия Себастиан Курц, цитиран от ДПА.

Предложението на Курц идва след няколкото неотдавнашни проекта, според които Австрия трябва да стане не толкова привлекателна за мигрантите.
 
Една от планираните мерки предвижда намаляване на детските добавки за работници от други страни членки на ЕС, чиито деца живеят в родината си.
 
Курц, който е член на консервативната Австрийска народна партия, известна с твърдата си позиция по въпроса на имиграцията, заяви в ефира на общественото Австрийско радио и телевизия /ОРФ/, че европейските граждани би трябвало да могат да кандидатстват за социални помощи в страна от ЕС, само след като са живели в нея пет години.
 
Предложението на Курц предвижда помощите за безработица да отпаднат.
 
"Свободата да се работи навсякъде не бива да се бърка със свободата да се избира най-добрата социална система" в ЕС, каза Курц. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Австриябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
BG преди 7 години
DA. SAGLASEN SAM. DA RABOTIAT. DA PLACHTAT DANAZI KATO VSICHKI.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Също така да ограничим дейността на Райфайзенбанк, ОМВ и Билла в по-бедните държави от ЕС.
44
0
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Моля за извинение - темата е по_различна. Ама като ни надуха главите "мигранти", та мигранти ...
43
1
 
3
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Хайде стига с тези мигранти. Свърши,не разбрахте ли? Примитивите са като скакалците- тръгват вкупом,ама като отшуми мерака си се връщат по дупките. Свърши! Следваото - след 15 години( да речем )!
42
0
 
9
 
! Отговори
Малко опит не е зле преди 7 години
Израелския министър председател Натанихау влезна в управлението като министър на икономиката и веднага спря помощите на израелските бедуини, мюсюлмани, които имаха по 5 жени и 25 деца. Получаваха пари от държавата, жените раждаха от 12 годишна възраст докато могат, мъжете караха мерцедеси и развиваха черен бизнес.Натаниау спря парите на бедуините, за което изгуби поста си като министър на финансите, но закона му остана, народа му благодари и вече 2 пъти го избира за министър председател.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм ЗА!
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете парите и помощите и арабите няма да тръгнат за Европа !Спрете парите е помощите за ромите и и те ще си отидат от България. Просто ще отидат да търсят други бу.да.ли в света.Евреите не напразно казват- Будалите никога не свършват, те само се подменят.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гщници оправихте България сега сте тръгнали да оправяте социалната система на Австрия.Я си вижте вашият двор ве сульовци,какво сте тръгнали чужди пари да броите,ми прави са си хората,защо да плащат на деца които не живеят във Австрия??? БГ шведи отиват там и започват да лежат със големите си фамилии на социала,тва не е ол инклузив ве БГ-та,оправете си вашата кочинка а не ревете по форумите срещу развитите общества.
38
3
 
34
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Харесвах го този заради твърдата му позиция срещу имигрантите от Африка, и арабския свят!Но не мога да не се съглася с колегите под мен-сигурно 99% от източноевропейците в Австрия работят здраво, и дават своя дял за икономиката и! Тотална дискримивация е - това, което се опитва да прокара този път!И наистина , човек си задава въпроса - Австрия иска неграмотни..мюсюлмани от Африка, и Азия...или работливи пчелички от източна Европа?
37
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги - извадено от контекста.Отнася се за някои хора от ЕС, които отиват на Запад с цел да не работят, а да ползват помощи, защото у нас раждат от детска възраст, за да си живеят царски.
36
2
 
22
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЪЛГАРИЯ преди 7 години
ДА СПРЕМ ВСИЧКИ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ В БЪЛГАРИЯ.ТИКВО, ЗАЩО НЕ СПРЕШ СОЦИАЛКИТЕ?ЗАЩОТО БЕЗ *** НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ ПОЛИТИК.
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги *** еврогейатлантик...Абе курц толкова е лесно бе абдали....плаща ти се социални само ако бачкаш...после следи се кога си влязъл и кога излязъл в държавата и ако си липсвал повече от 6 месеца от държавата стоп на соца...следи се от къде си теглиш парите.Следи се дали не идваш в държавата да си теглиш парите само...ако трябва подписка за тия пари всеки месец....има още методи.....*** *** курц
34
0
 
23
 
! Отговори
фф преди 7 години
Гн Курц....четете го без ц...но нямате нищо против тези имигранти от ЕС да си плащат данъци и да работят май....и мистър Курц тази забрана отнася ли се за италианци французи и.т. а също за араби турци сирийци мароканци и все подобна *** .
33
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа, а? Драги евроатлантици, получавате това, което заслужавате. Работещите в Австрия мигранти от ЕС също плащат данъци, въпреки, че целенасочено им дават по - малки заплати. Тоест, допринасят за тая социална система дори повече от местните. Топва е същността на ЕС. По тая логика, данъците за всички фирми с австрийско участие в България трябва да се увеличат -поне няколко пъти и при укриване или избягване на данъци всичко да се конфискува на 100%. Спирайте потоци и аеци... ;)
32
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как е второскоростни? Усещате ли фашистките практики за които ви намеква ерджолан?
31
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не са действия срещу емигрантите от държави извън ЕС,а е насочено срещу европейските граждани.Да не говорим,че и без това се раждат малко европейчета.Тези хора не мога да ги разбера,те продължават да работят срещу европейците,сами работят против себе си,вече имам чувството,че имат нужда от психиатър.Напоследък целия свят изкукурига!
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега в Австрия, утре в Германия и останалите на първа скорост.
29
2
 
51
 
! Отговори
Австриец преди 7 години
"Сиреч не щем българи, румънци, поляци, чехи, словаци, литовци и прочее източно-европейци. Но от друга страна нямаме нищо против африканци и араби. Това е защото сме еврогейчета и ни кефят черни патоци.
28
6
 
18
 
! Отговори
Analizator преди 7 години
До АнонименНека си останат само БЕЗПОЛОВИ ЗАПАДНИ ***!!! НИЕ Да се приберем и да си направим ИЗТОКА както си беше РАЙ!! ЗАПАДА да го Дуват!!!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците, арабите и всякакви подобни на тях - вън от ЕС....Точно това иска и Курц. Българи, румънци и всякакви баювци вън!