Ердоган заплаши: Преразглежда сделката за миграцията

Турция сменя тона към Европа
23 мар 2017 22:25, Петя Славова
133
Ердоган заплаши: Преразглежда сделката за миграцията
Снимка: БТА

След референдума през април Турция ще продължи икономическите отношения с Европейския съюз, но ще преразгледа изцяло политическите и административните връзки, включително сделката за ограничаване на нелегалната миграция, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

В интервю за Си Ен Ен Тюрк Ердоган каза, че всичко, "от А до Я" в отношенията на Турция с Европа, ще бъде преразгледано след референдума на 16 април за конституционни промени, които ще разширят правомощията му.

Според турския президент европейски страни разрешават прояви на онези, които водят кампания за гласуване с "не" на референдума и забраняват прояви на турски представители пред поддръжници на гласуването с "да".

Още по темата

Ердоган обвини Германия, че подкрепя тероризма и каза, че няма планове да я посети преди референдума, както твърдяха някои медии, пише БТА. Той не се извини за сравнението с нацизма, посочва Ройтерс. "Смущава ви, когато казваме, че това е фашизъм, че е нацизъм, но това, което правите вие, отговаря на това определение", каза турският президент.

Той добави, че ще има разговори "очи в очи" с новото американско правителство през май и че основните двустранни проблеми, които ще се обсъждат, са Сирия и Фетхуллах Гюлен, обвинен от Турция за осуетения опит за преврат през юли.

Ердоган призова Вашингтон и Лондон да отменят възможно най-бързо забраната да се внасят преносими компютри и таблети в пътническите салони на самолетите, излитащи от някои летища, включително от Истанбул. "Надявам се, че тези страни - Съединените щати и Великобритания ще преразгледат това решение и ще го отменят възможно най-бързо", каза Ердоган, цитиран от Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен Ердоган е бита карта! Щом даже нашите започнаха да му се дървят (помните преди как му козируваха), значи имат някаква информация че скоро му готвят нещо, което ще е много по-успешно от измисления преврат! Създаде си много силни врагове, които няма да го оставят дълго да им лази по нервите
5
7
 
24
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
България никога не е била толкова уязвима и унизена от собствената си политика и политици. А го няма вече и руснака , който да застане зад гърба ви . Писах го това за емигрантите от Турция преди 2 седмици , ама кой да слуша.
4
0
 
4
 
! Отговори
Гешо преди 7 години
До Анонимен 2България получи милиарди за да ги затвори . Някой се полакоми и ги затвори .
3
0
 
42
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Ердоган колко меко говори към Британците и Американците. Поредното доказателство, че англосаксонците се стреммят да дестабилизират ЕС чрез Турция. За пореден път се вижда, че Англия никога не е била лоялен член на ЕС. Добре че се махна.
2
3
 
33
 
! Отговори
Честито преди 7 години
А да ние е честита телената мрежичка, дето Патриотарите и Гробарите строят от 3 години. Изразходваха за нея стотици милиони а не става за нищо! За тези пари, че и за по-малко, в Унгария и други страни хората вдигнаха по няколко реда истинска ограда. Тук Валерко, Каракачанов, Бойко и Кунева прибраха едни хубави пари а не построиха нищо. Ашкулсун!
1
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган пусне ли тълпите България потъва! Буквално ще бъде залята! Запада ще си затвори гарниците и за пореден път ЕС ще ни се изплюят в лицето както вече няколко пъти ни плюха, и пръста си няма да помръднат да ни помогнат. Веднага ще забравят за солидарността която ни навираха когато спирахме АЕЦове и проекти от които загубихме милиарди.