Ердоган заплаши: Преразглежда сделката за миграцията

Турция сменя тона към Европа
23 мар 2017 22:25, Петя Славова
133
Ердоган заплаши: Преразглежда сделката за миграцията
Снимка: БТА

След референдума през април Турция ще продължи икономическите отношения с Европейския съюз, но ще преразгледа изцяло политическите и административните връзки, включително сделката за ограничаване на нелегалната миграция, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

В интервю за Си Ен Ен Тюрк Ердоган каза, че всичко, "от А до Я" в отношенията на Турция с Европа, ще бъде преразгледано след референдума на 16 април за конституционни промени, които ще разширят правомощията му.

Според турския президент европейски страни разрешават прояви на онези, които водят кампания за гласуване с "не" на референдума и забраняват прояви на турски представители пред поддръжници на гласуването с "да".

Още по темата

Ердоган обвини Германия, че подкрепя тероризма и каза, че няма планове да я посети преди референдума, както твърдяха някои медии, пише БТА. Той не се извини за сравнението с нацизма, посочва Ройтерс. "Смущава ви, когато казваме, че това е фашизъм, че е нацизъм, но това, което правите вие, отговаря на това определение", каза турският президент.

Той добави, че ще има разговори "очи в очи" с новото американско правителство през май и че основните двустранни проблеми, които ще се обсъждат, са Сирия и Фетхуллах Гюлен, обвинен от Турция за осуетения опит за преврат през юли.

Ердоган призова Вашингтон и Лондон да отменят възможно най-бързо забраната да се внасят преносими компютри и таблети в пътническите салони на самолетите, излитащи от някои летища, включително от Истанбул. "Надявам се, че тези страни - Съединените щати и Великобритания ще преразгледат това решение и ще го отменят възможно най-бързо", каза Ердоган, цитиран от Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на европа не и трябва канцлерАфюрер или тояКюпек ще се прави на инетересен и не само
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Козел. Опитва се хем да се репчи, хем ако може да няма никакви икономически последици за него. Фасони и превземки. Сигурно ако един ден в Европа не се говори за него няма да може да заспи.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя продължава да смята, че светът се върти около него.
23
3
 
10
 
! Отговори
До питанка преди 7 години
По скоро колега ЕС се опитва да извие ръцете на Турция...има много неща където западните медии не ги показват! Например, при положение, че Германия е признала пкк за терористи, ги подкрепя и им дава обежище и им разрешава там да си развеят байряка; против са и за третото летище в Истанбул, което те самите спорят по техни телевизии, че ще им навреди на икономиката!!! Да сме били върнали на Германия германо-турския агент на пкк, който го аристуваха като излиза от Немското Консулство и т.н.:-)
22
0
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 7 години
Колега стига сте повтаряли САНКЦИИ ТА САНКЦИИ...ЗАЩО ЩОМ Е ТОЛКОВА ЛЕСНО И ЩОМ ВЕДНАГА ЩЕ УБИЕ ИКОНОМИКАТА НА ТУРЦИЯ...ЗАЩО ОСВЕН КОМЕНТАРИТЕ ТУК НИКОЙ ОТ ЕС ОЩЕ НЕ Е ПРОДУМАЛ ЗА САНКЦИИ...Не мислете ли, че може да има нещо, което вие не знаете...тук въпроса не е само от това, че ЕС ги спира мигрантите!!!
21
8
 
15
 
! Отговори
АККА преди 7 години
Турция храни 5 милиона сирийци,до сега похарчи 25 милярда $ ,а ЕС са дали на сирийците в Турция само 700 милиона от обещаните 6 милярда и то ЕС с техни представители ги раздава на место и на ръка на сирийците -държавата Турция не получава нищо от ЕС.И защо Турция да се самофалира за да пази ЕС ,а те да одговарят на тази саможертва с арогантност и надменност ?
20
3
 
9
 
! Отговори
Доньо Трънков преди 7 години
До Анонимен98% от медиите в Бг са на двама политици сещаш се нали...Предните избори джамии палиха сега граници заврдват ,само че инвистициите в България от както има фашисти във власта паднаха с 60%(2016г-официални данни ) сещаш се нале
19
0
 
6
 
! Отговори
МИ6 преди 7 години
Доло-горе нещата са като през Втората световна война.САШ,Англия от една страна от друга Германия и ЕС членки а Русия на источния фронт ,а Китай и Турция гледат кво става отстрани и въртят търговийка.А терористите са платени бандити.В апартамента на стрелеца в дискотека Рейна в Турция окриха 200 000$ джобни пари + три компаньонки наети за 1 година едната нигерийка.....
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВИ СА ТЕЗИ ЗАГЛАВИЯ БЕ, САМО ДА ПРИВЛЕЧАТ ПОВЕЧЕ ВНИМАНИЕ И ДА СЪЗДАДЪТ НАПРЕЖЕНИЕ...Колеги гледах го на живо тази вечер репортажа, където беше близо час... Журналиста го попита: Говори се, че Турция ще преразглежда сделката за миграцията... попита какви промени ще се направят..Ердоган отговори: Това ще го решим след 16 април...понеже сега сме предизборен процес...Човека просто отговори на зададен въпрос. ЗАПЛАШВАЛ АЙ СТИГА СТЕ ПРЕУВЕЛИЧАВАЛИ...КАКВО ДА КАЖЕ ДА МЛЪКНЕ ЛИ НА ЗАДАДЕН ВЪПРОС...
17
3
 
3
 
! Отговори
Социолог преди 7 години
До ХахаАми ЕС подканя Шотландция и С.Ирландия да остават в ЕС-открито. Англичаните от 600 години са воювали с тях как да стане.Ердоган помага на приятели.Сед преврата Пунин му се обади пръв (накой казват, че именно Путин е предопредил за преврата лично Ердоган).След побоя и забраните на митинги с призив ДА в ЕС.Пръм му се обади англиският външен министър (същия който пишеше брутални стихове за него преди Брексита) и го покани на обяд в Лондон . Някой още нещо да не му е ясно
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Али КемалКажи сега и за филипините и мадагаскар
15
5
 
10
 
! Отговори
Али Кемал преди 7 години
До 21 от Турция ще излезне две даржави Турция и другата половина ще е Курдистан помни какво ти казвам аби
14
2
 
6
 
! Отговори
Ханонимен преди 7 години
До до българин... Колко и да не ми е приятно в случая тоя не го знам къв, е но е много прав! То ни ограда ще ги спре ни армия...
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ядове ще създава този човек, а нашата държава е съвсем беззащитна.
12
36
 
6
 
! Отговори
българин преди 7 години
Аз какво ви писах преди седмица? Да не дразним турците, че ще ги ядосаме и пак ще ни поробят. И много ще страдаме всички както преди 100 години. По-добре да покажем покорство и подчинение пред турците.да отстъпим за ДОСТ и изборите. Сега Турция е 100 пъти по-силна от Османската империя. Само армията им на южната ни граница е над 2 милиона. Могат отново да ни окупират за една нощ. Забравихте ли, че 5 века сме били под турско иго? Дори великия Ботев е писал "преклонената главица остра сабя не сече
11
2
 
7
 
! Отговори
Новина от онзи ден! преди 7 години
"Германците и австрийците ще спят спокойно, защото Унгария затвори ВЪНШНАТА ГРАНИЦА на ЕС"! Разбирайте те го както желаете!
10
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е прав!
9
7
 
10
 
! Отговори
Ттт преди 7 години
Когато Иисус показа пътя към Бога-любовта,еврейските равини решили да противопоставят друг срещу Бога и измислили антихриста -Мохамед. Така фалшивия Мохамед(Корана е кавър на стария и новия завет) е разпространил с пари и власт и насилие религията си сред подкупните араби. Тъжно е ,че турците са влезли в този съюз със Сатаната.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не си прав, Русия е зад гърба ни. Вече започна обработката на общественото мнение у тях за да симпатизират на България. За сравнение - до преди половин година вътрешната държавна политика беше да се уронва престижа на България, за да няма вътешна симпатия. А през ноември направиха цял филм за това как българите са братя и обича всичко руско.
7
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казах ли ви че на Турция не може да се вярва.Санкции санкции и само санкции и никакав ЕС