Путин готов за среща с Тръмп във Финландия

Руският президент иска да участва в Арктическия съвет
30 мар 2017 18:24,
133
Путин готов за среща с Тръмп във Финландия
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че е готов да вземе участие в среща на Арктическия съвет във Финландия и да се срещне там с президента на САЩ Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.

На въпрос на модератора на международен арктически форум в руския град Архангелск дали Финландия е съгласна да бъде домакин на среща на върха на арктическите държави, където Путин и Тръмп да се срещнат за пръв път, президентът Саули Нинистьо отвърна, че за страната му ще бъде чест.

Финландия ще поеме ротационното председателство на съвета през май.

Путин отговори на свой ред, че ще се радва да участва, ако бъде организиран такъв форум. Все още няма официално насрочена среща между руския президент и американския му колега, който встъпи в длъжност в края на януари. Има вариант двамата лидери да разговарят и в кулоарите на срещата на върха на Г-20 на 7 и 8 юли в Хамбург.

Путин заяви, че Русия има много приятели в САЩ, че трудните в момента двустранни отношения ще се върнат в правия път и че антируските санкции вредят на икономиките на САЩ и Русия. Той отрече Русия да се е намесила в президентските избори в САЩ, и увери, че контактите, които руски дипломати са имали в САЩ, са просто част от рутинната им работа. Всички противни твърдения са лъжи и провокации, каза Путин.

По думите му Русия многократно е предлагала на САЩ сътрудничество в киберсигурността, но не е получила положителен отговор.

Путин каза, че ще обсъди тероризма с Рекс Тилърсън, ако американският държавен секретар посети Русия, и изрази надежда за конструктивно сътрудничество със САЩ по този въпрос. Руският държавен глава изрази готовност да работи с американския си колега в борбата срещу "Ислямска държава" в Сирия и за възстановяване на близкоизточната страна от кървавата гражданска война.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той Путин още дълго няма да отиде в споменатите градове защото никой не го кани. Кои са тези които са се извървели? Аз освен Ердоган и някакъв чаршшаФ от Катар не си спомням.
20
9
 
6
 
! Отговори
до 32 от сламвянин преди 7 години
Аз нямам спомен в изминалите няколко години Путин да е ходил във Вашингтон, Брюксел, Берлин, Париж или Лондон да се срещу с тамоштите ***, дегенератите все ходеха в Москва да се срещат с него! Безспорен факт!
19
1
 
6
 
! Отговори
до 32 от славянин преди 7 години
Като се има предвид че от третополовите нормални няма, никой, само известните ненормалници!
18
4
 
5
 
! Отговори
до 12 от славянин преди 7 години
Тръмп решава толкова колкото му позволят отгоре, той в момента е като настъпана жаба която не може да мръдне!
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че кой нормален му е отишъл "на крака"?
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешно джудже. Първо се опита да се самопокани у нас. Сега се моли Финландия да му уреди среща с Тръмп.
15
6
 
7
 
! Отговори
до 12 от славянин преди 7 години
Затова всички му ходят на крак на Путин, защото ''те решават'', нали!?
14
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докъде изпадна джуджака! Да моли за среща сякаш е отхвърлена любовница. ***!
13
8
 
4
 
! Отговори
Вовка виноват. преди 7 години
Те ще го поканят от кумова срама. Иначе за какво им е?Помните ли 2009 май беше дето бяха забили някакъв байрак на дъното на Северно Море и Канада им каза че и гумен байрак да забият все тая.Ще им дърпат ушите - така или иначе.
12
4
 
5
 
! Отговори
уточнител преди 7 години
Абе момче, ти кога си видял руснаците да си плащат сметката?Веднъж Тодор Живков убеди Брежнев да си плати и после Горбачов го намрази. Спомняте ли си на какво го направи през перестройката. Още не им е минало.
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТИН НЕ РЕШАВА КОГА И КЪДЕ ДА СЕ СРЕЩА С ТРЪМП, ТРЪМП РЕШАВА
10
9
 
5
 
! Отговори
джони чеп преди 7 години
Путин трябва да има търпение.Първо са ръководителите на цивилиозваните държави с модерни икономики.После са на ред,Путин,Ердо и другите подобни.
9
4
 
7
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 7 години
Путин плюе всички и пречи на всички!? И кои са тези всички по които плюе и пречи че аз не се сещам!?
8
9
 
6
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Русия пуща вредни слухове.После ги опровергава.Така стои по новините, а новина всъщност няма.
7
9
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Голям защитник се извъди на Хохлите.....ако искаш и по един мин....ет да им направи....и кой си ти да казваш какво трябва да направи Русия бе СУЛ...ЬО
6
17
 
9
 
! Отговори
НЕНОРМАЛНИК ДОЛЕН преди 7 години
АБЕ ТОЗИ НЕНОРМАЛНИК НЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ СРЕЩА СЪС СЕБЕПОДОБНИТЕ СИ ЕРДОГАН И АСАД ?! НЕНОРМАЛНИКА СТАНАЛ ДА ИСКА СРЕЩА С ТРЪМП !
5
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искал бил? Нали е много отворен с евразийския съюз? ***. Плюе всички и пречи на всички после ИСКАЛ.
4
5
 
7
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Какво значи иска да участва драскачите пак се опитвате да търсите под вола теле та погледнете картата на практика без тях няма как какъвто и да е било съвет по отношение на Арктика да има смисъл просто те са основен играч в региона.
3
15
 
10
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
ПУТИН СЕ НАДЯВАЛ САНКЦИИТЕ ДА ОТПАДНАТ !ПЪРВО ДА ПЛАТИ НА УКРАЙНА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ ОТ РУСКИТЕ ВОЕННИ БЕЗ ОПОЗНАВАТЕЛЬНИ ЗНАЦИ И ПРОРУСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ ! ВТОРО ДА ВЪРНЕ КРИМ НА УКРАЙНА ПОНЕЖЕ НИКОЙ НАСИЛА НЕ Е ОТНЕМАЛА КРИМ ОТ РУСИЯ ,А ТЯ САМА ДАДЕ КРИМ НА УКРАЙНА С ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ ,КОИТО ДОКАЗВАТ ,ЧЕ КРИМ ОТ НЕГО ДЕН НА ТАТ ЪК ПРИНАДЛЕЖИ НА УКРАЙНА ! ТРЕТО ,ДА НЕ МАНИПУЛИРА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ КАКТО КОЛЕГАТА СИ ЕРДОСРАН !
2
1
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво на финландската държава, която в името на мира по цялата планета и заради щастието на хората по целия свят, е готова на всякакви жертви, дори и на риска да допусне на територията си хора като Путин и Тръмп!Браво!