Льо Пен обеща излизане от Шенген, ако я изберат за президент

Кандидатката на крайната десница представи 10-те си приоритета
12 апр 2017 11:07, Елка Василева
37
Льо Пен обеща излизане от Шенген, ако я изберат за президент
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Кандидатката на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен заяви, че ще прекрати Шенгенските споразумения за свободно движение на хора в ЕС и ще експулсира в срок от два месеца чужденците, документирани в полицията като радикализирани, ако бъде избрана за държавен глава, предаде Франс прес.

Във видеозапис в интернет сайта си Льо Пен представи десетте си приоритетни мерки, които ще приложи, ако победи на изборите.

Тя иска организирането на референдум за промяна на организацията на институциите, въвеждане на принципа за национален приоритет, защита на идентичността на френския народ и на френското културно и историческо наследство, намаляване на броя на депутатите и сенаторите.

В икономическата и социалната област Льо Пен предвижда намаляване с 10 процента на първите три ставки на данъка върху доходите и въвеждането на пенсиониране на 60 години за французите, внасяли пенсионни вноски в продължение на 40 години.

В областта на сигурността Льо Пен освен прекратяване на действието на Шенгенските договори за свободно движение, иска и възстановяване на проверките по френските граници и експулсиране на чужденците, за които има досие в полицията, че са радикализирани. Тя иска и отнемане на френското гражданство на хората с две националности, осъдени за връзки с джихадизма.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 7 години
Разпадайте се в мой интерес е.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рубладжийката е смекчила тона. Преди обещаваше излизане от ЕС, сега само от Шенген.
24
0
 
1
 
! Отговори
паметлив преди 7 години
Имаше преди 40 години един фр. филм.....,,.Сенки над Ротердам"......Е тази е от онези кагуларите-фашисти.......
23
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С двете ръце гласувам за тази жена. Да свършва гейсъюза и да рахатясаме.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 24"Все още са останали истински политици в Европа. А не като нашите прислужници."-----Меркел ли имаш предвид?
21
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз говори глупости на които се вързват само най-простите французи, но те не са достатъчни за да я направят президент.
20
1
 
4
 
! Отговори
42 преди 7 години
До 16То от такива мислещи като теб ни е такова положението...
19
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС тепърва започва да се развива ...льо пен да мисли как ще връща парите на Путин, че тоя не прощава.
18
0
 
5
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
До Анонимен 19Заето е там! Но виж, ако освободиш мястото...
17
14
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
До 14 - РУССКИЙ ОККУПАНТ:окупанте, твоя любим въздесъщ лидер толкова се е **** в момента, че е притиснат до ъгъла не само от Западна Европа и САЩ, но и от вътрешния му кръг от олигарси и агенти на ФСБ. Парите свършват и скоро ще има големи вълнения в твоята матушка рассия. Единствения му шанс на цар путин е пак да предприеме някоя дръзка военна авантюра но вече няма да му се размине пред цивилизования свят - скоро ще последва ембарго на енергийнините доставки и изключване от SWIFT.
16
3
 
19
 
! Отговори
luckyman преди 7 години
Щом като има нашествие, естествено е Франция да роди нова Жана Д'Арк!
15
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТРуския глyпак да се изнася към Сирия и да почва да лови томахавки с мрежички за пеперуди, защото С300-400-500 и Панцир АБВгз не вършат никаква работа и само сриват авторитета на Русия и божеството Путин.
14
9
 
11
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Та така тази госпожа говори пълни глупости, за да спечели пенсионерите и ксенофобско настроените избиратели, които не обичат да мислят.Дори и да спечели едва ли ще се случат някои от тези неща, за които се бие в гърдите.Както стана и в гърция с ципрас, дето щял да отсвири кредитори.А в момента си плаща като поп, а на гърците им урязват пенсии, заплати и социални придобивки.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До TPE3BEHТрезвен, не можеш да имаш растяща икономика с намаляващо и застаряващо население. Така че не ми ги говори тези кой какво си бил направил сам.
12
1
 
15
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Грозната истина за бежанците в Европа, е че Французите и Германците сами си ги пуснаха да дойдат в държавите им.Защото и на французите и германците много им порасна работата и не им се работи като общ нискокфалифицирани работници в огромните предприятия. А и искат големи заплати, трябва да им се плащат и осигуровки.Затова с тихата подкрепа на държавния апарат в двете държави от края на 70 години се населяваха турци, араби и други гастербайтери от третия свят за евтина работна ръка.
11
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вряскането на Льо Пен за излизане от Шенген се харесва на много не мислещи французи. Струва им се че това ще разреши моментално всички проблеми на Франция. Когато обаче същите тези не мислещи французи започнат да ги претърсват по границите с Белгия, Германия, Швейцария и Испания ще запеят съвсем друга песен и ще съжаляват за глупостта си.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ватенка & ***"ислямско-семитска" ... ти пък имаш интелектуалното ниво на торен бръмбар.
9
10
 
8
 
! Отговори
TPE3BEH преди 7 години
Путин налива маса пари в такива политици като тази госпожа.И това са парите спечелени от продажбата на газ и петрол - пак в Европа.С нашите Европейски пари путин дестабилизира Европа. Едва ли ще успее разбира се, защото гражданските общества на стария континент са силни, не са като московските крепостни селяни, смазани и докарани до отчаяние от бедност. Дори и да я изберат тази госпожа, ще стане както и с тръмп и ципрас - ще се сблъска бързо с действителноста и ще забрави набързо за рублите.
8
5
 
16
 
! Отговори
Ватенка & ушанка преди 7 години
До Анонимен 4Европейските либерални ентусиасти са на такова интелектуално ниво ,че изобщо не им трябва Путин за да направят Европа ислямско-семитска клоака!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние където отиваме, хората от там се връщат!