3-месечният Харви – терорист в пелени на разпит в US посолство

Дядото на бебето объркал при попълване на формуляр
17 апр 2017 12:12,
70
3-месечният Харви – терорист в пелени на разпит в US посолство
Снимка: архив Reuters

3-месечно бебе се оказа привикано за разпит в посолството на САЩ в Лондон. Защо? За разпит за участие в терористични организации.

Не, пеленачето, не е терорист, а просто дядо му объркал при попълването на документите едно от квадратчетата.

Харви Кениън-Кеърнс трябвало да лети до Орландо във Флорида за първото си пътешствие през Океана, но дядо му Пол леко сгрешил при попълването на многото формуляри.

"Имате ли отношение към терористична дейност, шпионац, саботаж или геноцид" е един от въпросите. Там обаче Пол отбелязал "Да".

Дядото обаче разбрал грешката си едва когато визата на внука му била отказана, пише "Гардиън".

"Не можех да повярвам, че не са видели, че става въпрос за невинна грешка и 3-месечно бебе не би могло да представлява опасност", споделя 62-годишният дядо.

Бебето било взето от дома си в Пойнтън, Чешир, до посолството в Лондон за разпит. Пътят до там и разпитът продължил 10 часа. Повече от 9-те часа и половина от Манчестър до Орландо.

Бебето Харви се представило "добре" на разпита. Което в неговия случай означава, че не е заплакал ни веднъж.

"Мислех си да го взема в оранжево боди, но после премислих", разказва дядо му. "Въобще нямаха чувство за хумор и не виждаха нещата от забавната им страна", разочарован е от американските служители англичанинът.

"Очевидно е, че никога не е бил замесен в геноцид, шпионаж, но е саботирал не един и два памперса в живота си. Това обаче не го казах в посолството", завършва дядото.

Е, грешката струвала около 3000 паунда, тъй като новата виза не дошла навреме за полетите на семейството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
Тероряга преди 7 години
Хаха все едно пък някой "терорист" ще се отбележи в бланка, че е терорист хахаха *** Хамериканци, ама така като гледам май ние ги настигаме вече по тъпота обаче хахаха
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой *** купува билети преди да вземе виза
56
4
 
11
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
Извратеняци!
55
0
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 58 (Хачитурян)Единствената държава, спрямо която няма никакви изисквания, които са напълно освободени от визи е Канада. За всички останали държави с безвизов режим важи така наречената "Visa waiver program", за която се борим и ние. Англия е включена отдавна в тази програма, и това че нямаш нужда от виза не е гаранция че ще те пуснат в САЩ.Така ще бъде и за нас ако отпаднат визите. Да, признавам малко е гадно, ама ако си терорист и не те пуснат - не мислиш ли че имат право?
54
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 58 (Хачитурян)Абе човече... не знам ти ли си сбъркан, или по-скоро не, вината не е твоя, а на преписалия/превелия статията от английския вестник "The Guardian".Не, на англичаните не им искат визи. Изобщо не е вярно това.Англия обаче участва в така наречената "Visa waiver program" - това означава програма за отпадане на визи, или липсата на нужда от тях.Англичаните пак са задължени да попълват формуляри, в които да декларират че няма причини да не ги пуснат в САЩ.
53
3
 
10
 
! Отговори
Хачитурян преди 7 години
Аз не знам що за безочие е било до-сега това от страна на нашите управници,които до преди няколко години ни заблуждаваха че ще осигурят набългарите безвизово предвижване до САЩ !Като сега се учудвам на факта, че най-големия съюзник на САЩ/за всички времена/, именно АНГЛИЯ . . .не притежава тази привилегия !?
52
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как американско посолство привиква на разпити деца или хора в чужда държава, все едно е полицейска структура във Великобритания? Бати и англосаксите, те били големи ду педа вци и от "уважавания" до някъде от мен Плевнелиев бе!
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До един тамАбе ти попълвал ли си формуляр за американска виза? Май не, и за това пишеш така. Ако веднъж видиш тия формуляри, друго ще запееш. Вярно, че половината от въпросите за глупави, да се чудиш кой ги е измислял, но е факт. Друса ги някаква параноя, ама може и да са прави. Дет' се казва "Парен каша духа"...
50
9
 
9
 
! Отговори
gos преди 7 години
Много странна история, направо съмнителна ми се вижда.Защо дядо се занимава с попълване на документи за международно пътуване на невръстно дете. Това е исключително задължение и право на родителите му. На гранични проверки особено много се обръща внимание на бебета непридружени от родители.За какви визи говорим изобщо?!? Англичани не се нуждаят от посетителска виза за САЩ? Да не е зелена карта за бебето? Съмнителна история
49
0
 
5
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
*петилетката в 3 дена
48
2
 
4
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
До М-103.Само знам, че откакто Тръмп е на власт нито едно мюзли не е влезло в Ю Ес ъф Ей и че отмени Обонгокеър и построи стена с Мексико за която те платиха.Абе изобщо по стар комунистически обичай Тръмп изпълни петилетката в три цена. Поне така казаха по Фокс Нюз де...
47
1
 
3
 
! Отговори
ВОДЕВ преди 7 години
НЕ Е МЕРКЕЛ ВИНОВНА БРЕ МОМЦИ *** , А КОСТОВ !
46
2
 
23
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Абе вие наред ли сте? Какви са тези новини? Откога на англичаните им трябват туристически визи за Америка?Айде като преписвате мислете малко ако обичате...
45
7
 
25
 
! Отговори
Додо преди 7 години
И защо трябва да се раздухва по вестниците тази Не-Новина?! В крайна сметка има купища други новини, свързани с ислямския джихад, (прикриван под маската на някакъв си там "международен тероризъм"), които най-целенасочено биват замазвани и крити! Пример -убитото в Стокхолм красиво като кукла 16 годишно шведско момиче, една от жертвите на мюсюлманина Авто-Джихадист, чиято смърт медиите (от политкоректност) дори не коментираха, а преди година уреваха света за удавения в Егейско море малък мохамедан
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мога да се хвана на бас, че служителите, организирали и провели интервюто, ще растат в кариерата.
43
9
 
23
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Дядото напразно се противи и подиграва с американските служби.Те да си го запишат внукът му в базата си данни,защото като порасте не се знае какво ще излезе от него.Я терорист,я социалист,я нещо друго.Пък така,като си го имат в базата данни,винаги могът да го набедят за каквото им отърва.И някой слънюев ден,след като си гръмнат сами нещо,ще напишат.Терориста е разпознат след направеният фоторобот Той още от тримесечен е проявявал интерес към тероризма и му е отказвана виза,поради тази причина
42
5
 
17
 
! Отговори
men преди 7 години
от хамеркинаците нема по големи деблиюги на света. това подсахарски ***, памкистански и бангладешки шведи, това кампучанци, това пияни канадски индианци поданици на кралицата, това арапингофци женещи се за сестра си да не би да я опъне некой друг нищо не са в сравнения с добрия стар пиндустанец. прос като немам думи какво. ужас.
41
7
 
13
 
! Отговори
един там преди 7 години
Глупости, ще викат бебе на разпит! Вие, нюза, яко за мезе ни взехте! Абсолютно съм сигурен и че всеки терорист отбелязва да на така зададения въпрос! То бива, бива небивалици, ама това вече е извън пътя!
40
1
 
2
 
! Отговори
нещо преди 7 години
или пък зетя ...
39
1
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Сигурен съм че Меркел е виновна. Този път съм непоколебим.