Тръмп почете паметта на жертвите на Холокоста в Яд Вашем

Думите не могат да опишат бездънното зло, заяви той
23 май 2017 15:44, Елка Василева
8
Тръмп почете паметта на жертвите на Холокоста в Яд Вашем

Президентът на САЩ Доналд Тръмп почете паметта на жертвите на Холокоста в мемориалния комплекс Яд Вашем в Ерусалим. Той запали Вечния огън в Залата на паметта, а след това заедно със съпругата си Мелания положи венец от червени и бели цветя върху каменна плоча, под която е заровена пепелта на някои от жертвите на нацистките лагери на смъртта, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Тръмп бе придружаван още от дъщеря си Иванка и съпруга й Джаред Къшнър и от израелския премиер Бенямин Нетаняху и съпругата му Сара.

"Наш вечен дълг е да помним и да оплакваме всеки живот, който е бил отнет така жестоко. Ако не мълчим пред лицето на злото, тогава в крайна сметка мирът и справедливостта ще възтържествуват", заяви Тръмп.

Още по темата

Думите не могат да опишат "бездънното зло", което е довело до убийството на 6 милиона евреи от нацистите през Втората световна война, каза Тръмп. Той определи този период като "най-мрачния час на историята" и заяви, че Холокостът е най-дивашкото престъпление срещу Господ и чедата му.

Директорът на комплекса Яд Вашем Авнер Шалев връчи на президента Тръмп точно копие на личния дневник на Естер Голдщайн, която е била депортирана от Берлин през 1942 г. и убита от нацистите в Рига на 16-годишна възраст, съобщи пресслужбата на Яд Вашем, цитирана от ТАСС.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че целият свят трябва да реагира непоколебимо на атентата в Манчестър.

Съгласявайки се с коментара на Тръмп, че нападателите са "загубеняци", Нетаняху каза: "Наша работа е да гарантираме, че ще продължават да губят."

"Избиването на невинни трябва да бъде безусловно осъждано и непоколебимо конфронтирано", където и да се случи, добави Нетаняху, цитиран от АП.

Преди това Тръмп бе на посещение във Витлеем на Западния бряг, където се срещна с палестинския президент Махмуд Абас и настоя за напредък по буксуващия мирен процес.

Ако Израел и палестинците успеят да постигнат споразумение, това "може да е начало на мирен процес из целия Близък изток", каза Тръмп.

Абас заяви, че с готовност "държи вратата отворена за диалог с израелските съседи". Той повтори исканията на палестинците, включващи тяхна столица в Източен Ерусалим, над който и Израел има претенции.

"Проблемът ни не е с еврейската религия, а с окупацията и селищата и с отказа на Израел да признае държавата Палестина", заяви Абас.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Холокостианството вече е официалната религия на световния политически елитец, неговата верица елитична!
4
0
 
3
 
! Отговори
Костов преди 6 години
Дали В.С. ще си направи някои "майтапчийски снимки" и в Яд Вашем, ако му падне случай да отида там? Или ще ги поздрави с "римски" поздрав, а???
3
1
 
6
 
! Отговори
д преди 6 години
Точно така Тръмпи ,затова въоръжи исляма до зъби да разбие и Израел и Европа един ден .
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп, путин, ердоган! Всички са виновни! И вие за нищо не ставате! Само аз мога и язе съм най убавио! - дами и господа това беше сбито съдържание на постовете които ще прочетете по нататък!
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не ги приеха, когато Германия само ги гонеше? Затвориха границите си и ги оставиха.