Путин: Руската държава не се занимава с хакерство

Кибератаки – възможни от патриотично настроени хакери
1 юни 2017 15:52, Елка Василева
99
Путин: Руската държава не се занимава с хакерство
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Руската държава никога не се е занимавала с хакерство, каза руският президент Владимир Путин на среща с ръководители на информационни агенции от цял свят, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В отговор на въпрос той допусна, че някои индивидуални "патриотично настроени" хакери биха могли да предприемат някакви кибератаки на фона на сегашните изострени отношения на Русия със Запада, но бе категоричен, че "ние не се занимаваме с това на държавно равнище".

"Точно обратното, ние се борим с това явление", подчерта Путин.

Според него "никакви хакери не могат да окажат влияние върху избирателни кампании в която и да е страна в Европа, Азия или Америка".

Срещата се състоя в рамките на започналия днес в града на Нева Петербургски международен икономически форум и фактически с нея започна и участието на руския президент в него.

Говорейки за санкциите срещу Русия, руският президент предупреди, че никакви опити за сдържане на Русия няма да успеят и че санкциите имат "нулев ефект". Без да назовава конкретни страни, Путин каза, че Русия е изправена пред опити да бъдат накърнени нейните законни интереси и изрази надежда, че русофобските настроения в света няма да бъдат безкрайни и че светът ще осъзнае тяхната контрапродуктивност.

Те "нанасят определена вреда и на нас, но и на тези, които инициират тази политика. Според мене това осъзнаване вече тече и ние съвсем ясно виждаме определени изменения на ситуацията към по-добро. Надявам се тази тенденция да се запази", подчерта той.

В отговор на въпрос на ДПА кремълският лидер каза, че "практически няма предпочитания" кой да спечели парламентарните избори в Германия през септември. Главното е да има "нагласа за конструктивно взаимодействие", подчерта Путин.

Наричайки канцлерката Меркел с малкото й име, той отбеляза, че двамата се познават вече от много време, но имат "някои различия в мненията". А после добави, че не знае много за нейния съперник - социалдемократическия лидер Мартин Шулц. Путин изрази надежда за подобряване на двустранните отношения с Германия, отбелязвайки, че двете страни имат много взаимни интереси и от тях зависят "десетки хиляди, ако не стотици хиляди, работни места".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
3
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Не съм му фен,но му вярвам- ненормалници хакери по всяко време може да се намерят.
48
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Анонимен - Това комплксирано КГБейче, също така твърдеше и, че нямало Руски войски в Крим. После раздаваше медали и други подобни тенекийки на участниците в завладяването на Крим. Това човече само незнае кога нелъже.
47
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До Анонимен - В руски сайт прочетох за Путин - Тези, които са се ръкували с него - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да си преброят пръстите след това. Така щели да си спестят чуденето, кой и къде им ги е откраднал.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО ВАСИЛЕВ
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пази боже от руски хакери,че и ако са подпийнали малиииии.Прав е джуджето ,Русия се занимава със професионални освобождения и подривна дейност в другите държави,самата Русия прилича на казан за *** макар и да мирише на казан за ракия.
44
2
 
7
 
! Отговори
от, ЕС преди 6 години
Сме получили много повече от колкото сме дали. И износа ни е прединмо за там. А в московията нищо не изнасяме. Така си беше и преди санкциите. Така че има разлика.А затворените предриятия си беха нерентабилни. Нали за това се разпадна презрелия социализъм. Икономиката му се скапа.А и каква връзка има това с московските хакери. Не знам
43
0
 
6
 
! Отговори
ми не знам как вие преди 6 години
Се борите с хакерите. И ако се борите, с кои точно. Но нема как да ме убедиш.Месеци наред- нема такова животноДнес- а бе има, ама не се знае чие е.Повервах ти!Чудя се има ли връзка това с обявеното днес намерение на американския сенат да увеличи санкциите
42
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даа - когато Путин говори, меките китки и сор-соидите раждат багерчета ....
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
41 Няма такъв договпр нито устен нито писмен покажи го иначе
40
3
 
5
 
! Отговори
не отричаш, преди 6 години
че си рубладжийски ***. И това е нещо.Интересно ми е защо откак се помня, настъпили некой москалите, свършат ли им аргументите веднага почват - а в америка защо бият ***?Еми изтърка се тая плоча.Статията е за това че путин си призна.Мисковски *** и хакери имаСлед време ще си признае и че им плащаТолкоз
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
42 че се зНимава с хакерство занимава се. Мейдана избухна заради Европейския съуз пак нещо не си разбрал
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немцов: Не вярвайте нито дума на Путин !
37
6
 
4
 
! Отговори
55 преди 6 години
Я ми кажете умници-русофоби:1.Какво правят натовски войски до границите на Русия?Нали бяха казали,че НАТО няма да се разширява повече от ГДР!2.Смятате ли ,че Русия има технологическите възможности чрез хакерство да влияе и то на американски избори?И какъв интерес имат от това?Виждате,че Тръмп е по -непредвидим от Хилъри!3.Кой организира и плати майдана?
36
2
 
4
 
! Отговори
голямо квичене преди 6 години
От рубладжиите. ГолямоКвичи си. Не пречиш
35
3
 
6
 
! Отговори
по злобните преди 6 години
Коментари и псувни на рубладжийските ***, става ясно колко яко са настъпени и те и техните шефове в кремъл. Толкова време се клехте че московски хакери не е имало, а сега господаря на троловете сам си призна. За сега отрича че им плаща кремъл. Ама за сега!Отидоха ви опорните точки. Толкова плювни на халост.МъкаааТрол срама немаНи съвестСамо рубли
34
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Истинският проблем на САЩ са китайските хакери-многобройни,държавно организирани и щедро финансирани.
33
2
 
5
 
! Отговори
Манафов преди 6 години
Руската държава обаче се занимава с клюкарство!
32
5
 
1
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До лелеЗнам ви болката на шорошчетата-жалите за времето на Елцин,когато американците вършееха безнаказано в Русия.Свърши отдавна тая.Впрочем Сорос вече е минало,преориентирайте се към Ротшилд-там са сега парите!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майтапете се вие, но гуги е собственост на кгб. Джу е наясно с враговете на уахабизма!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една жена беше разказала за белгийски вестник как е работила в служба за интернет дезинформация. Било в Санкт Петрбург, в правителствена сграда под името на агенция за земеделие. Тя работила в секцията за Полша, а до нея била секцията за България и всички били много активни. След излизане на новината за 24 часа изчезнала табелата за тази агенция и стаите били разчистени.