Путин предложил на Бил Клинтън влизане на Русия в НАТО

Според руския президент в Алианса няма съюзници, а васали на САЩ
Обновена: 3 юни 2017 19:12 | 3 юни 2017 19:12, Веселина Йорданова
242
Путин предложил на Бил Клинтън влизане на Русия в НАТО
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин разкри, че е предложил на бившия си американски колега Бил Клинтън да обмисли варианта за влизане на Русия в НАТО, предаде ТАСС.

"Помня една от нашите последни срещи с Клинтън, когато той още бе президент (на САЩ). Той посети Москва и аз казах в хода на дискусиите: Добре, а може би бихме могли да обмислим такъв вариант Русия да влезе в НАТО", заявява Путин в интервю за Оливър Стоун - част от документална поредица на американския режисьор за руския президент.

Според него Клинтън отговорил: "Е, какво, не съм против".

Руският президент подчертава, че тогава "цялата американска делегация много се изнервила".

Путин се засмива, когато Стоун му предложи неговата страна да кандидатства за членство в НАТО.

Руският президент нарича Алианса "външнополитически инструмент на САЩ". "Там няма съюзници, а само васали (на Съединените щати)", подчертава Путин.

Той се аргументира, че "когато една страна стане член на НАТО, на нея й е много трудно да се съпротивлява на натиска от страна на такава голяма държава като САЩ, лидера на (организацията)".

"И (в съответната държава от Алианса) лесно може да се появи всичко, което е угодно (на Съединените щати) - и система за противоракетна отбрана, и нови бази, и, ако се наложи, нови удари комплекси", отбелязва руският президент.

Този откъс от документалния филм "Интервюта с Путин" бе разпространен днес от американския вестник "Политико".
Целият филм ще бъде показан между 12 и 15 юни по американската кабелна телевизия "Шоутайм", подразделение на медийната компания Си Би Ес. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
4
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Как така кубинците решиха ,че не може да са обслужващ персонал на мафиотите/ щатски и западноенропейски/? Защох Мексико още се "гъзи" ? Чили опита СВОБОДА! Сега Венецуела се бори! Според мен еврейските " еквиваленти" пари /но от ЧАСТНИ банки не от държавни/ е в основата на всичко !!!УБЕДЕН СЪМ ,ЧЕ АКО БАНКИТЕ СА САМО ДЪРЖАВНИ /НАЦИОНАЛНИ/ И НА СЪЮЗЕНИТЕ ДЪРЖАВИ/ФИНАНСОВО/..."ЛИБЕРАЛНО-ДЕМОКРАТИЧНОТО ОБЩЕСТВО " НЯМА ДА Е СЪСТАВЕНО ОТ ГОСПОДАРИ ,СЛУГИ И РОБИ!!!
122
1
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Еврейският военен комплекс на САЩ и военният еврейски комплекс на Русия умишлено потдържат измамно противостояне и противопоставяне !!!! Пласмент и употреба на оръжие му е "майката" !!! Не може да произвеждаш нещо ,което не се употребява /харчи/!!! Безнесът на ГАДНЯРИТЕ се потдържа чрез нови държавни поръчки!!!Двете" държавици на злото" си мислят : " И НИЙ СМЕ ДАЛИ БОМБИ НА СВЕТА" !!!!!
121
5
 
1
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
Театро разиграват: такива 'предложения' имат още при създаването на НАТО-играят го ние сме отворени. Пропаганда,изтъркана,още са си в онези години. Най- малкото- Русия трябва военно да се съблече пред НАТО! Как си го представяте? Усещането за случващото се в Москва е ария на агонията-агонизиращият размахва безцелно краиници във всички посоки.Точно така изглжда Русия днес - навсякъде и във всичко се размахва- да я видим,че е жива!
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Баладжията:,,За всеки мислещ, работещ българин, имащ морала да си отгледа децата, да осъзнае, че той определя държавата си с постъпките си, сте еднакви - ИЗЛИШНИ И ВРЕДНИ! ВСИЧКИТЕ!"Така си мислеха и англичаните на Лондон Бридж снощи. Ама явно нещата не зависят само от тях, ами от тия дето ги управляват. И за щастие не ти решаваш кой е излишен и вреден, да не се окаже, че работиш именно за същите тия сатанисти, дето вкарват терорист в Европа.
119
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и СССР в началото на 50те години на 20 век искаше да влезе в НАТО, но не я огря и тогава създаде Варшавския договор. Защо му е на НАТО хибридна троянска мечка?
118
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътят е един - Русия.
117
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напротив, на България и ЗАБРАНИХА да има АЕЦ! Имаше период, когато сумарно двата блока щяха да струват 5 милярда с инфраструктурата. После, обаче, се почвиха демкрати, евроатлантици, костовисти и т.н. които започнаха да бавят сериозно проекта. Стигна се дотам, че направиха проект с една американска компания, която щеше да построи само един реактор с по - малка мощност дори и от на единия за 7 милярда без съпътстващата инфраструктура. И тогава цената на АЕЦ Белене нарасна главоломно. Костов...
116
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора, вие сте *** в очите на богатите!Защо се занимавате с несвойствена дейност, а не преживяте доволно дремейки?Сънувайте силикон, ходете на концерти за да гледате силикон, друсайте силикон, инплантирайте си силикон, силиконът е полезен за здравето на добитъка!
115
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО винаги е бил жандарм на клуба на богатите.Макар и негласно, Путин е един от клуба на богатите.
114
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи и Русия иска да стане васал на САЩ щом иска дастане член на НАТО.
113
6
 
13
 
! Отговори
Лаврентий Павлович преди 6 години
"Васалите" на САЩ - Дания, Норвегия, Канада...Васалите на Русия : Киргизстан, Узбекистан, Таджикистан... Изберете сами !
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живеем спокойно благодарение на самочувствието си, че принадлежим към енигматичната "средна класа".Дори да я има, дори да е така, това не променя наличието на огромна "нисша" класа разпиляна по света, която напира към цитаделата на благоденстващата средна класа.Голям зор е да бъдат убедени въпросните бежанци, че и те ще се влеят в редиците на златната посредственост.
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този свят има доволни *** и недоволни хора, драги!Погледни си определението за социални класи, там има една чудесна картинка на пирамидата на капитализма, картинката е от началото на миналия век, важи до днес.Ние храним и работим за оялия се "елит", ние сме основата на обществото и ако решим, ще го разклатим из основи.
110
0
 
1
 
! Отговори
ksarax преди 6 години
До БаладжиятаНезнам дали може да се каже по-точно.
109
8
 
3
 
! Отговори
Опорна точка преди 6 години
Това е една от основните опорни точки на Кремъл повтаряна от нашите ***....
108
0
 
5
 
! Отговори
Циник до Баладжията преди 6 години
Браво! Точно в 10ката!
107
3
 
18
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
Във вашите глави има само русофобия или русофилия. Има само псевдо-патриотизъм или анти-родолюбие. Но пък едно ви обединява - на всички вас някой друг ви е виновен за всички неволи. На всички вас някой ДРУГ ви е длъжен. ВСИЧКИ ВИЕ очаквате на готово от някой друг!Бъдете си русофили, русофоби, псевдо-патриоти или анти-родолюбци. За всеки мислещ, работещ българин, имащ морала да си отгледа децата, да осъзнае, че той определя държавата си с постъпките си, сте еднакви - ИЗЛИШНИ И ВРЕДНИ! ВСИЧКИТЕ!
106
7
 
9
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Кой го бръсне за слива този фанатик
105
6
 
17
 
! Отговори
Младши преди 6 години
Руски език няма- има руски диалект на свещения Български език!
104
13
 
11
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Какво НАТО бе Путин??? Я си стойте в кочинката. НАТО е за цивилизовани хора, а не за недоразвити полу.човеци...