Хора на земята, кръв на паважа... А шофьорът искал да убива

Свидетели описват ситуацията след атаката във Финсбъри парк
19 юни 2017 10:15,
109
Хора на земята, кръв на паважа... А шофьорът искал да убива
Снимка: БТА

"От прозореца си чух много хора да крещят и пищят, хаос навън", сподели пред BBC жена, свидетел на атаката в Лондон.

"Всички крещяха: Ван удари хората, ван удари хората!", разказва тя.

"Имаше бял ван, спрян пред джамията във Финсбъри парк, който явно се беше врязал в хората, които са излизали след като молитвите са приключили", споделя сиветелката.

Още по темата

Минувачи разказват, че тълпа се е била събрала да помогне на възрастен мъж, който е припаднал на тротоара и вече някой му е оказвал първа помощ.

Очевидците споделят, че минувачи са успели да заловят шофьора, след като той е напуснал вана.

"Имаше един мъж, който кървеше от главата си, от крака си", разказва пред "Independent" мъж, представящ се за Али.

"Имаше жена на земята, която беше паднала от инвалидна количка, помогнахме на нея. Имаше много хора на улицата или на земята, кръв по улицата", сподели мъжът.

Във видео, заснето от очевидец, се виждат много хора, които лежат неподвижно на земята, а гневна тълпа е заобиколила мъж, който вероятно е шофьорът.

"Един възрастен мъж излезе от джамията, припадна, хората го пазеха, когато микробусът просто ускори и го прегази, докато той беше още на земята. Вече не е безопасно да се разхождаш из града", сподели 41-годишният Атикур Архман от "Финсбъри парк".

"Ще убия всички мюсюлмани", крещял атентаторът минути преди да бъде повален на земята от полицията, според друг свидетел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във видеото нищо не се вижда . Ама нищичко . Така ,че нищо няма . Ама абсолютно нищо не се вижда . И защо трябва да вярваме в нищо, което виждаме .? Пак ни къпят ,т.е. лъжат .
60
0
 
6
 
! Отговори
Теди преди 6 години
След" джахада" ще следва ван пред джамия после...
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добрите мю..слита .... Щом и това цензурират, значи е измама новината .
58
11
 
0
 
! Отговори
Сурай преди 6 години
Сига следва джахад
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшива новина . 4-5 секунди викове и това ....да го приемем за терористичен акт ? Видяхме масовката на СNN, как протестират *** срещу мюслимският тероризъм .Пак ни мамят -добрите *** и лошите християни .
56
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-жалки от българите няма. Радват се на терористи. После ***, че шведи, поляци и германци ги ритат и шамарят където ги сварят.
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А най-лошото за нас е, че Европа най-вероятно пак ще гори във войни. Арабите живеят от Нефт, друго няма. Свърши ли са до там, трябват им нови територии с природни богатства - Европа. И шейховете плащат на евро депутати да интегрираме тяхните фанатици. Това е ясно и на децата, Меркел се прави на ощипана по *** в метрото. Нашите деца ще плащат техните грешки както винаги е било.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще разберете най-после, че този тероризъм е дело на отрочета на ЦРУ? Че тръгнали и да отмъщават на нямащи нищо общо мюсюлмани. Пропагадната машина добре си е свършила работата и си е постигнала целта. Блажени са вяращите, че врага са мюсюламните.
53
9
 
5
 
! Отговори
кака ти преди 6 години
До АнонименАбсолютно вярно.... българите се котират даже по-ниско от арабите.... може би има защо.... по гадна нация от българите няма
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОРЕЙСКИЯ НАРОД Е ЕДИНСТВЕНИЯ ХОМОГЕНЕН И ЧИСТ НАРОД В СВЕТА!!!!!---Корейците също са смесица между бели и жълти. Манджурите са били такива - двуметрови хора! Те са чувствително по-светли от останалите азиатци. А най-чистите в расово отношение може да се каже, че са само най-затънтените племена като разни маори, дравиди, ескимоси, *** в джунглите. Ние, белите, заради цивилизацията сме се омесили значително, но това е естествен процес.
51
0
 
15
 
! Отговори
ФХ преди 6 години
Когато мюсюлманите ги нападат, те излизат и залавят нападателя. Християните в най-добрия случай звънят по телефона и се тагват във ФБ, че са saved.
50
2
 
14
 
! Отговори
Dinosaurus преди 6 години
"Каквото повикало, такова се обадило" - ислямския тероризъм се скъса да "вика", сега му се "обаждат" - нещо за чудене? При това ударът е насочен към джамия - упорит разсадник на налудничави доктрини - а не към концертна зала, гара или друго обществено място, дето няма общо с религиозния фанатизъм. След като в джамиите се проповядва религиозна война, що да не се очакват адекватни последствия? Аллах е велик, да с ги закриля; чакат ги по 12 девственици на оня свят - честито; там са само мъже войни
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо няма на показаното ,само накакви крясъци . И ние трябва да приемем заради крясъците ,че нещо е станало . Просто ни мамят отново . Нещо като Шарли-АК 47-изстрел от упор в главата - пушек- и главата цяла- никаква кръв .
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Месец размазан за мюсли. Браво на водач
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време си мислех,че единствената държава от Запад където няма да ударят ислямски терористи е Ирландия.В отговор старите кучета от ИРА ще ги разкатаят моментално на принципа за един наш-десет ваши.Ясно е ,че след толкова удари най-после щеше да има и ответни.Най-малко на някой роднина на жертвите ще му писне.
46
2
 
10
 
! Отговори
д преди 6 години
По интересна ще е реакцията на властта и медиите.Дали ще се разкрият като защитниците на ислямизма.
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е амок.
44
0
 
12
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
"Който сее вятър, жъне бури"
43
0
 
5
 
! Отговори
На снимката - чисти преди 6 години
англичани !!!1 Както каза преди много години Ибрахим Ругова на сърбите - не с пушки, с п.ишки ще ви победим !!! Дано англетата са го прочели и са видели урока на Косово !!
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо ни занимавате с разни ислямски терористични *** ? Няколко си " заминали" и голяма работа. Те имат по 5 до 19 деца които са бъдещи терористи.