САЩ свалиха сирийски боен самолет

Водят се боеве между войски на режима и арабско-кюрдски сили, подкрепяни от САЩ
19 юни 2017 12:42, Елка Василева
112
САЩ свалиха сирийски боен самолет
Снимка: архив, БТА

САЩ потвърдиха, че американски боен самолет е свалил вчера сирийски бомбардировач, който хвърлял бомби над позиции на сили, подкрепяни от международната коалиция на около 40 км от Ракка, предаде Ройтерс.

Централното командване на САЩ съобщи в декларация, че сирийският боен самолет е свален при "колективна самоотбрана на войски на коалицията и техни партньори" от Сирийските демократични сили (СДС) близо до Табка.

Сирийската армия съобщи малко преди това, че водената от САЩ коалиция е свалила сирийски самолет, който изпълнявал бойна мисия срещу Ислямска държава.

ТАСС уточни, че сирийският Су-22, който бомбардирал бойци на СДС южно от град Табка, на 40 км от Ракка, е свален от американски изтребител-бомбардировач Ф/А 18 Супер Хорнет.

В Сирия междувременно за първи път избухнаха боеве между войски на режима и арабско-кюрдски сили, подкрепяни от САЩ, предаде Франс прес, като се позова на Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

Боевете започнаха в провинция Ракка, в две села на около 40 км от град Ракка, малко след като вчера следобед американски боен самолет от международната коалиция срещу Ислямска държава свали в същия район бомбардировач на сирийския режим.

"За първи път се водят истински боеве между войски на режима и арабско-кюрдските сили в Сирия", каза на АФП директорът на СЦНЧП Рами Абдел Рахман.

Сирийски войски вчера стигнаха до границите на зоните под контрола на силите, подкрепяните от коалицията начело със САЩ в Северна и Южна Сирия, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: боен самолетСАЩСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
19
 
7
 
! Отговори
Ъсат преди 6 години
Абе къде е сега Боби - разбирача пак да ръси мозък за превъзходните руски самолети? Новините все пълни със свалени руски самолети, той продължава да вади инфо и уикипедия...
8
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поддръжниците на Кадафи не са българии, няма как да бъдат българи след случилото се със сестрите
7
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 малиииииииииии голям шаш те тресе , напълно завършено зомбииии
6
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 3Ти си безродник и привърженик на страна-терорист (САЩ)! Всички тези проблеми с бежанци и тероризъм в Европа са причинени от действията на САЩ в БИ. Американците свалят светските режими, които държаха под контрол ислямистите! А в същото време са приятели с най-мракобесните режми които годишно обезглавяват повече хора от Ислямска Държава - Саудитска Арабия! Виж снимки каква е Сирия, Либия и Ирак преди и сега! Американците ще горят в ада за милионите избити в БИ!
5
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 Много си зле горкия . Във всички тези страни хората въстанаха срещу ДИКТАТУРИТЕ , били те и светски , пак са си диктатури.
4
25
 
11
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Бих искал това да го кажеш в очите на осъдените български медицински сестри, безроднико!
3
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би сваленият самолет трябваше да е руски, за да си оправят отношенията със САЩ. Нали не сте забравили за това какво направиха турците?!
2
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно преди свалянето на Кадафи, Либия беше най-уредената страна в Африка, със здравеопазване, образователна система, високи доходи.. светска държава! Дойдоха краварите и я съсипаха. Сирия също беше така, но американците и тях съсипаха за да свалят легитимното правителство. Ирак по същия начин. Въпроса е защо го правят? Защо разбутват страните в БИ? Защо свалят светските режими, а са толкова приятелски настроени към най-ислямисткия режим - Саудитска Арабия? САЩ са терористи и ислямисти!
1
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военновъздушни сили на Ислямска Държава - ОФИЦИАЛНО !