Евакуират 800 апартамента в Лондон заради блока факла

Сградите не отговаряли на противопожарните стандарти
Обновена: 24 юни 2017 10:56 | 24 юни 2017 10:56,
13
Евакуират 800 апартамента в Лондон заради блока факла
Снимка: Архив, Reuters

Около 800 апартамента в пет високи жилищни сгради в Северен Лондон ще бъдат евакуирани незабавно с цел извършване на спешни ремонтни дейности за подобряване на противопожарната безопасност, предадоха световните агенции, като се позоваха на местните власти.

Още по темата
Съобщението бе направено късно снощи - девет дни след като най-малко 79 души загинаха при голям пожар в подобен блок в западната част на британската столица.

Разследването стигна до извода, че некачествената облицовка е допринесла за бързото разпространение на огъня в Гренфел тауър, тръгнал от неизправен хладилник.

Местните власти в северния лондонски район Камдън решиха да евакуират незабавно живущите в около 800 апартамента в пет блока. Проверки след пожара в Гренфел тауър са показали, че тези сгради не отговарят на противопожарните стандарти и по-конкретно имат проблеми с облицовката.

"Не можем да сме сигурни, че хората са в безопасност", подчерта представителка на общината.

Спешните ремонтни дейности ще отнемат между две и четири седмици. През този период евакуираните хора ще бъдат настанени във временни жилища.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 12нямам престава къде си гледал как се санират блоковете, но наблюдавах близо до мястото където работя там има цял квартал блокове които се санират, и абсолютно на всичи имаше ивици от каменна вата преди да ги замажат.Тогава се чудех , за какво е това, Нищо не разбирам от строителство.След пожара в Лондон ми се изясни каква роля, изпълняват.И бях много изненадан , че нашите строят по качествено от подобните Британски фирми
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМАМ НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ САНИРАНИТЕ БЛОКОВЕ В БЪЛГАРИЯ СА С ПОЖАРООПАСЕН СТИРОПОР. ГОРИ КАТО БЕНЗИН, ПРОБВАХМЕ.В СТРЕМЕЖА СИ ДА ОТКРАДНАТ ПОВЕЧЕ, ФИРМИТЕ НА ГЕРБ ПОЛЗВАТ НАЙ-ЕВТИНОТО.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре че не е саниран, защото имено санираните горят като факли със стиропора на герп. Обикновено преди да се опекат в пламъците умират от отравяне от диоксина който отделя при горене стиропора, това е по хуманно...
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 9 има два варианта , Единия е да пуснеш документи , да ти санират блока с държавните фирми, другия е просто да съберете пари и да си оправите блока, втория е препоръчителен при условие че държиш на казачеството.Но както виждаш и двата варианта зависят само и единсвено от тебе самия.Не се обвинявай толкова че не си си връшил работа, по добре късно отколко никога, Така че може да се хващаш вече да си решаваш собвените проблеми, вместо да обвинява другите.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм на 19ти етаж в 19-етажен блок, строен началото на 80-тте години..... :(((Целият е посивял като всички останали еднотипни блокове наоколо. Дори не е саниран! Не е ли противозаконно да живеем в такъв блок - бункер и докога?! Докато изгори, докато го срути земетресение, докато се срути от самосебе си, докато на някой терорист му хрумне да забие самолет в него.....??? Докога?!!
8
1
 
7
 
! Отговори
10 млн евро преди 6 години
А разбрахте ли че ще ги настаняват в нов луксозен блок, в които града е закупил апартаменти от 2млн до 12млн евро за един ... нещо да ви намирисва?
7
0
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Хаха... голям си сладур :) ФреоЛ, безопасност... все гоУеми работи.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а тук тепърва искат небостъргачи да строят. 50-етажни. като пламнат - до лондон да се види !
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казваха,че хладилниците с фреол са по безопасни,макар,че фреола отлитал много високо до някоя си сфера.
4
0
 
17
 
! Отговори
gost преди 6 години
Леле кога ще почне и тук инспекция на новото строителство. Сигурно всички нови блокиве трябва да се евакуират :)
3
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имам противопожарно стъкло с метална дограма в моя мезонет - ще си пия коктейла от хола докато гледам фойерверките отвън !
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
слагайте алуминеви външни щори, забавят влизането на огъня в апартамента с 10-15 минути
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а дали нашенскотп саниране е безопасно? Щото този стиропор, дето го лепят си гори като бензин. Навсякъде по света топлоизолациите се правят с минерална вата. Само герберските трампаджии ползват стиропор.