Американските санкции срещу Русия остават в сила

Тръмп в Twitter: Докато украинският и сирийският проблем не бъдат решени
9 юли 2017 22:45, Анисия Иванова
51
Американските санкции срещу Русия остават в сила
Снимка: БТА, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп даде да се разбере днес, че американските санкции срещу Русия ще останат в сила, докато бъдат решени конфликтите в Украйна и Сирия, предаде Франс прес.

"Нищо няма да бъде направено (по въпроса), докато украинският и сирийският проблем бъдат решени", написа Тръмп в Туитър, след като се завърна от четиридневно посещение в Европа, по време на което се срещна за първи път с руския си колега Владимир Путин. Той уточни, че не обсъдил с Путин въпроса за санкциите.

В петък, след срещата между двамата президенти в кулоарите на форума на Г-20 в Хамбург, държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън обаче загатна, че Тръмп е споменал пред Путин американския законопроект, предвиждащ нови антируски санкции, отбелязва Франс прес.

Няколко американски конгресмени републиканци - партията, като чийто кандидат Тръмп бе избран за президент на Съединените щати - го разкритикуваха днес, че не е бил достатъчно твърд към Путин по въпроса за предполагаемата руска намеса в изборите миналата година. Те поискаха Вашингтон да наложи нови санкции срещу Москва.
 "Време е да продължим напред и да работим конструктивно с Русия", написа по-рано днес в Туитър Тръмп.

Американският президент увери, че на два пъти е притиснал сериозно руския си колега по въпроса за предполагаемата намеса. Путин обаче отрекъл.

Американският президент не уточни дали е повярвал на руския си колега, като написа, че вече бил написал своето мнение по въпроса. "Време е да продължим напред, да, но (Русия) има да плати цена", заяви пред телевизия Си Би Ес сенатор Джон Маккейн.

Републиканецът Маккейн, който е един от най-големите критици на Тръмп, се обяви и срещу споменатия от президента проект за създаване на съвместно американско-руско подразделение за киберсигурност. "Сигурен съм, че Владимир Путин би бил от голяма полза за тази инициатива, тъй като е пират", коментира иронично той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп 45 минути е разпитвал Путин за намесата в американските избори. Путин не е човек а желязо 45 минути е отричал всякаква намеса. Накрая следователят Тръмп се изморил и изключил лампата светеща в очите на Путин махнал с ръка и се отказал от по нататъшни разпити. За Тръмп станало ясно че за да си признае всичко Путин трябва да бъде подложен на щадящи живота мъчения. Никой в Америка не е повярвал на уверенията на Путин, доверието в Путин и Русия никога не е било толкова ниско отколкото е днес.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НфбНаивник.
19
7
 
10
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
Време е Русия да създаде руската мечта...да привлича западни изтъкнати и млади специалисти чрез висоси заплати..да се купуват готови мозъци...това е пътя срещу санкциите..крадене ва технологии и развитие на селско стопанство..лека промишленост. ..
18
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със, без "санкции" Русия си е Русия. Ще си поиграят на "санкции", ще си поиграят пък ще им мине и ще спрат. А и като гледам ефекта от "санкциите"... Но на темата; американците бавно и полека се обзаведоха с нужния враг и почнаха пак да дрънкат оръжие. На тях мога да кажа едно - и то е, че никога няма да победят Русия.
17
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бжежински и Кисинджър унищожиха икономиката на САЩ без революция и война чрез изнасяне на реалната икономика на САЩ зад граница,а Буш,Обама и Тръмп укрепват икономиката на Русия чрез повече и продължителни външни икономически санкции! С мобилизационни и ускорени темпове Русия ежегодно възстановява и укрепва реалната си икономика и вече прехваща и връща самолетите им на летищата,откъдето са излетяли!
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От ги ручахме жабетата тогава
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На срещата в Хамбург, когато нямало никой около тях, Тръмп се облегнал на рамото на Путин и се разхълцал: "Не издържам вече"Путин:"Трябва Щирлиц, трябва"
14
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова много врагове има в САЩ.Какво би могъл да каже?Ако махне санкциите оная глутница от войнолюбиви бабички и дядовци ще иска да го сваля от власт.Вече го обвиниха че бил комбина с Путин.Предавал интересите на свободният свят,демокрацията и САЩ.Нима интересите на така нареченият свободен свят са атомен комфликт с Русия?Добре ,че сега тия самоубийци са в опозиция.Да се надяваме,че ще се пенсионират или ще поизмрът от старост.Не знам за вас но аз въобще не искам да присъствам на Армагедон.
13
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали уж беше "Тръмп наш", обърнахте пак плочата.Както и украйнците-първо братски народ, после "хохли" станаха.
12
8
 
7
 
! Отговори
фантомас преди 6 години
Не четете ли , че не му дават да диша на Тръмп , затова си мислите , че си променя мнението ? Американците "демократи " ги е страх , че Тръмп ще стане приятел с Путин , и ще си правят каквото искат .
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** това не са американски санкции. Я проверете Мексико или Бразилия какви санкции имат срещу Русия.
10
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***! Санкции - ***! Санкциите трябва да са за "световния жандарм"
9
9
 
13
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
Бе те санкциите си стоят ама не дават резултат. Трябва да се измисли още нещо
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сутрин казал едно, вечер друго . Пълен шизофреник
7
11
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Доналд на какви хапчета е,предписани от психиатър,или други подобни,но от веселите?
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, че те руснаците кризата в Украйна си я решават вече трета год. без проблем,референдум в Крим,Донецка и Луганска републики,а спомняте ли си как украинските наборничета си скъсаха сандалите да бегат,след като ги запуа тежка артилерия в Дебелцово,само преди 2,3 мес.бяха раздадени 40000 калашника на опълчението,Камази без опознавателни знаци... е виде се един юнак с надпис на гърба спецназ ама бързо го скриха от кадър,,па по водещите новини нищо у нас...
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнкаБрей, че умно, аууууууууу. Сигурно 20 специалиста от Козяк са го милислили цяла нощ това. Браво си направил.
4
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като всички престъпници дето управляват уса-та и тоя е мръзна лъжлива гад и сега си показва рогата.
3
9
 
10
 
! Отговори
Естествено преди 6 години
Естествено че остават. Всичко останало е театър.
2
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Решаването" на украинския и сирийския проблем,е руснаците да напуснат Сирия и се деангажират в Украйна,за да могат американските бандити съвсем спокойно да се намърдат там и си инсталират ракетите на 100 км право мерене към Москва.На тези бандити даже и ако това стане,ще им е малко - след това ще поискат да имат база в центъра на Москва,за да я "пазят" от терористите,които те създават!Американоционистката наглост взема опасни размери и в скоро време ни чака "гореща" Трета световна война!