Българските ученици - с най-дълги ваканции в Европа

В Северна и Централна Европа ваканциите са до 5 седмици по-кратки
Обновена: 10 юли 2017 20:17 | 10 юли 2017 20:16, Анисия Иванова
32
Българските ученици - с най-дълги ваканции в Европа
Архив: Булфото

Лятната ваканция е любимото и най-дълго чаканото време за учениците по цял свят. Някои от тях обаче се радват на повече ваканция от други.

Преглед на летните ваканции за учениците в Европа и къде колко се почива направи "Евронюз", съобщава Нова тв.

Франция е страна с фиксирана лятна ученическа ваканция. Тя започва от 8 юли и продължава до 4 септември.

В Германия, Австрия и Великобритания пък лятната почивка за учениците започва и свършва по различно време според различните провинции.

В Германия 16-те федерални провинции започват ваканцията по различно време. Първи са учениците в Долна Саксония и провинция Бремен, които излизат в лятна ваканция на 22 юни, но се връщат в класните стаи още на 2 август. А учениците в Бавария чакат до 29 юли, за да излязат във ваканция.

Началните и средните училища в голяма част от Източна Европа се радват на най-дългите ваканции – 12-13 седмици.

Толкова дълго почиват и учениците в Италия, Португалия, Испания и някои Балкански страни, пише още "Евронюз".

Това е значително повече от почивката за учениците във Великобритания - между 6-9 седмици. Например учениците в Шотландия и Северна Ирландия почиват 8-9 седмици, а тези в Англия и Уелс – по-малко от 7 седмици.

Най-малко почиват учениците в Германия, Холандия и Дания – 7 седмици и по-малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
goso преди 6 години
До Анонимен <<А това, че в Германия учениците имат и есенна ваканция пропуснахте>>Както и да ги смяташ сумарно ваканциите в Германия и навсякъде, българските ученици и студенти са с ОГРОМНИ сумарни ваканции дето никъде другаде ги няма
27
0
 
0
 
! Отговори
goso преди 6 години
по царско време преди 1945 лятната ваканция е била дълга и това се е оправдавало с нуждата децата да помагат в работата на нивата през лятото и така са правели. По социалистическо / комунистическо дългите летни ваканции са насърчавани от държавата за да ходят учениците по 1-2 месеца на бригади в селското стопанство, лятна бригада, есенна бригада. Сега при демокрацията дългите летни ваканции са без смисъл, но са в интерес на учители заради отпуските, безделници, лентяи и скитащи по молове.
26
0
 
2
 
! Отговори
Хахах преди 6 години
Абе тест български журналисти съвсем за мезе ни взеха.
25
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 6 години
В тези държави обаче, пропуснахте да споменете, имат много ваканции по време на учебната година, за да разпускат децата и да не се натоварват толкова много психически. Учат две-три седмици и разпускат една. Да не говорим и че са по 10-15 в клас. Тук като захапят от 15-ти и са по 30 в стая.... Една лятна ваканция им остана и нея коментирате...
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичко е разходи
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учи мама да не РАБОТИШ. Приказка от СОЦА.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГЕРМАНИЯ ДОМАШНОТО ВЪЗПИТАНИЕ, ЦЪРКВАТА, ФИМАТА НА РОДИТЕЛИТЕ е В ПОЛЗА НА УЧЕНИЦИТЕ. НА 20ГОДИНИ СА ПРОФЕСИОНОЛИСТИ.ТУКА УЧИ ДО 30 ГОДИНИ И МУ МИНЕ ЖИВОТА БЕЗ ДА ИМА ПРОФЕСИЯ
21
0
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 6 години
. Това било онова било. Било е ама вече не е
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 22 как да го оценим че е най доброто СЕГА. КАТО НА ПРАКТИКА НИЩО НЕ ИЗЛИЗА ОТ ТИЯ ЗНАНИЯ. НЯМАТ ПРОФЕСИИ, МОЖЕ ПРИ БОРИС 1 ДА Е ТАКА , СЕГА СЛЕД СОЦА Е ЖАЛКО.
19
1
 
2
 
! Отговори
kireza преди 6 години
киреза 71 г.В БЪЛГАРИЯ НАЧАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е НАЙ СТАРОТО В ЕВРОПА...ОЩЕ ЦАР БОРИС 1 Е ПОСТАВИЛ НАЧАЛОТО,Т.Э. ПРЕДИ 1200 ГОДИНИ,КОГАТО СКАНДИНАВЦИТЕ И ДРУГИТЕ СЕВЕРНИ НАРОДИ САМО СА МУЧАЛИ....НАШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ БЕШЕ НАЙ ДОБРОТО В СВЕТА,ДОКАТО МУЧАЩИТЕ НЕ ЗАПОЧНАХА ДА НИ УЧАТ НА ВСИЧКО,ЗАТОВА И НИЕ СЕГА СМЕ МУЧАЩИ....БЕШЕ НАЙ ДОБРОТО ПРИ НАЙ ДЪЛГИТЕ ВАКАНЦИИ!!!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТУКА ДЕЦАТА СЕ УЧАТ ОТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДАЛАВЕРИ, ИЗМАМИ, ЛЕНТЯЙСТВО. ТОВА НИ ОСТАВИ СОЦИАЛИЗМА КОЛЕКТИВНИ ТАРИКАТЛЪЦИ."ПИЕМ, ПЕЕМ, ПУШИМ ДАМАДЖАНИ СУШИМ.,ДА ЖИВЕЕ ТЕ КЕ ЗЕ СЕ ТО^
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГЕРМАНИЯ да учиш и да РАБОТИШ е нормално ОЩЕ в училище.ТОКОВА шляене на ученици НЯМА.ОТ малки започват работа и се женат. ДЪРЖАВАТА отпуска кредити с ниска лихва за ФИРМИ. НЯМАТ време НИ да объркат, ни да дърпат, НИ за чалга и ПРОСТОТИИ.
16
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ако броим лятбата ваканция -да, ако в другите държави имат много често малки почивки за по седмица което ни изравнява.....
15
0
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 6 години
И какво... трябва ли децата да се пържат в тези жеги в клас... преди няколко години когато завършвах в класните стаи ставаше непоносима жега още в 10 часа.
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А това, че в Германия учениците имат и есенна ваканция пропуснахте да го споменете. Защо се говори само за лятната ваканция, а не се сметнат общо броя на дните в годината, в които учениците са във ваканция? Резултатът от сравнението ще бъде доста по-различен.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ще станат ли по-умни ако им скъсим ваканциите? При това качество на сегашното образование, не вярвам. Така и така ги броят само за това да получават училищата пари, поне не им пипайте ваканциите.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става въпрос за традиция. Щом като тук е така, така трябва да бъде. Какво значение има дължината на ваканцията в Германия или Португалия?! Какво постигаме, ако ги уеднаквим, дори и да беше възможно? И най-вече, защо трябва това да губи време на институциите?!
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Климата няма значение и в Германия е 30 градуса, но децата са на училище до края на месецът в Баден Вюртенберг. В България пропуснах а да уточнят, че през м. Май има много почивни дни и много не учебни заради матурите.
10
2
 
20
 
! Отговори
Горещини преди 6 години
В южните държави на Европа, лятната ваканция била по-дълга - само лаик може да се изненадва от този факт или да счита, че трябва да се поправим. На юг в тези жеги не може да се учи и е нормално ваканциите да са през горещините.
9
0
 
18
 
! Отговори
Испания преди 6 години
Толкова много фиести (празници) имат в различните области и провинции72, ум да ти зайде: на 3г. отиват на училище от 11.09 до 20.06 , като септември месец учат от 9-13ч. ,а от октомври са от 9-14ч. и от 15.30-17ч( ако детето не е записано на стол, в 14ч. го взимаш и в 15.30ч го връщаш по желание). Имат 3 срока , основното и средното образование им е слабо (движат се с поне две год. назад от нашето) за сметка на висшето.