Сенаторът Джон Маккейн със злокачествен тумор на мозъка

Влиятелният политик ще бъде подложен на химиотерапия
20 юли 2017 08:04, Александър Попов
149
Сенаторът Джон Маккейн със злокачествен тумор на мозъка
Снимка: Reuters

Влиятелният американски сенатор републиканец Джон Маккейн има злокачествен тумор на мозъка, съобщиха от неговия офис и от семейството му, цитирани от Ройтерс и БТА.

Диагнозата е била поставена по време на операция за отстраняване на кръвен съсирек в областта на лявото му око, направена тази седмица в болница "Мейо клиник" във Фийникс, щата Аризона.

Маккейн, който скоро ще навърши 81 г., е сенатор от този щат. Той е понесъл операцията много добре и в момента общото му състояние е "отлично" и той се възстановява в дома си в Аризона, казаха от офиса на сенатора.

Според CNN е било необходимо известно време след операцията, за да се направи хистологичен анализ на находката, при което се оказало, че става дума за първичен злокочаствен тумор на мозъка - глиобластом, и то от много агресивен вид, който трудно се поддава на лечение.

В момента сенаторът и семейството му обсъждат с лекарите от "Мейо клиник" какви са най-добрите възможности за продължаване на лечението. От клиниката съобщиха, че то вероятно ще включи комбинация от химио- и лъчетерапия.

Маккейн е бивш военен пилот - ветеран от войната във Виетнам, чийто самолет бе свален над Северен Виетнам по време на бомбардировка над Ханой през 1967 г. и той прекара 7 г. във виетнамски плен. Раните от войната и досега оказват влияние върху физическите му възможности.

След като се уволни от ВВС през 1981 г., той започна политическа кариера. Беше два мандата член на Камарата на представителите, а от 1986 г. и досега е сенатор. Два пъти участваше в надпреварата за президент от Републиканската партия и бе съперник на бъдещия президент демократ Барак Обама в изборите през 2008 г. Известен е с консервативните си възгледи. В момента е председател на сенатската комисия по въоръжените сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
25
 
! Отговори
Go Johnny, go преди 6 години
Джони е получил телеграма от св. Петър, скоро ще получи и такси...
66
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Некрофилите са на паметника -1300 години България .Или на някой партизански гроб .
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.... скоро,по накоя ТВ, показаха как марширува заедно с другите освободени пленници с твърда стъпка при посрещането им в САЩ, крепки прегръдки ,целуфки .... и... след 4-5 деня го показват като ,,животно от цирк,, с патерици ,едвам вървящ ,обявен за герой ,пострадал от мъченията ... А иначе във Виетнам изписал в хиляди страници ,роман .
64
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САТАНАТА СИ ПРИБИРА СЛУГИТЕ,ДАНО СЛЕДВАЩИТЕ СА СОРОС И РОДШИЛД
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е пътник, ясно....Чакаме баба Гущерана ъф Ингланд, Мистър Ротшийлд Гущер, Шорош и другите рептилоидни....
62
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господ не прощава на злодеите
61
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виетнамците са държали плениците в много лоши условия, в землянки, без храна и без възможност за хигиена. А когато той е бил в плен внезапно са го измъкнали от землянките и са го настанили в болница в самостоятелна стая с климатик. И са го посещавали често руски офицери.
60
49
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Каква е тая неистова радост бе кремълски фенчета??? Дали защото във Виетнам този човек е попречил доколкото може плановете за световно тържество на комунизма да дадат фира? Или защото в нови времена не криеше отношението си към ботоксното джудже???Къде бе близачи червени ви стяга чепика???
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами на 81 години е. Човек се уморява, не е леко. Бог помага.
58
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен24 -Ч*футино не кълни,че виждаш,че започва вече само вашите да ги стига,мръсни ***,и да даде Господ-Бог колкото мизерии и мръсотии направихте вие юдите на народите,същото това зло десетократно да ви се върне обратно на еврейските кратуни дано!
57
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕ ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТАВ РАМКИТЕ НА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ,ПЪРВО ПУКЯСА РОКФЕЛЕР,ПОСЛЕ СИ ЗАМИНА В ПЪКАЛА И БЖЕЖИНСКИ,А СЕГА И МАКЕЙНЧО СЕ Е ЗАПЪТИЛ КЪМ ПРЕИЗПОДНЯТА.ЯВНО НА ОНЯ ГОРЕ МУ ПИСНА ОТ ЦИОНИСТКО -РЕПТИЛСКИТЕ ГАДОСТИ И ЗАПОЧНА ДА ИМ ВЗЕМА ДУШИЧКИТЕ НА БАШ ГЛАВНИТЕ ЦИОНИСТКИ И РЕПТИЛСКИ ГАДОВЕ.
56
4
 
20
 
! Отговори
Това обяснява преди 6 години
Личеше че не е със всичкия си - ето и доказателството...
55
4
 
21
 
! Отговори
shady преди 6 години
Този е голям *** - бих се радвал да умре възможно най-бързо.
54
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшива новина. Маккейн не може да има тумор, защото няма мозък.
53
3
 
23
 
! Отговори
Жълт преди 6 години
До АнонименКакво търси във Виетнам? Има си възмездие все някога!
52
5
 
28
 
! Отговори
Нетърпелив. преди 6 години
Отлична новина. Сега чакаме подобна и за "филантропа" Г.Сорош.
51
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""Сенаторът Джон Маккейн има злокачествен тумор в мозъка"Колко хубава новина!
50
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито, със здраве да си го носи !
49
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 74Не знам подробности за пленяването му, но това, че за да спаси кожата си от страшен плен е издал всичко на руснаци и виетнамци, тоест ПЪЛЕН ПРЕДАТЕЛ......това го знаят хората отдавна. Той и затова после става такъв отявлен русофоб....чак до побъркване!
48
4
 
23
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 6 години
Агресивен рак? Та от този ли по -агресивен.Спомняте ли си как агресивно беше хванал нашия за меките части отдолу и он нашия иссамата гласа викаше от трибуната;,,Спокойно бе спокойно,Юженпоток няма да се строи и няма да мине през България! Пусниме бе, Няма да мине и няма да се строи в българияяяяяяяяя олелееее