Скоро: Сибир ще стане приятно място за живеене

След две поколения там ще се радват на мек климат
Обновена: 23 юли 2017 16:56 | 23 юли 2017 14:24, Александър Попов
104
Скоро: Сибир ще стане приятно място за живеене
Снимка: Reuters

Поради климатичните промени Сибир, който дълго се славеше като прокълнато място за изпращане на лагерници в ГУЛАГ, ще се превърне в най-желаната дестинации за живеене, пише в. "Сънди мирър".

Към 2080 г. Сибир, простиращ се през седем руски часови зони, ще стане много по-топъл и гостоприемен, твърдят учени от Красноярск.

Регионът се простира от Уралските планини до Тихия океан.

След 60 години неговото население ще се увеличи три пъти. В края на 21-и век от 50 до 80 процента от територията на Сибир ще има мек климат, благоприятен за селското стопанство.

Сибирските селскостопански култури ще се преместват със 70 километра на север с всяко следващо десетилетие. По-топлият климат ще даде възможност в тази част на света да се отглеждат ориз и грозде.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Сибир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сибир е много красив, пълен с живот, огромни диви гори, редки растения - чудни билки, изобилие на дивеч, най-богатото място на света на чиста вода - Байкал, Об, Енисей, Лена, Ангара, Амур, да продължавам ли да ограмотявам недоучилите? Чудни планини - Саяните, Алтай, Сихоте Алин... Вътрешно руско море - Охотско - кета, горбуша, камчатски краб, омул, таймен...Болка ми е,че не можах да направя рафтинг в Саяните!
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А САХАРА ЩЕ ДОЙДЕ НА БАЛКАНИТЕ.Нивото на световния океан ще се повиши и изкуствени държавици като Нидерландия ще изчезнат.
68
4
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Ще стане когато цъфнат налъмите :)
67
4
 
1
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Какво богатство на мнения, каква свобода! Че Чичо Сам, че Китайско Нашествие, а нито дума за евреите?! А те са вече установили че Обетованата земя дадена им от бога яхве е Сибир. Че там е изгубеното Коляно. За последните сто години ова място три пъти го местят. Петдесете години го обявиха за Япония, - ще ви позлатим - казваха на загубилите войната, подплашени и приказно сръчни японци. В момента обработват недоверчивите китайци, китайските банки са все американски, а и Америка не са я оставили.
66
9
 
11
 
! Отговори
Sorry преди 6 години
Знам, че някои "почтени" евроатлантици с удоволствие биха искали парче от територията на Русия и гледат с потекла уста, но мога да ги успокоя, че няма да ги убоде то теле.Каквото и да стане приятно или не, Сибир ще си остане руски.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро бях в Австралия.Китайците официално са към 30 процента.Неофициално са повече и пристигат нови всеки ден!
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С китайци е пълно в Австралия и Аляска.Те след 10 години ще са китайски.В САЩ също болшинството вече са китайци,латиноси,нег-ри.САЩ ще си ги поделят Китай и Мексико до 20 години.Мислете ги тях,не Сибир.Там китайци няма никакви,освен в розовите сънища на някои господа тук.А има и една китайска армада в Калининград,за съвместни учения с руснаците.Доста натовци се *** от страх,докато китайската флотилия преминаваше покрай тях на път за Балтийско море!
63
7
 
6
 
! Отговори
Към 2080 преди 6 години
Сибир ще е китайски Сега там живеят 8 милиона руски граждани от различни племена и 8 милиона полу легални китайци
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
значи, от тази публикация става ясно кой е заинтересован и виновен за глобалното затопляне!
61
0
 
23
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
АМА , ЧУДЕСНО, БЕЕЕЕ......!ЗНАЧИ , ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИМЕ , ПРИ БРАТЯТА.НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ В ЕВРОПА--ШЕ СИ ПОСТРОИМЕ КОМУНИЗъМА У СИБИР!
60
15
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Сибир ще стане приятно място за живеене когато на географската карта, върху него няма да тегне щампата на раССия. Горе долу след две поколения зелените човечета там, ще бъдат насметени от едни жълти човечета с дръпнати очи, които ще облагородят и прочистят това място от разни деградирали *** !
59
15
 
20
 
! Отговори
:) преди 6 години
Проблемът е, че до 2080 Русия няма да я има на картата, натам отиват работите. Питайте Чичо Сам.
58
11
 
6
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
До анонимен 58,На север от Камчатка да живеят 30-35милиона души!!! Или пущиш нещо много силно, или си толкова "бос" по география, че повече няма и накъде!Когато разни седeрасти почнат да ми говорят за Сибир, имам чувството, че са убедени, че там живеят не повече от 3 млн.д.
57
18
 
13
 
! Отговори
Това е преди 6 години
Русия си има всичко. Света ще търси спасение в безкрайната Русия.
56
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, да ще стане, само че не се знае дали. А вие си помечтайте за Сибир, безплатно е...
55
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука някакъв непрекъснато сънува как Сибир става китайски.Момче,имаш някаква фиксация,обсесия,по-добре излизай,разхождай се,срещай се с хора,недей да мислиш само за това!
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗа това Айнщайн до последно работи и умира в САЩ нали :) ***.
53
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 54Ти май не знаеш много за Айнщайн...дори името му не можеш да напишеш правилно седнал да го "цитира".
52
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По- добре в Сибир, от колкото в полицейска Америка!" ............................................ А. Аинщайн ....................
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1984След Атомните бомби ха-ха-ха