Шойбле: Ердоган излага на опасност отношенията с Германия!

Не може да ни изнудват, заяви германският министър на финансите
24 юли 2017 22:10,
179
Шойбле: Ердоган излага на опасност отношенията с Германия!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган излага на опасност изключително важните и вековни отношения с Германия, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс.

Той излага на опасност вековно партньорство, каза Шойбле в интервю за германския в. "Билд", публикувано днес.

Това е драматично, тъй като наистина много неща ни свързват. Но ние не може да позволим да ни изнудват, отбеляза той.

В последно време дипломатическите отношения между Берлин и Анкара се влошиха заради задържането на германски граждани в Турция и поради отказа на турските власти да разрешат на германски депутати да посетят германски военни в бази в Турция, пише БТА.

Междувременно лидерът на парламентарната група на Християндемократическата партия Фолкер Каудер заяви, че поведението на Турция е "неприемливо" и че дълг на Германия е да пази гражданите си и компаниите си, но също така желае да бъдат запазени отношенията (с Анкара).

Безпокои ме фактът, че имаме страна членка на НАТО, която забранява посещения на друга страна членка на алианса, каза Каудер пред държавната телевизия А Ер Де.

"Това е нетърпима ситуация и ние ясно трябва да кажем на Турция: Не така", заяви Каудер.

На въпрос дали може да бъдат продължени преговорите с Турция за членство в ЕС или преговорите за разширяване на митническия съюз (между Турция и ЕС), Каудер отговори: "И двата въпроса, разбира се, са средства за оказване на натиск върху Турция. Знаем, че Турция има значителни икономически проблеми".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
5
 
! Отговори
Леле преди 6 години
Какви драми!А не може ли турците в Турция,а германците-в Германия.Всеки да прави каквото си иска,ама в собствената си страна!Ердоги да си прибира 7-те милиона га.джали от Германия,нали в Турция е по-хубаво?А пък германците да не им се месят в ан.адолските мурафети.Така ще е справедливо!
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ЕРДОГАН НА СНИМКАТА Е БИК С РОГА, А КРАВАТА Е В ГЕРМАНИЯ, ГЕРМАНСК А СТАРА КРАВА "Точно така Ердоган е Бик, а ония са Крави порода Холщайн:-) :-) :-)
56
6
 
3
 
! Отговори
Ха ха хаааааааа преди 6 години
Цяла Европа, САЩ и Русия са поръчали великите турски потури за 10 години напред 100 чифта общо. По официални данни Ердо е спрял всяко производство на изтребители, танкове, космически совалки, кораби, автобуси, трамваи, сериали за да може да достави потурите навреме. Ердека е велик.
55
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука един *** сякаш ми описва КНДР. Добре е че са изчаткали и народа и султана, лошото е че са съседи. Влияят лошо. Били произвеждали. Те и ония произвеждат, ама с чужда помощ. И като се оа.кат , няма да я има. Не разбирам как може да има още такива слепци. Втората световна ги имаше в Германия и Япония, и видяхте какво стана. И те произвеждаха много, ама ненужни оръжия
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие гледайте октомври какъв рев ще настане в Германия когато султанът пусне ордите. Ще има двойна езда дабъл пенетрейшън. Веднъж афроарабески втори път азиатски арабели.
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"тоя сайт български ли е още???какви са тия ердоганистки пропаганди тука???и най-вече в коментарите!!!"Абе нали сте цивилизована страна, има свобода на медии и свобода на словото бе драги :-) :-) :-)
52
1
 
1
 
! Отговори
Не ме интерва(.)(.) преди 6 години
Без коментар.
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе в крайна сметка щом тези Шебеци ги боли...значи Ердоган е на прав път!!!Ердоган подари на Гине 50 автобуса заедно с резервните им части...а, "големите демократи" пък знаят само да влизат за ресурси в чужди държави...Лицемерите ще дават Акъл на Ердоган..."За мен не е важно какво вика и иска Джорч и Ханс...За мен е важно какво вика и иска Ахмет и Мехмет!" РТЕ
50
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя сайт български ли е още???какви са тия ердоганистки пропаганди тука???и най-вече в коментарите!!!
49
0
 
5
 
! Отговори
До 73 преди 6 години
Наистина е хахахахаххаха!
48
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха хаааааааа преди 6 години
По официални данни икономиката на Турция се крепи на сапунки. Сериалите са заръчани за 50 години напред на стойност 1 квадратилион британски лири.
47
4
 
12
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Е че то Германия първа забрани турски министри да посетят Германия, сИга що рИвЪт. Плюс това отношенията между Германия и Турция се влошиха заради терористите които швабите приютяват.
46
7
 
8
 
! Отговори
Ха ха хаааааааа преди 6 години
Турция произвежда междуконтинентали ракети 2 типа. Първият може от Анкара до Истанбул да стигнат без проблем. И другите обикалят земята и пак в Турция падат. Все още немоим ги накара другъде да гръмнат. Има бъгове, но поръчките вече летят за 200 години напред. Ракетните системи са "мaзен ***" и "ориенталски ***'.
45
0
 
7
 
! Отговори
smej преди 6 години
Мразя само необразовани националисти, ислямисти, християнски екстремисти, фашисти и обикновени ***. Не мразя турци, българи, евреи, руснаци и т н. Всички сме братя и сестри. Нормалните хора.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нали гледаме Великолепния ви век"Е нали мразихте турските сериали...:-) :-) :-)
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимката е перфектна. Същински ергаджал. Рогата му отиват.
42
6
 
6
 
! Отговори
smej преди 6 години
За лека нощ. По лош път ви води Ердоган. По пътя на Садам и Кадафи. Така доникъде няма да стигнете. Повече ум е нужен. Вземете си като едно време сърбин или грък за велик везир. Или пък се освободете от Ердоган и си спасете държавата. На мен Турция преди този луд ми харесваше. Сега чакам голям сеир. България може да изчезне, ама голям сеир ще има в Турция.
41
2
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 6 години
Копай, копай дъното се вижда.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ха ха хааааааааPishi v Google roketsan, nay novite turski orujiya proizvedeni v Turcia shte vidish peshternqko
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали гледаме Великолепния ви век. Султаните ви са с християнска кръв и са се гнусели от турски жени. Що така? Що не са се женили за туркини? Да не са били нещо грозни?...Нали това ти обяснявам. Всичкото читаво и кадърно е гледало да стане турчин. Шкартото само е останало. Отпадъкът.