Шойбле: Ердоган излага на опасност отношенията с Германия!

Не може да ни изнудват, заяви германският министър на финансите
24 юли 2017 22:10,
179
Шойбле: Ердоган излага на опасност отношенията с Германия!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган излага на опасност изключително важните и вековни отношения с Германия, заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс.

Той излага на опасност вековно партньорство, каза Шойбле в интервю за германския в. "Билд", публикувано днес.

Това е драматично, тъй като наистина много неща ни свързват. Но ние не може да позволим да ни изнудват, отбеляза той.

В последно време дипломатическите отношения между Берлин и Анкара се влошиха заради задържането на германски граждани в Турция и поради отказа на турските власти да разрешат на германски депутати да посетят германски военни в бази в Турция, пише БТА.

Междувременно лидерът на парламентарната група на Християндемократическата партия Фолкер Каудер заяви, че поведението на Турция е "неприемливо" и че дълг на Германия е да пази гражданите си и компаниите си, но също така желае да бъдат запазени отношенията (с Анкара).

Безпокои ме фактът, че имаме страна членка на НАТО, която забранява посещения на друга страна членка на алианса, каза Каудер пред държавната телевизия А Ер Де.

"Това е нетърпима ситуация и ние ясно трябва да кажем на Турция: Не така", заяви Каудер.

На въпрос дали може да бъдат продължени преговорите с Турция за членство в ЕС или преговорите за разширяване на митническия съюз (между Турция и ЕС), Каудер отговори: "И двата въпроса, разбира се, са средства за оказване на натиск върху Турция. Знаем, че Турция има значителни икономически проблеми".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко го показват с ореол от звездите на знамето на ЕС а тоя като дявол. Но в страната на дявола здравеопазването е безплатно докато в страната на ангела Суджук Бойко хората не могат да се лекуват. Страшна пропаганда. А Шойбле е министър на финансите. Пък и защо на велика германия толкова я боли за Инджирлик
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Smej, кажи тогава българите на кого са потомци.Ахахахс
16
10
 
9
 
! Отговори
До, 17 преди 6 години
Ти пък ми помни думите... Путин не е забравил за самолета и посланника и когато настъпи моментът и Ерджолан ще се чуди откъде му е дошло.
15
8
 
8
 
! Отговори
smej преди 6 години
ха-ха! Какви турци бе, аркадаш. Та вие поне 50% сте потомци на българи, гърци, сърби, украинци. Много са ви надули *** с глупости. Изпусни малко. Рахат олсун.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо, Сименс и с тях ли ще спре да прави бизнес?
13
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България има нужда от президент като Ердоган. Лошото е, че като не можем да си родим такъв може да се наложи да ползваме оригинала.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"германският министър на финансите Волфганг Шойбле"Дразни ли те бе...министърче на финансите на пккМинистъра на финансите се е ядосъл, че сега техните военни, които изленаха от Инджирлик няма как да финансират пкк!!! Иначе за ко министър на финанси да се бърка в работите, които засягат министъра на отбраната и министъра на вънвните им работи!!!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако приемем че исляма е някаква цивилизация...Исляма е религия. Цивилизация е нормално да не знаеш какво е. Все пак не е дошла до теб.
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За коя Германия става на въпрос? За тази на която депутатите дълго аплодираха на крака решението за узаконяването на гей браковете ли?Ахахахаха
9
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХАХАХАХАХААХ,СНИМКА ТРЕПАЧ-ЕРДОАН БЕЙ ШЕЙТАНГИБИ хахахахаха!!!!Днес един от депутатите от управляващата ердоганистка партия по повод въвеждане на уроци по "свещен джихад"в турските училища е заявил че "ДЖИХАДЪТ Е ОСНОВАТА НА НАШАТА РЕЛИГИЯ,ЗА КАКВО НИ Е МАТЕМАТИКА АКО НЕ УЧИМ ЗА ДЖИХАД"аман джанъм БАРЕМ ГИ НАУЧЕТЕ ДА БРОЯТ УЧЕНИЦИТЕ БАРЕ ДО СТО ДА НЕ ГИ ПРЕЦАКАТ С БРОЯ НА ДЕВСТВЕНИЦИТЕ В РАЯ хахахахаха!!!ТЕЖКО И ГОРКО ИМ НА СВЕТСКИТЕ ТУРЦИ,БЯГАЙТЕ ДОКАТО Е ВРЕМЕ!
8
1
 
11
 
! Отговори
пери преди 6 години
Снимката кърти. Каквото и да пише под нея, няма значение.
7
4
 
9
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Какво ли още трябва да стане,та Германия да разбере какво представляват Турция и турците?Търговията си е търговия,ама за Турция(и исляма въобще) място в Европа няма.Войната на цивилизациите(ако приемем че исляма е някаква цивилизация) е неизбежна!По-добре да я започнем в изгодна позиция,отколкото да предаваме сами територии заради измислената и вредна толерантност!
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безпокои ме фактът, че имаме страна членка на НАТО, която забранява посещения на друга страна членка на алианса, каза Каудер пред държавната телевизия А Ер Де....А кой преди това забрани посещения? Къса памет имат германците.
5
5
 
8
 
! Отговори
Торбички по очите преди 6 години
Абе някой може ли да ми каже какви са тия торбички под очите на султана, при положение, че мюсюлманите не пият алкохол?
4
2
 
8
 
! Отговори
Въх, рогата навън преди 6 години
Аллооо, как можа да скверните Султана с тези рога? Абе г я у р и!Между другото, туркофилското издание "днес", защо не писа как миналата седмица аскерите на турския кораб отказаха да отдадат чест на бългаския байряк?Сега ще ядосаме султаня и ще прати една дивизия у нас.
3
0
 
4
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
тва със снимките и фона отзад е стар пропаганден трик !Но признавам че тук се е получило забавно :)
2
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им харесва на аламаните че Тюркийе вече не ще да им слугува. Не само това, но вече е е конкуренция за тях в много сфери, както промишленост, транспортация, култура и пр. Империята се възражда, и това плаши еврогейталаците.
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимката е много точна Ердоган прилича на дявол, или Турците както казват шейтан.