Русия с контрасанкции, съкращава бройката на US дипломатите

Кремъл взима и складови помещения на САЩ
Обновена: 28 юли 2017 13:34 | 28 юли 2017 13:34,
93
Русия с контрасанкции, съкращава бройката на US дипломатите
Снимка: архив, Reuters

Русия предписва общият брой на служителите в дипломатическите и консулски учреждения на САЩ във федерацията да бъде съкратен до 1 септември на 455 души и по този начин - изравнен с броя на служителите от руските дипломатически мисии в Щатите. Това се казва в разпространено днес изявление на външното министерство в Москва, предаде ТАСС.

Руската федерация взема ответни мерки, след като Конгресът на САЩ гласува нови санкции срещу нея поради "русофобия", цитира пасаж от изявлението Франс прес.

От 1 август Русия забранява на САЩ да използват складовите помещения на ул. "Дорожная" в Москва и вилата в столичния лесопарк Серебряний бор.

В края на декември администрацията на тогавашния президент Барак Обама експулсира 35 руски дипломати и запорира два обекта на руската мисия в САЩ, като спря достъпа на лица от руския персонал до тях, напомня ТАСС.
Ако САЩ вземат нови мерки за съкращаване на броя на руските дипломати в страната, Москва ще отвърне с "огледален отговор", посочва външното министерство на Русия.

"Запазваме си правото да предприемем на взаимни начала и други мерки, които може да засегнат интересите на САЩ", подчертава руското дипломатическо ведомство.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
17
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Съжалявам ако неволно съм засегнал, нечии съкровени путинофилски чувства !
17
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До юбералесСъвсем си се объркал - кранчето се държи от Русия, на която е нефта и газа. Гледай да не се объркаш още с връткането, унтераллес!
16
3
 
16
 
! Отговори
СС преди 6 години
До Калеко АлекоКакеко ти сигурно клекаш в нужника на двора и те възнаграждават с заплато от по 250 долара, *** си тръгнал сметката на другите да правиш.
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе забравяй че и щерката на Путин живее в Холандия.
14
12
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Под санкция разбирам да им врътнем кранчето на нефта и газът, както го направиха украинците. Всичко останало е ала-бала.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калеко АлекоМного просто парче си, извинявай! Туй за Хага е направо смешно! Натискането само на едно копче ще остави Гаага и без апартаменти, и без кралски дворец. Язък и за хилядите ***, които пъплят там... Ама това е заради колониите, от които голландците са смукали човешка пот...
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калеко АлекоСмини плочата,бате! Това го писахте и в началото на "снкциите" - и ... руснаците почнаха сами да си произвждат много от внасяните неща. ДОРИ локалните производителите лобират положенито да се запази.Тоест при руснаците в пълна сила важи: Всяко зало - за добро.Бегай рупай полски ГМО ябълки против Путин!
11
28
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Май идва време за началото на края на товарищ путин и себеподобните му ..... сега идва ред да му блокират някоя и друга офшорка на Бахамите или Сейшелите ... а после ще му обзаведат и апартамент в Хага, където да изкара спокойно старините си .... !!!
10
3
 
18
 
! Отговори
Голем Праз! преди 6 години
Белоглавите празноглави се перчат и на дракона и на мечката. Ако се рахвърчат санкции, мечката и дракона ще имат пилешко печено за вечеря.
9
7
 
26
 
! Отговори
Мъпет шоу преди 6 години
Путин не е оклюмал, чуди се дали изобщо има някакъв разум в тези с които води преговори.
8
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До така 4Тепърва ще усетят ефекта от санкциите рашките , русофилчо !
7
36
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Товарищ путин е оклюмал, но ще му са стъжни още повече ..... Това е само началото !
6
4
 
11
 
! Отговори
Великият Путин преди 6 години
Е,не ! Ще ги чакам!
5
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Нещем ви тука отлитай с чинията и паметника на съветската армия към Русия
4
8
 
29
 
! Отговори
така преди 6 години
До Мнение е, като с американските санкции умориха руснаците от смях.Сега вече горките руси не могат да купуваят кравешки *** от САЩ -единственият останал американски продект.
3
8
 
33
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Мы, как вы знаете, ведем себя очень сдержанно, терпеливо, но в какой-то момент нам придется отвечать. Невозможно бесконечно терпеть какое-то хамство в отношении нашей страны.
2
4
 
23
 
! Отговори
Ревлив Шорош преди 6 години
танто - за кукуригу!Каквото повикало - такова се обадило.Зъб за зъб, око за око....Я да видим крокодилските сълзи дето ще последват :)
1
13
 
25
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Горките САЩ. Сега вече са умрели.Що им трябваше да се захващат с гиганта Путин.