Договорът – подписан, но ратификацията – трънлива!

Андрей Ковачев смята, че Заев ще има крехко мнозинство
2 авг 2017 10:00,
5
Договорът – подписан, но ратификацията – трънлива!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Според евродепутата Андрей Ковачев подписаният в понеделник документ за приятелство със сигурност ще бъде ратифициран от македонския парламент, макар и с крехко мнозинство на правителството на премиера Зоран Заев.

"Но кога ще стане това - не е ясно. Според моите проучвания от вчерашния ден - ще се чака да минат местните избори на 15 октомври и чак тогава правителството на господин Заев ще има възможност да внесе договора за ратификация", заяви Ковачев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Някои анализатори предрекоха, че на местните избори ще се очертае ясно разделение между подкрепящите и неподкрепящите договора с България, като едните ще предпочетат Социалдемократическия съюз на Македония на Зоран Заев, а другите - ВМРО - ДПМНЕ на Никола Груевски.

Андрей Ковачев подчерта, че Груевски следва да отчита факта, че ЕС приветства споразумението с България, и ако неговото желание наистина е Македония да продължи по европейския път, то следва ВМРО - ДПНЕ да подкрепи договора.

И още евродепутатът добави, че изпълнението на точките от споразумението зависи от това дали отношенията между България и Македония ще са искрени и дали двете страни ще се придържат към истинските факти в исторически план, свързващи двете държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Зоран Заев Баев ДВА ГОЛИ ОХЛЮВА!
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
S DOGOVOR NQMA DA NI ZAOBICHAT AMA NALI DA UGODIM NA USA
1
6
 
13
 
! Отговори
karpuzan преди 6 години
Zayko Baiko i Boko Tikvoko razpisali gorski dogovor ...ama kakvo shte kaze Kumco Val4o?