Пхенян готов да удари ВВС базата на САЩ на Гуам

Тръмп: Всяка заплаха към САЩ ще се посрещне с огън и ярост
9 авг 2017 07:23, Елка Василева
122
Пхенян готов да удари ВВС базата на САЩ на Гуам
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея съобщи, че "внимателно проучва" план да нанесе ракетен удар по американския тихоокеански остров Гуам, където се намира голяма база на ВВС на САЩ, предаде Ройтерс.

Говорител на Корейската народна армия, цитиран от официалната информационна агенция на страната КЦТА, каза, че КНДР "е готова във всеки момент да нанесе последователен и мащабен удар" по този военен обект, след като съответно решение вземе държавният глава Ким Чен Ун.

В изявление на друг военен говорител, цитиран от КЦТА, се отбелязва, че Северна Корея може да предприеме такава превантивна операция в отговор на американска "провокация".

Изявленията от Пхенян дойдоха часове, след като американският президент Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че за нея е най-добре да спре да отправя повече заплахи към САЩ", защото "те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът никога не е виждал", съобщи Асошиейтед прес.

"Неговите (на Ким Чен Ун) заплахи излизат извън нормалните рамки и, както вече съм казвал, те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, или иначе казано, със сила, каквито този свят още никога не е виждал", добави Тръмп.

По-рано вестник "Вашингтон пост" съобщи, позовавайки се на доклад на разузнавателните служби, че КНДР е успяла да произведе ядрени бойни глави, които могат да бъдат поставени на разработените от Пхенян ракети. По данни на разузнавателните среди това е поредната крачка на Северна Корея към придобиването на статут на пълноценна ядрена държава.

Според анализ, проведен миналия месец от разузнавателното управление на Пентагона, към днешния ден Пхенян може да разполага с до 60 ядрени бойни заряди. Според независими експерти, цитирани от "Вашингтон пост", това число може би е малко завишено, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
17
 
! Отговори
Kash преди 6 години
Да ги ударят мръсните Американци Да ама не тези жълтури са опасни ама и руската мечка може да се намеси
29
5
 
9
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
Ето, след културна забележка съществото започва да обижда с вулгарни изрази тъй като му е беден словесния речник то и на останалите сороски драскачи им липсват първите 15 години от живота.
28
3
 
24
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Американците ако можеха да ги изорат безнаказано до сега да са го направили! Но както цял свят знае, те нападат като едни наши сънародници- само слаби и възрастни хора, в случая само беззащитни държави. НО...СК не е нито Панама нито Сърбия! Ким на място да си взриви атомния потенциал, та ще отиде половин ЮК и част от Япония!Така че янките ще изорат СК само в мокрите ш.орошки сънища! Хайде със здраве!
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооо, платените драскачи на " америка за българия" като драскате детински размишления вярвате ли си поне или само заработвате надницата си ?
26
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 35не ти си се дрогирал, жалка червена подло.га, заплатена от джуджето и използваща google translate.
25
2
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
Какъв е този език ? Какво е това държане ? Имате ли основно образование завършено ? Извинете ,да не сте се дрогирали рано сутринта
24
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разни евроатлантикосороски елементи маркират на реалнистта минуси но при война те ще се изпарят първи като краткотраен летен дъжд.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще има война, щом и китайците си укрепват границата със Северна Корея, на 90% ще има война.
22
3
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Колко трогателно, сърцераздирателно. Разплаках се. Недей бе , ще умориш от сърдечен удар твоите нежни другари.
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ахххх, че вони на американски памперси, от сутрин до вечер по американските медии подготвят американското глупаво население за ядрената зима
20
4
 
22
 
! Отговори
Кефят преди 6 години
ме разни кухи тикви, като започнат да пишат как в СК умирали от глад и студ. Не съм ходил там и не знам как е, но мога да си направя справка за прираста им на населението през последните 10г. и съответно къде сме ние като горд член на НАТО и ЕС, като смъртност в Европа и света!
19
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С цялото си уважение към Ким Чен: мачкай!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27100% има те нямаше та деват така ако нямаше, то тези неща не могат да се скрият. А с нея може да направи каквото си поиска, като например да препече американските кораби базирани в южна Корея.За тях ще му стигна силичките.
17
6
 
24
 
! Отговори
SS преди 6 години
До Анонимен 26Какво произвеждаш бе умник освен тор и джибри.В момента цялата ни държава да се напъне няма да може да догоди и площадката за изстрелване на ракетит на лудите корейци, произвеждач.Имаш ли представа какво е да констроираш ракета да я направиш и тя да литне както трябва, а у нас учените са на ниво проф. Вучков.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
25 а дали прасето има . Това са само предположения. Съвсем друг въпрос е какво може да направи с тях дори да ги има
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24 Произвеждаш много повече неща от тях и ги продаваш най вече а те горките само бомби и ракети знаят
14
5
 
20
 
! Отговори
СС преди 6 години
До Анонимен 23Ами сърбите не са имали 60 атомни бомби.
13
13
 
29
 
! Отговори
SS преди 6 години
Евала на тея курейци. Със или без санкции си правят атомни бомби и си имат ракетна програма, а ние дръжка за метла не можем да произведем.
12
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22 Те така и сърбетата се ежиха ежиха и го отнесоха
11
5
 
25
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Близко е до ума, че нападение срещу Гуам няма да има. Никой не е толкова луд, да обяви предварително целите си. Но е интересно за гледане и слушане, как малка и несъ размерно по-слаба държава лази по нервите на наи-силната...