Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела

Каракас: Заплахата на президента на САЩ е акт на лудост
12 авг 2017 08:12, Елка Василева
253
Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Хората там страдат, умират. Разполагаме с много варианти за Венецуела, включително евентуален военен вариант при необходимост", заяви Тръмп пред журналисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп за военна намеса във Венецуела е "акт на лудост", заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. "С този екстремистки елит, който ръководи САЩ, кой знае какво ще се случи на света", каза генерал Падрино по националната телевизия.

Министърът на комуникациите Ернесто Вилегас нарече изявлението на Тръмп "безпрецедентна заплаха срещу националния суверенитет".

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители, припомня АП. Но една военна намеса би означавало изключителна ескалация на ответните мерки на САЩ, отбелязва агенцията.

Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси, но окачестви като "безпочвени" инсинуациите на Каракас за планирана военна намеса от страна на САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73 Напротив, неможе човек да е свободен в комунизма и военния диктат. Там си ограничен от много неща НА СИЛА. Сега съм абсолютно свободен - мога да работя , да не работя , да пътувам където искам , да уча , да купувам , да продавам , да имам частен бизнес , да ходя в който град искам , да живея в друга страна , да уча в друга страна , да разработвам , мога да правя каквото реша . Това е свобода.
57
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, смешното е че описа идеалите на социализма. :D
56
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
66 Социализма е алтернатива на капитализма още от 1780. Има доста видове социализъм както има доста видове капитализъм. Пример Зимбабве или Сомалия, те пак са демократични държави с капитализъм. Тръмп имаше подкрепа главно заради антифеминистите, ислямофобите и като противниците на sjw. Говореше за спиране на войните и прибиране на войниците и стопляне на отношенията с Русия. От там дойде главната му подкрепа, интересното е че за войните и Обама го говореше но вкара повече пари за война от Буш.
55
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и NAMBLA North American Man/Boy Love Asosiation педофили борещи се за сексуални права от 1970.
54
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който има нефт, трябва да го даде на САЩ. Ако не го даде, САЩ си го взимат по един или друг начин.
53
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и в САЩ страдат и умират хора, защо не почнат да бомбандират първо тях? Либерти сити Маями - мизерия и гоогле колата снимала труп на улицата до купчина ***. Скид Роу Лос Анджелис - квартал от бездомни, целите улици в палатки на бездомници. Чикаго ... половината изглежда като след война. Балтимор 1/2 празен с държавни ''къщи'' от 2 стай. Няма да споменавам протестите в САЩ, където горяха и обираха магазини и коли. Закона за мъжки данък който се опитват да прокарат и 32 пола.
52
14
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Анонимен .... Съгласен съм, че Тръмп е ***-от, но се сещам и за едни други ***-оти, които проглушиха форума да го благославят, само защото първоначално изрази симпатии към товарищ путин. А иначе идеята да се ударят такива като Мадуро и Грухчо, не е чак толкова ***.отска. По-скоро ***.отско е да се твърди, че Ким предлага алтернатива на човечеството, като отхвърля капитализма, както твърди един пациент по-отдолу !
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Хората там страдат и умират"В Африка също, само че там няма петрол и не ви пука!!Винаги са много притеснени за хората които страдат, в страни където имат икономически интереси!
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е жадна за кръв тази демокрация . Освен нефта .
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Защо да е непредвидим и неуправляем? Продължава същата политика, като Обама и Буш. Говори едно преди избори и прави друго след, типичен политик. Война за да се правят оръжия, което спонсорира икономиката, намира работа на безработните, държавата прибира чужди ресурси. Нищо ново, от 1945 до сега е все същото.
48
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, войната във Венецуела е заради петрола. Войната в Северна Корея е, защото СК отхвърлят капитализма и предлагат алтернатива. Ей, добре, че е бай Трумп пазителят на демокрацията. Защо не демократизира Саудитска Арабия ? Да не би да е, защото саудитите дават нефта на САЩ. Светът няма да живее в мир, докато САЩ съществува.
47
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп се оказа непредвидим и неуправляем ***-от на власт. Някакъв самовлюбен психопат, набута си цялото семейство в власта, ходи плюе по всичи медии, дрънка глупости... Не съм сигурен дали даже и тоя кореец Ким не е по разумен от него.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНедей приказва лъжи и бягай от темата! Защо не спаси децата в Конго? Нали армията му с 2 вертолета ще превземе цяла Африка, пък той е пазител на доброто?
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Що не се намеси Путин в Конго?"Русия няма практиката да напада всяка точка на света, когато нещо не й изнася. Само погледни военната история на САЩ през последните 50 години- запалили са целия свят с войни в "защита на националните си интереси".
44
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИнтересноЩо не се намеси Путин в Конго?
43
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нападение над Северна Корея ще осигури на САЩ пълен контрол над региона, а Венецуела е държавата с най-големи доказани петролни резерви. Ама заради страданието на хората е, да не си помислите, че е заради нещо друго. В Белия дом по цял стоят пред екраните, четат новините оттам и сърцата им се късат.
42
2
 
28
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
В Конго например деца войници изяждат пленените си противници, но според лицемерите Говедария и ООН това не е глад и страдание и там никой не трябва да се намесват...щото явно нямат нефт или други богатства!
41
2
 
33
 
! Отговори
Анализатор преди 6 години
Да не си помислите че е заради нефта, неееее. За демокрацията е!
40
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси,"Господа пентагонци, нормалните държави си защитават интересите по дипломатичен път, не ходят да бомбардират всичко, което им се изпречи на пътя.
39
3
 
26
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Те в Украйна и в Русия умираха, що не нападна Русия тоя ***. Щото ще му се стъжни. Имам чувството, че гледам едни га.менчета, нападащи хора които не могат да се защитят. Нефтче има във Венецуела, това му е болката на Тръмпи, че Мадуро не му върви по гайдата и не може да го прилапа.