Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела

Каракас: Заплахата на президента на САЩ е акт на лудост
12 авг 2017 08:12, Елка Василева
253
Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Хората там страдат, умират. Разполагаме с много варианти за Венецуела, включително евентуален военен вариант при необходимост", заяви Тръмп пред журналисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп за военна намеса във Венецуела е "акт на лудост", заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. "С този екстремистки елит, който ръководи САЩ, кой знае какво ще се случи на света", каза генерал Падрино по националната телевизия.

Министърът на комуникациите Ернесто Вилегас нарече изявлението на Тръмп "безпрецедентна заплаха срещу националния суверенитет".

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители, припомня АП. Но една военна намеса би означавало изключителна ескалация на ответните мерки на САЩ, отбелязва агенцията.

Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси, но окачестви като "безпочвени" инсинуациите на Каракас за планирана военна намеса от страна на САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
7
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До АнонименДори така наречените им бащи на държавата са написали в декларацията за независимост, че могат да гласуват само хора със земя, дом и тн.---------------- България е на това дередже, защото всеки *** с нулева гражданска ценност и глава, пълна със социалистически (паразитски) идеи, има право на глас. Ако си умен защо си беден, питам аз? Ако си честен и работлив, защо нямаш дом, питам аз? Ако цениш труда на хората, респ. живота им, защо си социалист, питам аз?
77
3
 
1
 
! Отговори
своболюб преди 6 години
Много се церемони Тръмп но скоро ще ги подпука наред.Някои хора се самозабравиха,време е САЩ да ги сложи на мястото им.Като се почне от Асад,Мадуро,Ким и се стигне до извора на всичкото зло по света,до Империята на мрака,алкохолизма,простотата,прзните глави и дивашки нрави,мързеливите,корумпирани,олиграхични *** от Русия.
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
88 Виждам че се мъчиш да го откриеш, прибвай с wti, това е символа на суровият петрол.
75
5
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Къде в статията пише, че Тръмп мисли за военни действия срещу Венецуела?Тръмп само е казал, че имат военен вариант и за там. По принцип световна държава като САЩ има разработени военни планове за всяка точка на света. *** също има - и за Венецуела, и за Парагвай, и за Бангладеш. Това са нормални неща за държави от този калибър.
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
92 Това от неоткрите запаси ли е? :D Да не би тази статия да е от 2014г? Когато САЩ сринаха цената на петрола, за да нападат Русия. :D И каква е логиката на САЩ да поддържат цената ниска освен да вредят на Русия? За да печелят по-малко и 2те държави? :D Има един сайт bloomberg пробвай там, от там аз чета да си правя анализите за да търгувам суров петрол. :) Сега разбра ли от къде ми е информацията? От сайта който дава информация на милионери да търгуват милиони, което не се случва с дезинформаци
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 93 Аз до колкото помня , не само тоалетна хартия нямахте. Нямаше за ядене и пиене. Нямаше техника . Нямаше дрехи . Нямаше магазини . Нямаше коли. Нямаше информация. Общо взето тоалетната хартия е бил най-малкия проблем :))) пак може да го преживееш ей го СК бягай там и живей щастливо .
72
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При социализма нямахме тоалетна хатия и банани, а братята американци ни донесоха демокрация и сега имаме тоалетна хартия и банани, и на венецуелския народ ще занесат демокрация за да имат и там тоалетна хартия и банани и да живеят щастливо под по-старшето партньорство на САЩ.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Петролните фючърси се намират под натиск от продажби за трета поредна сесия на търговия, тъй като участниците на пазарите на суровини бяха изненадани от солиден ръст на запасите на "черно злато" в САЩ през последната седмица и от данни, показващи слабо повишаване на търсенето на петрол от Китай"Кво да споря с тебе ...неук ***. Цените не петрола са ниски само заради САЩ. Русия и Опек се мъчат изкуствено да ги вдигат , но петролните кладенци в САЩ , ще вадят все повече.
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевАбе Василев, оти си седиш у село говориш само на родата? *** о градо и се пробвай с гражданята.
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
86 Определено не е, ти прочете ли текста? Знаеш ли какво е възстановяемият петрол? ''съществуваши находища, ДОКАЗАНИТЕ И НЕОТКРИТИТЕ ЗАПАСИ!!!!!!!!'' Това знаеш ли какво означава ... ***. :D :D :D Научи какво значат думичките, какво гласи текста и какъв е смисълът му, преди да го постваш че ставаш смешен. :D По неоткритите запаси на петрол може и България да има повече петрол от САЩ и Русия взети заедно. :D 2ро виж цифрите 256 милиарда барела :D Знаеш ли колко е това?
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп мисли - спирам да чета до тук.
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
81 То и САЩ е далече от свободата. Самата им конституция гласи че изборът на президент е от Електорален Колеж. Или богаташи избрани от губернатора на щатът да гласуват за президент. Гласовете на хората са без значение, те са препоръка за кой да гласува избраникът за Колежа. Дори така наречените им бащи на държавата са написали в декларацията за независимост, че могат да гласуват само хора със земя, дом и тн. Демек богаташите. Народът няма право да гласува, а това е ....?
66
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 83 типичен червен *** никога не осведомен."Норвежката компания Rystad Energy е изчислила, че възстановяемият петрол в САЩ от съществуващи находища, доказаните и неоткритите запаси възлизат на 264 млрд. барела. Русия е на второ място с 256 млрд. барела, а на трето е Саудитска Арабия с 212 млрд."Така достатъчно прочетено ли е *** :))
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами защо сащ не нападнат Саудитска Арабия. Най-мракобесната държава в света, където думата демокрация не е чувана яъобще. Като ще кара наред, защо Тръмп ги прескача.
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 80Всичко това, ще ти се случи ако си поредния нагляр, които иска да не плаща нищо , а да живее в регулирана инфраструктура и удобства. Като нямаш какво да ядеш и не ти се работи - отиваш в балкана и гледаш животни и зеленчуци. Ако искаш удобства , ще си плащаш . Това е личен избор свързан със свободата :)) Никой не е длъжен да ти плаща асфалта , болниците , полицията и всичко.
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
79 Проверил ли си данните? САЩ имат по-малко петрол от Русия, Саудитска Арабия, Сирия, Либия, Ирак. Имат по малко газ от Русия и Казахстан. Имат големи залежи на газ, но са в такива райони при които придобиването им е нужно хидравлично пробиване или така нареченият шистов газ. И пак имат по-малко от Русия или Казахстан. И как се борят с диктатори като след тях тези държави стават в пъти по-зле. През Ирано-иракската война те подкрепиха Садам и се биеха с него срещу Иран, тогава не беше лош. :D
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според американското издание BuzzFeed, над 50 милиона американци прибягват до ветеринарните аптеки да си купуват лекарства за животни, с които да се лекуват самите те.
61
20
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ ..... Латинска Америка винаги е била управлявана от диктатори, като товарищ Ти путин. Затова и за повечето държави там се говори като за страни от третия свят, които разчитат основно на природните си ресурси. Затова и там има кокаинови и бананови републики, подобно на добре познатата ти бензинова губерния - Раша !
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
77 Зависи за коя държава говориш. За България не е свобода, а свободия затова държавата се разпада. Може да не работиш, ама като ти свършат парите ще гладуваш и умреш, не си плащаш данъците, държавата ще си ги вземе на сила, нарушиш нечие право държавата се намесва за да те лиши от свобода. Не можеш да пиеш или да пушиш на обществено място, не можеш да учиш в друга страна ако тя не ти позволи, не можеш да работиш или дори да идеш в друга страна ако тя не ти позволи.Свободата е мит за *** америк
59
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На САЩ петрол, не им трябва . Те имат повече залежи от СА и повече газ от Русия. Освен това когато го купуват те плащат за него. Дубай не го построиха с вашите 10 лв дето зареждате. САЩ винаги са се борили с диктатурите и очевидно ще го правят до край. Колкото и да не ви харесва :)))