Премиерът Бърнабич: Сърбия няма да признае Косово!

Диалогът между Белград и Прищина ще продължи, заяви тя
28 авг 2017 15:07, Елка Василева
78
Премиерът Бърнабич: Сърбия няма да признае Косово!
Ана Бърнабич. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че Сърбия няма да признае едностранно провъзгласената независимост на Косово. Пред албанската телевизия Oranews тя добави, че диалог за нормализация на отношенията между Белград и Прищина съществува и той скоро ще бъде продължен.

Бърнабич каза, че трябва да се работи за нормализиране на отношенията на Белград и Прищина и трябва да продължи изпълнението на договореното в Брюкселското споразумение.

"Сърбия направи много за изпълнението на задълженията, поети с това споразумение и очакваме същото да направи и Прищина, особено когато става дума за частта от споразумението, отнасяща се за живота на сръбската общност", каза сръбският премиер.

Още по темата

По думите й отношенията между Сърбия и Албания са най-добри от когато и да е, което е много положителен знак. Това според Бърнабич е заслуга на президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Албания Еди Рама. За тези отношения заслуга има и „личното приятелство“ между двамата политици, заяви Бърбанич за вестник Albanian Daily News.

Тя декларира, че като премиер на Сърбия възнамерява да продължи двустранното сътрудничество между Сърбия и Албания.

Говорейки за отношенията между Белград и Прищина, Бърнабич каза, че диалогът винаги е нещо добро и той трябва да продължи.

"Сърбия е дълбоко посветена на регионалната стабилност и е открита за диалог с Прищина. Мисля, че и президентът /Вучич/ беше много ясен по този въпрос и аз като премиер съм съгласна. Правителството е посветено на тази цел. Не виждам друг начин регионът да бъде стабилен, а без стабилност няма благоденствие за всички граждани", изтъкна Бърнабич, цитирана от РТС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
17
 
! Отговори
До Македон преди 6 години
Ти не си македон,а българин от македонския край на България с промит от сърбите мозък.
39
17
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
A bre Bolgari vie um nemate......... branite Kosovarite, plukate Srbite - tie se popametni od vas go proIbraa Cvetan Vasilev i gi zedoja vasite - bolgarski pari 3 MILIARDI e od *** .
38
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите симпатизирате на СССР, не на Царска Русия. Защо се правите на разсеяни, кой ни освободи?
37
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До редникхахахахах По-наивен коментар не бях чел от доста време. Я се поинтересувай от граф Игнатиев, от златото, с което си плащаме след това за водената от Русия война, дори за Санстефанска България, която Русия никога не е искала да създава, но за пред хората пъчи гордо гърди. Прочети за тайните споразумения между Австро-Унгария и Русия и т.н. Не може да си правиш изводи за историята само от наученото в училище, защото историята в училище във всяко едно време е пропаганда най-вече...
36
9
 
10
 
! Отговори
редник преди 6 години
до 26 " Да, вие русофилите сте продажници. Всички са наясно с това. " Кои други? Ти и още трима наркомана ? А? Аааа и двама многополови...разбирах !
35
10
 
11
 
! Отговори
Работещ преди 6 години
Ако постоянно се ровим в миналото, всички и всичко ще ни е виновно, никога няма да бъдем проспериращи. Логиката казва, че ако сме заедно със сърбите ще сме по-силни от сегашното ни незавидно състояние. Сега сме лесна плячка на различни интереси, обедняваме и отслабваме.
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РаботещПо принцип си прав, но съсед, който последните 130 години само се чуди как да ти запали къщата ако ще и брат да ти е, трябва да се отнасяш към него с недоверие... Сърбите не заслужават нашето доверие, дори и генетично да се докаже, че са чисти братя българи... Ако не бяха сръбските и гръцките интриги от последните 2столетия, Балканите щяха да са едно доста по-добро място за живеене. Уви!
33
7
 
18
 
! Отговори
Старши сержант преди 6 години
До редникПредставяш ли си, освободиха ни и от собствеността ни 1944 г - от земята, кравите, воловете, работилничките, дюкяните...Как да не ги споменаваш с добро?По няколко пъти на ден при това...
32
13
 
14
 
! Отговори
редник преди 6 години
Най хубавия ни период , щастливото време по сянката на падишаха ни беше отнето от Русия ! Дойдоха , направиха ни самостоятелна държава и ни зарязаха ! Не ни поробиха , а ние не сме свикнали така нали ? И по лошо стана ! След 2рата световна , армията ни въоражиха , тежки времена ! Сега сме щастлива колония , плюйте Русия !
31
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РаботещНека сърбите признаят официално пред света, че те заедно с руснаците и гърците измислиха етноса македонци и тогава аз лично може и да се замисля за това, да им простя, но не и преди това. За да вървим напред заедно, трябва да си кажем грешките в очите и да помолим за прошка. Те като се извинят за македонската нация пред целия свят, ние ще се извиним за въздушното пространство 1999г., въпреки че ако не го бяхме "дали", щяха да си го "вземат", без да ни питат...
30
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбите са горд и достоен народ. ...Как достойно защитиха руските интереси като ни нападнаха след съединението, нали?Как достойно приеха западните ни покрайнини. Как достойно обезбългариха Македония.Все достойни горди постъпки.Така е, русофилът и майка си ще продаде, камо ли България за руските интереси.
29
7
 
15
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Ако тези безсрамници сърбите обявяват Косово за сръбско, то какво да кажем ние за ЗАГРАБЕНИТЕ ни и присвоени НЕЗАКОННО от днешна Остатъчна Сърбия Западни Покрайнини!??! Те какво са? Сърбия, или едва ли не България!?
28
9
 
16
 
! Отговори
Работещ преди 6 години
Трябва да развиваме и подобряваме отношенията си със Сърбия. Ние говорим един език, имаме една вяра и сме съседи. Заедно сме по-силни, можем по-успешно да отстояваме интересите си.
27
0
 
15
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Имащ увредено мислене. Продажници са тези, които вредят на народа и се обогатяват на неговия гръб. Всички сме наясно, че Анонимния е обслужващ персонал.
26
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, вие русофилите сте продажници. Всички са наясно с това.
25
24
 
20
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Сърбите са горд и достоен народ. Трябва да бъдат уважавани за патриотизма и независимостта, която не се притесняват да демонстрират. Ние сме продажници, които знаем единствено "йес сър".
24
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че тя Русия си ни е отколешен враг. Може би първият след източната римска империя. Още през 970 година опустошават българското царство.
23
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нас не ни интересуват нито Родопите , нито Варна ! За нас е важно Косово да не е на Сърбия ! И Русия да ни е враг !
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Косоварите дружно си го преместват.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анте Готовина - Буря преди 6 години
Кога признаваме Прешево, Буяновац и Медведжа?А Санджак и Войводина?