Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?

ЕС може да затегне санкциите срещу Северна Корея
Обновена: 3 сеп 2017 22:59 | 3 сеп 2017 21:15, Веселина Йорданова
196
Отговорът на САЩ на ядрения опит: Глобално търговско ембарго?
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Twitter, че САЩ обмислят да прекратят всякакви търговски отношения със страните, които правят бизнес със Северна Корея, съобщиха световните осведомителни агенции.

Още по темата
Пхенян днес обяви, че е извършил успешно изпитание на водороден заряд, който може да се използва като бойна глава за междуконтинентална балистична ракета.

Това предизвика остра реакция от страна на международната общност.

Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин нарече поведението на Пхенян "абсолютно недопустимо" и каза, че подготвя нови санкции срещу Северна Корея.

Тръмп свика среща на съветниците си по въпросите на националната сигурност.

Председателят на Европейския съвет Доналд Тръмп заяви, че Съюзът е готов да засили санкциите си срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит, извършен днес, съобщиха Ройтерс и ДПА.

ЕС призовава Пхенян да поднови диалога за ядрените си програми, без да поставя предварителни условия, се казва в изявлението на Туск.

"Призоваваме Съвета за сигурност на ООН да приеме нови санкции и да покаже по-твърда решимост за мирна денуклеаризация на Корейския полуостров. Залогът вече е много голям", каза Туск и посочи, че Северна Корея трябва да се откаже от програмите си за ядрени оръжия, за оръжия за масово унищожение и от ракетните си програми и това да стане по цялостен, подлежащ на проверки и необратим начин.

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да не се поддава на емоциите.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков съобщи, че Путин е разговарял по телефона с японския премиер Шиндзо Абе и е казал, че международната общност не бива "да се поддава на емоциите", а трябва да действа "спокойно и обмислено", подчертал е, че комплексно решение на ядрения и други проблеми на Корейския полуостров може да се постигне само с политически и дипломатически средства, съобщи ТАСС.

В отговор на журналистически въпрос Песков каза, че Путин не планира да проведе телефонен разговор със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Съветът за сигурност на ООН ще се събере утре на заседание, посветено на поредния ядрен опит на Северна Корея, предаде Ройтерс. Заседанието е свикано по искане на САЩ, Япония, Великобритания, Франция и Южна Корея, съобщи американската мисия към световната организация.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди ядрения опит, който "сериозно дестабилизира регионалната сигурност" и призова Пхенян да прекрати ядрената си програма. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Печелят по-организираните и дисциплинирани общества. Разложилите се загиват.
22
2
 
0
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
Момче, насила хубост не става. Като не искаш да си отвориш очите ходи сляп .....
21
3
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 6 години
Китай ще се обърне към собственото потребление, за което твърди че е станало жертва на американските долари. Все пак милиард и половина наделение е повече от 300 милиона стадо.
20
3
 
10
 
! Отговори
няма значение преди 6 години
Доналд Тъск, Доналд Тръм, Доналд Дък, все тая нали...
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е сериозна заплаха!Топката в момента е в Китай. Ще видим...
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая САЩ ще обявят санкции на целия свят и ще се самоунищожат.
17
2
 
16
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Когато бомбите са пуснати Японската империя преговаря от две седмици по клаузите на капитулацията, като единствената точка по която има различия е за ролята на Императора...чети малко история и документи.Много американски висши военни потвърждават, че военна причина няма, решението за Хирошима и Нагазаки е абсолютно политическо.
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Китай спре да изнася за сащ, говедарите ще тръгнат голи и боси само след месец. Щото нищо не произвеждат тези ***. Дори като им спрат айфоните и ще стане гражданска война.
15
14
 
4
 
! Отговори
браво на САЩ преди 6 години
До АнонименАмериканците пуснаха атомни бомби ,ама над фашистка и империална страна като Япония ! Ако японците бяха мирно стояли ,ни биха чудо видяли !
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха - Ха - Ха! СК са под ембарго от 60 години. Те са свикнали да ядат по 1 шепа ориз на ден. С голи задни части таралеж ще мачкаш бай Дончо, бай Дончоооо :) Ким те направи за смях. Утре ще гръмне 5 пъти по-силна водородна бомба, а ти ще лаеш пак и нищо няма да направиш, защото не можеш нищо да направиш.
13
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Севернокореецът може да е всякакъв, но поне не е пуснал ядрени бомби над мирно население, камо ли два пъти...американците досега един път не застанаха и не казаха "ние пуснахме бомбите", все в трето лице говорят, сякаш сам Господ Бог ги пусна тези бомби...САЩ скоро на целия сят ще наложи санкции и ембарго. Истината е че сделката между Китай и Русия за търгуване в китайска валута на нефт, ги изкара от равновесие и взеха да влизат в посолства и да се пенят пред СК....
12
18
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
СЕВЕРНО КОРЕЙЦИТЕ ЩЕ СТАНАТ ДОРИ ПО-БЕДНИ И ОТ РУСНАЦИТЕ !ЕДВА ЛИ НЯКОЯ СТРАНА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ТЪРГУВА СЪС СЕВЕРНА КОРЕЯ ,АКО РИСКУВА ДА ЗАГУБИ ТЪРГОВСКИТЕ СИ ОТНОШЕНИЯ СЪС САЩ !
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАСЕЛЕНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ С ПО 1 ЛЕВ НА ДЕН!! ТЕ СА ИСТИНСКИ ФАКИРИ НА ТОВА КАК ДА СЕ СЪЧЕТАЕ ЗДРАВОСЛОВНО ГЛАДУВАНЕ СЪС ВОДА И ТАКА ДА СЕ ОЦЕЛЕЕ :DТЪЙ, ЧЕ ДА ПЛАШИТЕ НАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО НЕПРЕКЪСНАТО ГЛАДУВА СЪС ГЛАД Е ПРОСТО СМЕШНО :D
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп пак го извади мек. Утре Ким ще гръмне и 500 килотона бомба. Дреме му на шлифера за рижия перчем когото пак набута в л*ната.
9
6
 
16
 
! Отговори
редник преди 6 години
" САЩ обмислят да прекратят всякакви търговски отношения със страните, които правят бизнес със Северна Корея " Това е чудесна възможност за нормален бизнес за тези страни ! Дано ! :) Хем американците ще учат отново как се прави собствено производство !
8
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента в Пекин са лидерите на Брикс. Които се смеят на немощния бизнесмен, станал президент на съединените анални щати.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Не смятаме САЩ за нещо повече от бучка, която можем да победим и превърнем в желе по всяко време. " заяви Ким Чен Ун
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, па то ембаргото си го има отдавна. Какво ще им забранят още - да дишат ли? Циркове.И то при положение, че Сащ до сега поне 1000 такива опита направиха, Франция, дето много се репчи и тя има около 400. За тях ембарго няма.
5
12
 
5
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Не става дума за санкции, наложени от САЩ към С. Корея. Такива вече има.Става дума за прекратяване на търговските взаимоотношения с ДРУГИТЕ страни, които търгуват със С. Корея!Това вече си е сериозна заплаха, ако Тръмп е твърд с нея, разбира се. Дори Китай не би искал да прекрати търгувията си със САЩ само заради някакъв луд васал на североизточната си граница.А ако и Китай престане да търгува със С. Корея, дупе да му е яко на Ким!
4
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАСЕЛЕНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ ЖИВЕЕ С ПО 20$ НА МЕСЕЦ ЗАПЛАТА!! ТЪЙ, ЧЕ ТЕЯ САНКЦИИ ТРУДНО ЩЕ ГИ СТРЕСНАТ!!1