Летящи крепости на смъртта – бомбардировачите на Русия и САЩ

Руската мечка, "Белият лебед", ветеранът от Виетнам...
5 сеп 2017 07:00,
52

Ту-22М3 – Да отвърнеш на огъня

Това е руски свръхзвуков бомбардировач с изменяема геометрия на крилото. Създаден е през 60-те години на миналия век, постъпва на въоръжение през 1967 година. Произвежда се до 1997 година, като оттогава насам от конвейрите са слезли 497 самолета. Понастоящем около 150 от тях продължават да служат в състава на ВВС и ВМФ на Русия. Кодовото название на бомбардировача в НАТО е "Backfire" – Ответен огън, в някои от вариантите за превод. През седемдесетте години точно този самолет става ябълка на раздора при преговорите за съкращаване на стратегическите оръжия между САЩ и Съветския съюз. Руснаците твърдят, че Ту-22М не е стратегически, а тактически бомбардировач, което не е било вярно. Използван е във войната в Афганистан, а през последните години е много успешен в ударите срещу ИД в Сирия. Максималната му скорост е 2200 км/ч, екипажът е от 4 души, може да носи разнообразно въоръжение – ядрени и конвенционални ракети и бомби. Далечината на полета без презареждане е над 6000 км. Снимка: Facebook

Виж други галерии »

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
5
 
! Отговори
Селяк от село преди 6 години
Моята тоалетна в село *** 250 години аз не зная една измислена държава като краварника САЩ как ще продължи да съществува света се движи от две сили -алчност и страх на комарите идвате са им в излишък иде катастрофа
40
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, скоро неофашистката хунта в Украйна ще бъде в канализацията на историята.Китай е мощна икономическа сила, но във военно отношение засега отстъпва на Русия и САЩ.САЩ стават все по-слаби и по-слаби, империята се разпада.
39
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Калеко Алеко:САЩ е една държава, командвана от масоните с над 200 трилиона дълг, балонът скоро ще се спука.Затова американците търсят постоянни военни конфликти, за да изнасят хаоса извън територията си, но вече всички им разбраха евтините финикийски номера.
38
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай доказа със собствена сонда че САЩ никога не са кацали на луната. Не е имало никакви следи от кацане на американците. Всичко е било една голяма лъжа.
37
6
 
27
 
! Отговори
до 43 от славянин преди 6 години
Имаш предвид кога ходиха по лунното холивудско студио, нали, защото днес 48 години след ''ходенето си на Луната'' и на МКС не могат да отидат сами, камо ли на Луната!?
36
5
 
20
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Я да питам. Американците с руските двигатели ли ходиха на Луната? Щото с тея двигатели руснаците са ходили на Слънцето. Ама на никой не казвайте , че е тайна.
35
3
 
15
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Умнико много малко страни могат да си позволят да "Изхранват" Подобни самолети!!!Колко са Ядрените страни по света?САЩ, СССР/Русия, Великобритания, Франция, Китай, Израел, Южна Африка(в последствие се отказа от ядреното си оръжие), Индия, Пакистан, Северна Корея!Кои имат стратегически бомбери САЩ и Русия. За Китай може да се каже че имат далечен бомбер нещо от класа на Ту-16 дозвуков със символичен бомбен товар но не и пълноценен Стратегически бомбер/ракетоносец
34
4
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Водата немедлено да подари на Ким 50 броя !Да се *** краварите съвсем !
33
10
 
18
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Относно Стратегическите самолетиБ-2 не може да носи крилати ракети само малоразмерни боеприпаси(в сравнение с крилата ракета) с маса до 1000кг - къде им е акъла на САЩБ-1Б Същото Б-52 страхотен самолет модернизиран но има 8 Ахилесови пети - ТОТАЛНО ОСТАРЕЛИТЕ ДВИГАТЕЛИТу-95/142 Производство около 1980 година 20 години след последния Б-52 Заради свръх икономичните двигатели има огромен обсегТу-160 започва отново производствоТу-22 Самолет Войник модернизиран варианта Ту-22М3М(или М4) ползвач
32
6
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 37Продажната Украйна Продаде на Китай прототипите на СССР палубен изтребител Су-33. Китай направиха наистина собствена версия Палубен самолет но не от нулата естествено. Но все още не могат да направят двигател за него ...
31
6
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГошуКолега Обърка - ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА ЗА ПРОДАЖБА В САЩ с притежаване на технологиятаТака грубо казано има два вида двигатели с единично действие и двойно действие. Хамерикански двигатели - Горивото постъпва в газо генератор който върти турбопомпите които захранват основния двигател с гориво единично действие или отворен типРашките разработват с двойно действие изхода на газо генератора е във горивната камера на основния двигател. Горивото доизгаря - т.е. има по-голямо КПД(РД-180)
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай беше изкопирал един модел на Су и си го беше направил като свой. Но не можаха да произведат двигател за "своят" самолет, и се принудиха да купуват от Русия двигатели на Су за "своят" изтребител.
29
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, че и руснците и американците са много напред.Ние разбира сме произвеждали 10 вида самолети (малки), но след 1944 г. комунистите ликвидират самолетостроенето в България.Показателен е и фактът, че след като преустановяват строенето на самолетив самолетният завод в Ловече комунистите започват да произвеждат в същият завод мотопеди "Балкан". Това е разликата между капитализма и комунизма.
28
15
 
10
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До редникВсъщност тези прословути руски двигатели - RD-180 с които толкова се хвалите и са единствената ви гордост на ***, е че с използват единствено от американските АТЛАС. Всичко останало като "Делта IV - Хеви" е американско производство и работи изцяло с американски двигатели. "Фолкън 9" на Илон Мъск, "Ню Шепърд" на Блу Ориджин. И накрая се оказва, че прословутия РД-180 е произведен от американската компания Прат енд Уитни в руските заводи на НПО Енергомаш по искане на Дженерал Дайнемикс
27
4
 
14
 
! Отговори
редник преди 6 години
Министерството на отбраната на САЩ не успя да започне да използва за своите задачи американски ракетни двигатели вместо руски в заявените по-рано срокове.Това съобщаваThe Wall Street Journal.Отбелязва се, че това е свързано с технически и финансови проблеми.
26
7
 
20
 
! Отговори
редник преди 6 години
Икономистите с помощта на финансистите открили черна дупка в Северна Америка ! Засмуква петрол, ресурси , малки държави и наивни хора !
25
9
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха... преди 6 години
До 1914Е те така и СССР чакаха "балона" на САЩ да се спука, ама всички видяхме какво се спука накрая :)))
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
23
18
 
28
 
! Отговори
1914 преди 6 години
САЩ няма и никога е нямала икономика и дори черно на бяло е най-задлъжнялата държава в Света.Тва е един балон,който рано или късно ще се спука :)
22
13
 
28
 
! Отговори
Е РАЗЛИКАТА преди 6 години
между РБ и НРБ е едната е КОЛОНИЯ със свалени ***, а другата имаше РАЗВИТА ИКОНОМИКА, а макар и не на първо място в света , а само на 28