Сеул моли Путин да помогне за "укротяване" на КНДР

Западни издания с коментар по темата за Северна Корея
7 сеп 2017 09:45, Елка Василева
178
Сеул моли Путин да помогне за "укротяване" на КНДР
Мун Дже Ин и Владимир Путин. Снимка: Reuters

Темата за Северна Корея продължава да е една от водещите за британския печат. На вчерашния си разговор във Владивосток южнокорейският президент Мун Дже Ин е помолил руския си колега Владимир Путин да помогне да бъде "укротена" Северна Корея, пише в. "Гардиън", като цитира южнокорейски медии. Според президента Мун има опасност ситуацията на Корейския полуостров да стане неконтролируема.

Японското министерство на отбраната съобщи, че е променило оценката си за мощността на взривената в неделя бомба на 160 килотона - близо 10 пъти повече от хвърлената над Хирошима.

Путин заяви, че смята налагането на още санкции на Пхенян за неефикасно. Китай също е против наказателни мерки като исканото от САЩ и Великобритания петролно ембарго. Те могат да предизвикат достатъчно голяма вътрешнополитическа криза, да се стигне до падане на режима на Ким Чен Ун и това да ликвидира ролята му на буфер между Китай и Южна Корея, където са разположени американски сили.

Още по темата

Очаква се японският премиер Шиндзо Абе да обсъди въпроса за санкциите с Путин на днешната им среща във Владивосток.

На срещата си с руския лидер във Владивосток Мун Дже Ин е заявил, че прекъсването на доставките на петрол за Пхенян е неизбежно и е призовал Путин да подкрепи предложената резолюция, съобщава британският в. "Телеграф" в статия под същото заглавие като това на в. "Гардиън". Руският президент е отговорил, че това ще попречи на работата на севернокорейски болници.

"Севернокорейците ще ядат трева, но няма да се откажат от ядрената програма, ако не се чувстват сигурни", предупреди малко по-рано Путин, чиято страна изнася за Северна Корея 40 000 тона петрол всяко тримесечие. Пхенян получава повечето от използвания петрол от Китай, отбелязва в. "Телеграф".

Международният подход към Северна Корея, основаващ се на санкции, беше успешен, заявява адмирал Скот Суифт, командващ Тихоокеанския флот на САЩ, цитиран от в. "Вашингтон пост". "Казвам, че е успешен, защото не сме във война", подчерта той. Според анализатори, цитирани от американското издание, санкциите нито са променили оценката на Ким Чен Ун за ситуацията, нито са довели до изолация на режима.

След ядрения опит в неделя САЩ, Южна Корея и Япония се борят в ООН за налагане на възможно най-силни санкции срещу Северна Корея, но Китай и Русия, които имат право на вето в Съвета за сигурност, предпочитат преговорите, пише изданието.

Адмирал Суифт обаче заяви, че фокусирането върху санкции и дипломатическо решение е все пак повод за оптимизъм, отбелязва в. "Вашингтон пост". "Докато не смятаме военните инструменти за единствен вариант, това е успех", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 15: "Ако Кимчо изстреля междуконтинентална ракета успешно САЩ какво ще направи?"желязна логика ... на *** от запаса !Отговор: /не се чете/ Ще го помолят за още една !
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Е как предлагаш човек с такава психика да има ядрено оръжие ???? Че той утре може да насочи ракетите към Европа и да каже : искам пари ???Не виждате ли , че тоя не е с всичкия си.
19
5
 
5
 
! Отговори
ясно пиндорси преди 6 години
Накрая пак Путин ще свърши работата,да той го може и го прави,колкото и да ви е яд болни мозъци защитници на държавата терорист САЩ.
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Сеул моли Путин да "укроти" Ким, значи САЩ вече са определили съдбата му и затова проформа се обръщат към кукловодите.
17
4
 
9
 
! Отговори
ей гьонсорат преди 6 години
До РуменКое необходимото правят САЩ?създават терористи,правят преврати,нападат сверени държави ,избиват милиони хора,държат и изтезават хора без присъди в лагер и тн.и тн.на всички ни писна от тях.....
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То повечето действително хрупат трева, и заради това мозъчното развитие на голяма част от северокорейското население е изостанало, за което свидетелстват и разказите и медицинските изследвания на бегълците от Севера. Не случайно Южна Корея не се натиска за обединение и много изкъсо следеше как протече и колко излезе обединението на двете Германии.
15
4
 
13
 
! Отговори
Значи преди 6 години
ЮК и Япония били топ икономики, СК били изостанали и мрели от глад, пък какво стана? Умиращите от глад и изостаналите създадоха оръжия от които топ икономиките се напикаха, реването като малко дете на майка си пред САЩ нещо не сработи, и хайде на колене пред Путин! Кеф!
14
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
ХОРА научете си ИСТОРИЯТА!!!Китай стана Член на СС на ООН КОГА? Китай има ядрена бомба още 1964 година. Но защо САЩ не ги допускаха до ООН? Вместо Китай по онова време имаше Република Китай(Тайван). Китай доказа на САЩ че има МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ които могат да достигнат до континентален САЩ. 1977 година САЩ клекнаха и Китай стана петия ПОСТОЯНЕН ЧЛЕН НА СС НА ООН С ПРАВО НА ВЕТО.Ако Кимчо изстреля междуконтинентална ракета успешно САЩ какво ще направи?
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както си описал пороците на Ким, не беше ли това американската мечта- мръвки, чашки и млади кълки. Мяза на ваше творение :-)
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #10Не ги мразим Руменчо. Просто сме сити от тяхното желание да мерят света със своя аршин.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето Ким е спокоен... Истерията се подклажда откъм обора!
10
4
 
7
 
! Отговори
Объркал си се бе пич преди 6 години
Намерил си кого да молиш, все едно от черен *** бяло д.упе да чакаш.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #7И от къде този порив в теб да сменяш ,,режими''!?? Що не се гледаш в своята си паничка!
8
5
 
12
 
! Отговори
КИМ ХУБАВ ЛОШ преди 6 години
ама натри носа на САЩ и това всчки го видяха. Видяха, че царят е гол. А от осанна до разпни го има само една крачка. Това го знаят на Капитолия и мислят как да си облекат някоя дреха. Ако може чужда
7
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормалните хора отиват при най-омразния само и само ...Да няма война. Накрая когато стене войната , да не реве те пак, че САЩ и запада били виновни.Опитаха всички методи - икономически санкции , разговори , пари , храна....Сега искат и последното горивото ! Най интересното е че Русия и Китай казват : това ще доведе до падане на режима ! Всичко е ясно ...За тях не е важно дали, ще има война ...Ами режима да седи на власт. Крайно тъжно.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1: "Няма ни една база никъде по света."СК няма бази по света защото та самата е база ...на Китай и Русия !
5
5
 
14
 
! Отговори
ПУТИН преди 6 години
им припомни, че САДАМ го обесиха, КАДАФИ го застреляха като куче и КИМ знае, че го чака същата съдба, ако клекне на САЩ, затова каза, че корейците трева ще ядат, но няма да спрат да правят ракети. А след 2-3 години ще стигнат САЩ по цялата територия. Така, че вместо да пали войни в УКРАЙНА срещу РУСИЯ по-добре САЩ да си пази собствения двор
4
2
 
18
 
! Отговори
САЩ МОЛИ РУСИЯ преди 6 години
посредством КОРЕЯ да обуздае КИМ ТРЕТИ. ПУТИН им се присмя на пресконфернцията в КИТАЙ. Хем са сложили РУСИЯ заедно с КНДР под санкции, хем искат да укротява КИМ. А сериозно каза, че РУСИЯ няма почти никакъв оборот с КНДР. КИМ си е китайско момче да плаши САЩ и когато САЩ иска нещо трябва да моли КИТАЙ, а не да се прави ТРЪМП на велик
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, Сеул моли Бракониера да укроти мечката да не му посяга на сьомгата !!!
2
7
 
17
 
! Отговори
българина преди 6 години
сащ бяха победени в бл изток и трескаво търсят война някъде другаде, но не виждат че тя *** на тяхната врата, в къщи.