Светът под най-голяма заплаха за последните 30 години

Северна Корея, терористи и настъпателна Русия в основата
216
Светът под най-голяма заплаха за последните 30 години
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди, че светът е в най-опасното си положение за последните 30 години.

Той посочи редица заплахи, които в момента изплуват едновременно – включващи Северна Корея, терористите и все по-настъпателна Русия, които правят света по-опасен, пише The Independent, цитирани от "Фокус".

"Нещата са все по-непредсказуеми и сложни, защото имаме толкова много предизвикателства едновременно. Имаме разпространяване на оръжия за масово поразяване в Северна Корея, имаме терористи, нестабилност, имаме все по-настъпателна Русия. Това е един по-опасен свят", заяви Столтенберг.

Генералният секретар посочи, че никога през цялата му 30-годишна политическа кариера не е бил свидетел на подобно развитие на ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката Столтенберг показва точно колко голям го поема всеки път.
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избройте ми държавите в света (освен САЩ), за които Северна Корея и Русия са заплаха, да видим точно колко от "света" се чувства заплашен от тях.
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С действията си НАТО само нагнетява напрежение и нищо друго. НАТО е бил създаден като защитна организация в противовес на Варшавсия договор, а днес се проявява с агресивна риторика и действия срещу една единствена страна, стремейки се да я унищожи и разграби. При тези обстоятелства нападнатият му остава единствено да се отбранява.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Космосът ще принуди елитите да излязат от комфортната си зона и да научат едни от най-важните уроци в живота. И великият архитект на вслената няма да им помогне, нито ученията кабала. В следващите 20 години ще наблюдавате краят на една ***, егоистична, бавно развиваща се идиотщина вече няколко хиляди години, всичко ще се промени!
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Светът не е под никаква заплаха, всички изброени са заплаха само за сАЩ. Загубата на САЩ няма е голяма загуба.
43
8
 
3
 
! Отговори
Циник до Василев преди 6 години
Добро изложение...от мен - зелена ръчичка!
42
3
 
20
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Защо Русия да не е настъпателна? А ли душа по всички нейни граници и вербувам страните. Естония, Латвия, Литва, Грузия, разните там '...стани, Северния ледовит океан, Финландия, Япония от изток, Аляска от САЩ, Полша. Заобградили ги отвсякъде, пък Русия била настъпателна. Този завоевателен съюз, начело със САЩ трябва да се разтури. Само напрежение създава, уж от страх за демокрацията им
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и кой избра това шубе за ген секретар на НАТО
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че сме в началото на края на тази човешка его-просотия, вече няколко хиляди години една и съща *** песен :D
39
1
 
0
 
! Отговори
пенко преди 6 години
По естествен път СВЕТЪТ ще достигне до единственото : "ЧЕСТИТ ПЪРВИ МАЙ" !!! Без наго ,няма топло ,храна, дрехи,образование /дори- "бентли" и яхти ...и т.н. /! МАНГИЗЪТ -ПАРИ -СА ЕКВИВАЛЕНТ ЕДИНСТВИННО НА ДЕЙСТВИЯТА/ТРУД,МЪКА И ЛИШЕНИЯ/ НА ТЕЗИ КОИТО ПРАЗНУВАТ "1.МАЙ" !!!
38
1
 
4
 
! Отговори
до 42 василев преди 6 години
много си *** гражданино василев
37
1
 
3
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
До ПАЗАРДЖИКЛеле, какъв правопис, какъв изящен стил, каква дълбочина на мисълта! Ашколсун бе, младеж!Дори се сещам от кой квартал на Пазарджик си.
36
1
 
0
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Няма страшно . Ние ще ги интегрираме
35
0
 
4
 
! Отговори
ujk преди 6 години
ne e dobre toq?
34
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властите в Латвия забраняват воените игри Страйкбол сред младежите, за да не се провокирали руснаците правещи учения около границите си.
33
3
 
11
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Света е в опасност от както светува.... Опасни сте вие сами по себе си за света. *** чергарска... Нато е с 5 силни държави и 25 соул та ка, които са прикритие за зверствата на тези пет и особено на единия
32
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е заплаха за целия цивилизован свят. Евразийските пpимати не са способни да създадат нищо градивно и полезно на човечеството, затова гледат да компенсират с мpъсотии и гадости, на които са способни на 100%. Хубавото, че вече викой не им вярва, че са невинна жертва на клевета и, че не те са направили гадостите.
31
4
 
20
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
май ната ви сами ссе бъркате в чужди държави разбивате икономиката на държавите и сега плачете от терористи и от русия заради вашите санкций.много добре правят корейците да ви плашят за да не се бъркате в тяхната страна.намират се продажници и ви слушуват.сащ продават си оръжието на терористите пък обвинявате русия и китай
30
2
 
26
 
! Отговори
интересно преди 6 години
Някой да може да посочи , каква война е започнала или терористичен акт е извършила Северна Корея ??? Или да е разположила 1000 свои военни бази по света ???
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата заплаха за света си остава човешката простотия. И на изток и на запад, и по средата я имат в изобили и я прилагат успешно.