Северна Корея: На крачки сме от завършване на ядрената ни сила

Ако невинни хора загинат, Тръмп ще бъде отговорен!
Обновена: 24 сеп 2017 10:42 | 24 сеп 2017 10:32, Анисия Иванова
155
Северна Корея: На крачки сме от завършване на ядрената ни сила
Снимка: БТА

Севернокорейският външен министър И Йон-хо заяви пред Общото събрание на ООН, че президентът Доналд Тръмп е направил "неизбежно посещение на нашите ракети на цялата територия на САЩ", след като нарече севернокорейският лидер Ким Чен-ун "Човек ракета", предаде Ройтерс.

"След продължителна и тежка битка сега ние сме на няколко крачки от завършване на ядрената ни сила", похвали се министърът на годишната среща на световните лидери.

Още по темата

Изказването бе направено часове след като американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп.

Министърът разкритикува остро изявленията на американския президент по адрес на страната му и нарече Доналд Тръмп "побъркан човек" , "мегаломан" и "една от най-големите заплахи за мира", като многократно размахваше пръст, за да подсили думите си, предаде Франс прес. По думите му "безразсъдните и яростни думи" на Тръмп са оскърбили "изключителното достойнство" на Северна Корея и са "опетнили тази свещена арена на ООН".

В речта си пред световните лидери във вторник Тръмп заплаши да "унищожи напълно" Северна Корея, ако бъде провокиран, напомня АП.

"Не някой друг, а самият Тръмп е на самоубийствена мисия", заяви И Йон-хо и продължи с думите: "Ако невинни хора от САЩ загинат заради тази самоубийствена атака, Тръмп ще бъде изцяло отговорен".

По думите на севернокорейския министър през осемте си месеца на власт Тръмп е превърнал Белия дом "в шумно тържище", а сега се опитва да превърне ООН "в гангстерско гнездо".

Той изтъкна също, че ядрената сила на страната му служи за възпиране на ядрената заплаха от САЩ и за предотвратяване на американска интервенция.

"Президент Зло заема мястото на президент на Съединените щати", каза И Йон-хо, предупреждавайки, че Пхенян е готов да се отбранява в случай на знак от САЩ, че готвят извършване на "обезглавяваща операция срещу нашия щаб или военна атака срещу нашата страна".

Министърът посочи, че санкциите няма да имат ефект върху решимостта на Пхенян да разработи свои ядрени оръжия, чиято крайна цел е "баланс на силите със САЩ".

"Напразна надежда е да се смята, че КНДР ще бъде разколебана или ще промени на сантиметър позицията си заради по-суровите санкции от враждебните сили", каза севернокорейският външен министър.

Тръмп обяви в четвъртък нови санкции на САЩ, насочени срещу компании и институции, които финансират или улесняват търговията със Северна Корея.

По-рано този месец Съветът за сигурност на ООН единдушно прие девети кръг санкции срещу Пхенян в отговор на ядрените и балистичните му програми. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 71 :Глупости.Ракетата дори и да носи бойна глава ,ако я уцелят във въздуха ,няма да се получи ядрена експлозия ,а обикновенна такава.И директно да им ударят ядрените оръжия на земята ,пак няма да има ядрен взрив.Тези неща минават през няколко етапа на действие,което е вид защита.Така че ,не пиши глупости по теми които не са ти ясни.
58
4
 
3
 
! Отговори
До 70 преди 6 години
Ти от коя комунистическа партия си или си съратник на Ленин и Сталин? Нали е те са били сатрапи като Жълтия Дебелак, такива ли наричаш герои???
57
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са фалирали и са в жестока криза! Отчаяно им трябва война, за да оцелеят! Затова сега Тръмп - рижавият психопат отчаяно търси войната!
56
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
америка е световно зло и е време някой луд да си сложи главата в торбата и да и види сметката.
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп наистина е пълен психопат. Северна Корея е малка страна, 100 пъти по-малка страна от САЩ и тоя рижавия ги заплашва с унищожение и че щял да ги бие. Това е все едно 40 годишен мъж да се отваря, да заплашва и да обижда 10 годишно лапе. Това нормално ли е ? Това може само ментално увреден мегаломан да го направи. Кореецът е прав.
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, американците могат да пресрещнат ракетата и да я свалят. Но ако на нея са прикачени ядрени бойни глави или водородната бомба, те също ще се взривят и ще се получи гигантски радиоактивен облак, койнто не се знае накъде ще поеме.Също и ако бомбардират територията на Сев. Корея, ще се взривят ядреуните устройства на земята и облакът ще направи доста поразии.Затова САЩ само се зъбят.
53
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон пред севернокорейският народ! Един малък, но горд и смел народ се озъби на тиранина и доказа, че капитализмът и колониализмът имат алтернатива! Северна Корея са героите на света! Крайно време беше някой да се опълчи на тиранина и да му каже истината в очите.
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са отчаяни, страната е де-индустриализирана и вече нищо не се произвежда, всичко е изнесено в Азия и Мексико. 90 мил. американци не работят и живеят на социални помощи, има 40 милиона които оцеляват благодарение на купоните за храна отпускани от правителството. Виновен за всичко това е Владимир Путин който с хакерски атаки и хибридна война се намеси и промени вота на американците. САЩ са жертва на един бивш шпионин от КГБ. Само една нова пълномащабна война може да реши проблемите.
51
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Америка си е Америка, който ходи или е живял там знае. Светлинни години са напред. Най-силната икономика и мощна армия. Кимчо си е едно дебело и страхливо джудженце, което за да стои на власт намери нов враг за да отклони вниманието от бедността и отчаянието. Защо не се пише, наркоманията в СК е голяма. Шмъркат за да забравят живота в който живеят. Треперят да не кажат нещо повече защото веднага отиват в лагер и ги чака гладна смърт. Имаше филм по NG за здравеопазване им. Такова няма. Трагедия.
50
1
 
1
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 65 :Това е самата истина, а това ,че ти си неук ,не те прави прав.Образовай се малко и ще разбереш :)
49
15
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
НЕ МИСЛЕТЕ ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ ,ТЕ СА МНОГО МНОГО НАПРЕД ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ВЗЕТ ЗАЕДНО ! НЕ СЛУЧАЙНО ТОДОР КОЛЕВ ИЗМИСЛИ ПЕСЕН - КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ !ЗАЩО НЕ ИЗМИСЛИ - КОГА ЩЕ СТИГНЕМ РУСНАЦИТЕ ИЛИ КОРЕЙЦИТЕ ?!
48
4
 
8
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
Нр свалили ракетата, щото щели да се издадат американците. Ами като правеха рекламно сваляне на ракета от Аляска, дали руснците не са им усетили тайните. Хем е баш до тях. Истината е че американците, не МОГАТ да ги свалят. Иначе каква реклама щяха да си направят! Пък тично краварите са измислили рекламата.
47
4
 
6
 
! Отговори
До 111 преди 6 години
Пак наивно обяснение. По данни на японците, ракетите са летели на височина 1770 километра. Което ще рече че са високо в Космоса. Откъдето може да удари всяка точка в света. И след това се спуска вертикално надолу, затова дължината и е само 2500км.Така че никой не може да предвиди подобна траектория
46
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МуууууНе съществува държава на тоя свят ,която може да направи САЩ за смях.За смях сте само вие ,червено-дупедавците на пиянска *** :)
45
11
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До До гурбетчиятаОЩЕ ПРИ ИЗСТРЕЛВАНЕТО НА РАКЕТАТА АМЕРИКАНЦИТЕ МОГАТ ДА ИЗЧИСЛЯТ КЪДЕ ЩЕ ПАДНЕ И ДАЛИ ПРЕДСТАВЛЯВА ОПАСНОСТ ! ТИ НЕ СЕ ГРИЖИ ДА АМЕРИКАНСКАТА БЕЗОПАСТНОСТ ,ТЕ СИ ИМАТ ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ КОИТО СА АНГАЖИРАНИ С ТАЗИ РАБОТА
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отчаян вопъл за отмяна на санкциите.
43
10
 
16
 
! Отговори
Мууууу преди 6 години
Едно е сигурно. Малкият дебеличък човек със смешна прическа направи краварите за смях.
42
9
 
3
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 45 : Ракетите прелетели над Япония не са свалени поради 2 причини.1-во Северна Корея се след постоянно и всяка изтреляна от тях ,ракета се знае точно с какъв маршрут ще е и къде ще отиде ,следователно ,нито една ракета досега не е считана за опасност за да бъде свалена.2-ро САЩ никога няма да свалят ракета ,която не е опастност ,защото ще си издадат начина на работа на системите ,а СК и Русия ,точно това чакат.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На крачка сте да почнете да ги ядете. Бомбите.
40
4
 
6
 
! Отговори
До гурбетчията преди 6 години
По наивно обяснение не съм чувал досега! Американците знаели че ракетите били учебни.... Ха, ха, ха. Затова не ги свалили. Ами ако беше паднала в Япония, една такава "учебна" ракета, какво би станало? Истината е че Ким знае че американските ракети SM3, могат да поразяват цели на височина от 500 километра,а Ким ги пусна на 540 километра, колкото да подиграе краварите