Северна Корея: На крачки сме от завършване на ядрената ни сила

Ако невинни хора загинат, Тръмп ще бъде отговорен!
Обновена: 24 сеп 2017 10:42 | 24 сеп 2017 10:32, Анисия Иванова
155
Северна Корея: На крачки сме от завършване на ядрената ни сила
Снимка: БТА

Севернокорейският външен министър И Йон-хо заяви пред Общото събрание на ООН, че президентът Доналд Тръмп е направил "неизбежно посещение на нашите ракети на цялата територия на САЩ", след като нарече севернокорейският лидер Ким Чен-ун "Човек ракета", предаде Ройтерс.

"След продължителна и тежка битка сега ние сме на няколко крачки от завършване на ядрената ни сила", похвали се министърът на годишната среща на световните лидери.

Още по темата

Изказването бе направено часове след като американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп.

Министърът разкритикува остро изявленията на американския президент по адрес на страната му и нарече Доналд Тръмп "побъркан човек" , "мегаломан" и "една от най-големите заплахи за мира", като многократно размахваше пръст, за да подсили думите си, предаде Франс прес. По думите му "безразсъдните и яростни думи" на Тръмп са оскърбили "изключителното достойнство" на Северна Корея и са "опетнили тази свещена арена на ООН".

В речта си пред световните лидери във вторник Тръмп заплаши да "унищожи напълно" Северна Корея, ако бъде провокиран, напомня АП.

"Не някой друг, а самият Тръмп е на самоубийствена мисия", заяви И Йон-хо и продължи с думите: "Ако невинни хора от САЩ загинат заради тази самоубийствена атака, Тръмп ще бъде изцяло отговорен".

По думите на севернокорейския министър през осемте си месеца на власт Тръмп е превърнал Белия дом "в шумно тържище", а сега се опитва да превърне ООН "в гангстерско гнездо".

Той изтъкна също, че ядрената сила на страната му служи за възпиране на ядрената заплаха от САЩ и за предотвратяване на американска интервенция.

"Президент Зло заема мястото на президент на Съединените щати", каза И Йон-хо, предупреждавайки, че Пхенян е готов да се отбранява в случай на знак от САЩ, че готвят извършване на "обезглавяваща операция срещу нашия щаб или военна атака срещу нашата страна".

Министърът посочи, че санкциите няма да имат ефект върху решимостта на Пхенян да разработи свои ядрени оръжия, чиято крайна цел е "баланс на силите със САЩ".

"Напразна надежда е да се смята, че КНДР ще бъде разколебана или ще промени на сантиметър позицията си заради по-суровите санкции от враждебните сили", каза севернокорейският външен министър.

Тръмп обяви в четвъртък нови санкции на САЩ, насочени срещу компании и институции, които финансират или улесняват търговията със Северна Корея.

По-рано този месец Съветът за сигурност на ООН единдушно прие девети кръг санкции срещу Пхенян в отговор на ядрените и балистичните му програми. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да каже Йо Хо Хо, това което откачалника му е наредил. Щели да загинат американци, а северно корейци ще си ядат корени и стоят на тъмно, както и ще славят дебелото Жълтурче. И на Йо Хо не му се умира, но кво да прави, моли се чичо Дончо да не ги изпече. Без ток, храни, горива, помощ от Китай, пълна изолация, каква ядрена сила са? Като са толкива смели, да изстрелят ракета по Гуам. Но не смеят и са станали за смях с това пъчене. Рано или късно Кимчо ще го изпекат жив неговите хора.
38
3
 
11
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 41Сигурен съм, че е вярно и лъжеш. Човек, който иска света да свърши е много много нещастен. Доналд е един разглезен и много богат 71 годишен дядо, който получи власт. Опитва се всячески да се докаже какъв мъж е и това го прави много много опасен. Ким е подобен глупaк.
37
8
 
11
 
! Отговори
До циник преди 6 години
Явно неслучайно, Русия и Китай правят в момента военно морско учение до Корея. Та ако стане патаклама, да неутрализират наглите кравари.
36
5
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До До гурбетчиятаЗАЩОТО СА С УЧЕБНА И ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА ЦЕЛ ! НЕ СА НАСОЧЕНИ КЪМ РЕАЛНИ ОБЕКТИ НА САЩ ИЛИ ЯПОНИЯ ! АМЕРИКАНЦИТЕ СИ ЗНАЯТ КОГА ДА СВАЛЯТ РАКЕТИ ! ВСЯКО СВАЛЯНЕ НА РАКЕТИ СТРУВА ПАРИ ! НЕ БИВА ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ПАРИ В КОШЧЕТО ЗА СМЕТ С ЦЕЛ СВАЛЯНЕ НА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ И БЕЗОБИДНИ РАКЕТИ !
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез горките много добре играят жертвената карта ама на САЩ не им пука много :)
34
5
 
4
 
! Отговори
До гурбетчията преди 6 години
Ами защо прехваленото про на американците не свали трите ракети на Ким, които минаха над Япония. За което имаха пълно право, защото е във въздушното пространство на Япония. Май рекламата е едно, а работата друга. Сега Япония ще купува други системи, пак милиарди разходи за нищо. Да направят като Ердоган. Да купи нещо истинско-руски системи С400
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест да очакваме скоро погребениет на Ким.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото мозъка ти е промит от комунистическа (руска) пропаганда.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господа, колко от вас са военни или политолози? Изказвате се доста емоционално, а не разполагате с нужната документация и факти.
30
2
 
4
 
! Отговори
да или не преди 6 години
До полкорЗащо си мисля като анализирам историята че РАКА са САЩ!
29
2
 
3
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До 37Имам силното усещане, че ти допада идеята света да свърши ? Нека позная, беден нещастен и самотен си. Всички, които са щасливи те дразнят и искаш всичко това да свърши. Имам лоши новини, никой не ти е виновен за живота, който си си построил.
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: номер 30 (бау)Поравка: Светът няма да го има.И тебе няма да те има. Хубавото тук е, че няма да те боли. Всъщност няма и да усетиш как ще се изпариш.Пък знам ли... Ние в България сме далече и от Северна Корея и от САЩ. Може пък да останеш жив. За известно време поне. Докато ти окапе кожата от изгарянията. Или от радиацията. В такъ случай смъртта е бавна и мъчителна.
27
7
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До По официaлнитехнически хaрaктеристики ПРО нa СAЩ имa 35-40% ефективност,тоест от 100 изстреляни рaкети отрaзявa 35-40 от тях,тaкa ,че не пишете глупости,че ще свaлят всичко,ей негрaмотни хорa сте! ЧЕ КОЙ ДОСЕГА Е ИЗСТРЕЛВАЛ РАКЕТИ КЪМ ТЕРИТОРИЯТА НА САЩ ИЛИ КЪМ ТЕХНИТЕ БАЗИ ПО СВЕТА ,ТА ИМАШ ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕФЕКТИВНОСТТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ПВО ?! РУСКИТЕ ПВО ГИ ВИДЯХМЕ В СИРИЯ , ЕДНА АМЕРИКАНСКА РАКЕТА НЕ МОЖАХА ДА СВАЛЯТ ВЪПРЕКИ ЧЕ САЩ ПРЕДУПРЕДИХА РУСИЯ ЗА ЦЕЛТА СИ !
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25Ще ти кажа какво ще стане.Автоматизираната компютърна система известна като "мъртвата ръка" ще започне да изстрелва ракети по различни цели в атакуващата държаваОт северна корея няма да остане нищо.Буквално.Дори и Йелоустоун да избухне и да изчезне САЩ което е много малко вероятно в морето плуват десетки подводници натъпкани с страшни оръжия.Много малко хора знаят къде са.
25
2
 
8
 
! Отговори
По официaлни преди 6 години
технически хaрaктеристики ПРО нa СAЩ имa 35-40% ефективност,тоест от 100 изстреляни рaкети отрaзявa 35-40 от тях,тaкa ,че не пишете глупости,че ще свaлят всичко,ей негрaмотни хорa сте!
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СAЩ и СК много си приличaт в едно отношение- трябвa им външен врaг зa дa съществувaт,зa дa се опрaвдaвaт огромните средствa зa военни рaзходи и дa се усигурявaт по този нaчин тлъсти печaлби зa военнопромишления комплекс!Aко я нямa лошaтa Русия,лошите Ирaн,СК,Венвцуелa и ИД,кaк СAЩ ще опрaвдaят тези рaзходи в рaзмер нa 650 млрд.годишно пред своите дaнъкопкaтци?Aко ги нямa СAЩ режимa нa Ким нямa дa простществувa дълго!
23
3
 
15
 
! Отговори
Бау преди 6 години
С всеки изминал ден все повече се убеждавам, че няма да се размине войната м/у тези двамата. Ужаса е, че сигурно ще употребят ядрено оръжие и света няма да е същия :(
22
7
 
5
 
! Отговори
111 преди 6 години
До до ГУРБЕТЧИЯТАДо 25 :Не пиши глупости бе платен руски ***.Нищо неможе да излети от Северна Корея ,без САЩ да разберат и ако го счетат за опасност ,ще бъде свалено на момента.Северна Корея не са дори и малка заплаха за САЩ! Цялата военна "мощ" на Корейците е от 50-те години на миналия век ,докато САЩ имат най-модернизираната армия за всички времена.Това за Йелолстоун е меко казано тъ*по.За го взривиш ,ще трябва да го удариш на 10км дълбочина,а и ще замине целия свят.Така ,че трай ,клоун!
21
7
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
КОГАТО НЯКОЙ НАРУШИ ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ И ПРАВИЛАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА АМЕРИКАНЦИТЕ ГО НАКАЗВАТ ЯКО ! В ЮТУБ ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ КЛИП -КУРСК АТОМНАТА ПОДВОДНИЦА В МЪТНИ ВОДИ !
20
8
 
12
 
! Отговори
до ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Абе *** такъв, знаеш ли какво ще остане от САЩ, ако корееца им мушне една термоядрена в Йелоустоун? Знаеш ли също, че шанса за прихващане и сваляне на МКБР не е 100%, т.е. ако пожелае, ще изтрие САЩ от картата на света. Аман от такива професори като тебе, дано да си някъде покрай вулкана, когато корееца им я мушне, че да ни освободиш от присъствието си.