Германските либерали: Да приемем факта, че Крим е на Русия

Според лидера им това е нужно за подобряване отношенията с Москва
25 сеп 2017 19:20, Елка Василева
198
Германските либерали: Да приемем факта, че Крим е на Русия
Кристиан Линднер. Снимка: Reuters

Германската Свободна демократическа партия (СвДП), която след четиригодишно отсъствие се връща в парламента, след като спечели 10,7 процента от гласовете на вчерашните избори, повтори позицията си, че трябва да се приеме фактът на анексирането на Крим от Русия, за да се подобрят отношенията с Москва, предаде ДПА.

Лидерът на либералите Кристиан Линднер заяви днес, че не може нищо да се направи за анексирането на Крим, "така че трябва да намерим начин да приемем ситуацията, за да може да се постигне решение в дългосрочен план".

Преди няколко седмици 38-годишният Линднер настоя, че добрите отношения с Москва са от решаващо значение за сигурността и благоденствието на Европа и че за да се постигне това, анексирането на Крим трябва да се приема като "постоянно временно положение".

Очаква се СвДП да започне коалиционни преговори с християндемократите на канцлера Ангела Меркел и Зелените. Такава тристранна коалиция досега не е управлявала на национално ниво в Германия. Някои от политическите позиции на тези партии по теми като Русия, бежанците и еврозоната си противоречат взаимно, отбелязва ДПА.

За отмяна на санкциите срещу Русия са нужни определени стъпки от Москва, заяви Линднер, цитиран от ТАСС.

"За СвДП е неприемливо предложението на външния министър Зигмар Габриел за едностранна отмяна на санкциите без определени стъпки от Москва. За нас е необходимо да се обвържат последствията (от санкциите) и готовността за диалог", каза Линднер.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 95Мyнчо знаеш ли че целият български народ береше задължително домати с безплатен робски труд на Цъpвyл Живков I и то принудително, а не доброволно както в случая който така глуповато коментираш.
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 99Така е Плонди, няма да има газ през Украйна, а хохолите ще се греят с американски въглища, които американците купуват от Донбас и им продават на двойна цена.
89
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен1 самолет с САЩ се разработва за 400 милиарда и в БВП се пишат 400 милиарда. Аналогичен самоле в Русия се разработва за 400 милиона - пишат се 400 мил-----------------Кога *** е разработвала самолет, аналогичен на американските?
88
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим няма да бъде руски, каквито и финтове да правят престъпниците от Кремъл. Руснаците ще бъдат принудени да напуснат Крим ако искат да си запазят бранда русия за в бъдеще. Това че някакъв подкупен от Путин шваба говори врели некипели не означава нищо. Ако *** продължават да държат на Крим това ще разруши окончателно и за винаги така нареречената Руска Федерация в действителност агресивна федерация на злото.
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО рублата=кенефТи, драги, имаш производствен дефект в главата.
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 96 Още фантазии имаш ли ?:) ***.
85
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия вече е на равнище, на което може да даде отговор на всякакви действия на САЩ - военни, икономически, административни. Докато не беше готова, печелеше време и трупаше мускули. Сега вече е готова и картите са на масата.
84
10
 
9
 
! Отговори
до Николаев преди 6 години
Па ние си живееме добре, доста по-добре отколкото Вие в Масква,
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той газът няма да спре, бе, Плонди. Само ще минава през турски поток, не през американска Украйна.
82
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 86МИНАЛИЯ ДЕН ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ ПОКАЗВАХА КАК БЪЛГАРИ (НЕ РОМИ) берат домати в цимилизована Италия.и в коментара се казваше "РОБСКИ ТРУД", "СЪВРЕМЕННИ РОБИ"Това е тя, така наречената европейска цивилизация.
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 88Още по смешен ставаш :) Чакаме да видим , как ще спре газа ? Спре ли газа... Русия.е фалирала. То , ако беше така да бяха го спрели отдавна мойто момче.
80
7
 
7
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 84 И как се срина тоя план ? Всички държави които имат излаз на Черно Море са членки или кандидат членки на НАТО ,освен Русия.Общо взето руснаците в момента са обградени от всякъде.САЩ и НАТО могат да се чувстват много повече у дома си в източна Европа и Черно Море от колкото руснаците.
79
6
 
12
 
! Отговори
Николаев преди 6 години
Уважаеми, бълхарета да коментирате русия си е ваше право но да ни учите как да живеем е малко смешно огледайте се в историята си за да разберете каква нация сте какво сте постигнали преди и сега когато сте вече европейци как живеете и с колко на месец кколко се съкрати населението ви след 90-те след като станахте пишман европейци работейки за мин.ставка виште как живеят пенсионерите ви каква е раждаемоста и тогава голтаци коментирайте русия
78
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква цивилизация в Русия бре, вие акъл имате ли в главите?
77
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шамара беше за Русия. САЩ взеха важна стратегическа държава и то с газопровод на нейна територия....................Газопровод, по който скоро няма да тече газ.Пък и за Украйна не е много сигурно, хохолите вече омръзнаха и на американците.Само за Крим е сигурно - той си е руски. Ето, една партия, която утре ще управлява, вече иска Германия да признае този неоспорим ФАКТ.
76
6
 
16
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Който отрича волята на кримският народ е скапан атлтантически фашунгер!
75
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До luckyman"Заради произхода на руската цивилизация'...................ЪЪЪ????? КОООООООООО???"Руска цивилизация"?????????"Цивилазиция" на едни роби ????? "цивилозвани" оскотели мужици??? "цивилизовани " гладници алкохолизирани, радващи се на бутафорни паради?????? Не, мерси!! Тази "цивилазиция" си я дръжте!!
74
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Три години след "революцията на достойнството" Украйна продължава да се намира в процес на деградация, от който не се вижда никакъв изход. Същевременно ЕС се разпада а САЩ са в тежка политическа и икономическа криза.
73
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ И НИГЕРИЯ НЕ Е.
72
5
 
14
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
В полза на справедливостта и света е Крим да си остане руски, какъвто де факто е бил и де факто е! Кучето е заровено преди десетилетия, когато някоя друсана масонска глава е решила да предприеме стратегия за превръщането му в плацдарм за завоюване на Русия! Заради това, че тя е основен глобален противник! Заради религията и идеологията там! Заради произхода на руската цивилизация, антагонистична на римокатолическата! И най-вече заради ресурсите на Сибир!