Съпредседателката на АзГ Петри напуска партията

Гауланд заяви, че партията ще смекчи риториката си в Бундестага
26 сеп 2017 15:00, Елка Василева
12
Съпредседателката на АзГ Петри напуска партията
Фрауке Петри. Снимка: Reuters

Съпредседателката на "Алтернатива за Германия " Фрауке Петри съобщи, че напуска партията само два дни след като тя зае трето място на изборите за Бундестаг, предаде ДПА.

"Ясно беше, че това ще се случи", заяви Петри днес в Дрезден.

Вчера тя обяви, че няма да участва в парламентарната фракция на АзГ в Бундестага заради разногласия с радикалното крило на партията.

Петри беше изместена като водач на листа на изборите от Александър Гауланд и Алис Вайдел, което доведе до голям скандал между крайнодясната и по-умерената фракция. Тя разкритикува острата антиислямска и антиимигрантска риторика на ръководството и изтъкна, че тя ще отблъсне традиционните консерватори и ще остави партията в опозиция.

Още по темата

АзГ спечели в неделя 12,6 процента от гласовете и стана първата крайнодясна партия, която ще заседава в Бундестага от 60 години.

Партията, която водеше предизборната кампания с остри лозунги, ще смекчи риториката в Бундестага, заяви днес лидерът на партийната листа Александър Гауланд на учредителното събрание на парламентарната фракция.

"Кампанията завърши и ние чувстваме по-голяма отговорност, на първо място пред нашите избиратели. Риториката ни в парламента ще е различна, а не като през кампанията", обяви той.

Гауланд съобщи също, че той ще ръководи парламентарната фракция на АзГ заедно с втория лидер на листата Алис Вайдел. "Решихме това още преди гласуването, ако резултатите са добри", припомни политикът.

В новия Бундестаг АзГ получава 94 места. След напускането на Петри Гауланд и Вайдел се затрудниха да отговорят на въпрос на журналистите дали примерът й ще бъде последван и от други членове на партията. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тез патриоти Баце досега щеше да им е клъцнал топките... Канцлера да не я е гнус?
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаква се да я последват още около 35 депутата.Както се вижда от изказването на хеер Гауланд и Алис ще смекчат тона иначи ще се разпаднат преди да са седнали на меките депутатски кресла.
8
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
меркел на сьд за бежанската кризаам бази вьн от германиябежанците на автобуси до наи близкото итал пристанище и от там в либиязелените с турския си вожд са троянския кон на султана
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
94 ДЕПУТАТИ НЕ Е ЗЛЕ. ТОВА Е РАВНОСТОЙНО В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ДА ИМАТ 34 ДЕПУТАТИ.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ ЯВНО Е ОТ ТРЕТОПОЛОВИТЕ.
5
2
 
3
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Въъъ..това жена ли е бе?!..Той плевнАЛИЕВ изглежда по жена..мноо са зле тия ..мноогооо
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах само остава ли в парламента или мястото и се заема от друг в листата
3
3
 
2
 
! Отговори
Изцепки по немски преди 6 години
Ха български политически изцепки някой немски политически милиардер си напазарувал опозиционен милионер , парата прай борбъта .....
2
3
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат : "Тя разкритикува острата антиислямска и антиимигрантска риторика на ръководството"Само това е достатъчно - директно да я изгонят...което щеше да се случи на партайтага...така или иначе!Това са двете неща ЗАРАДИ КОИТО БЯХА ИЗБРАНИ ОТ НАД 6 000 000 немци!Юди Искариотски - прав им път!
1
1
 
16
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Купиха я нали заради това ги избраха като се има предвид че бивш член на хдс тя е троянски кон който бе активиран защото вече са в парламента