САЩ готови за война с КНДР. Доналд Тръмп: Ще ги опустошим!

Пхенян скоро с междуконтинентална балистична ракета с ядрена глава
Обновена: 27 сеп 2017 07:02 | 27 сеп 2017 07:00,
181
САЩ готови за война с КНДР. Доналд Тръмп: Ще ги опустошим!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че страната му е готова за военна опция по отношение на севернокорейската ядрена криза, но предупреди, че нейното прилагане ще има много тежки последици за КНДР, предаде Ройтерс.

"Напълно готови сме за втората опция, но тя не е предпочитаната опция", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом с испанския премиер Мариано Рахой.

Още по темата

"Но ако предприемем тази опция, казвам ви, тя ще бъде опустошителна, опустошителна за Северна Корея. Тази опция се нарича военната опция. Ако трябва да я приложим, ще го направим."

Рахой заяви, че Испания ще подкрепи всяко политическо решение на кризата около Северна Корея, предаде ТАСС.
САЩ наложиха нови санкции на осем севернкорейски банки и 26 банкови служители от същата страна, съобщи Асошиейтед прес.

Санкциите се въвеждат въз основа на указ на Тръмп, подписан миналата седмица и насочен срещу достъпа на КНДР до международната банкова система. Наскоро ООН също прие комплекс от санкции срещу Пхенян, най-строгия си досега.

Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена с ядрена бойна глава, заяви днес, цитиран от ТАСС, председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд пред Комисията по въоръжените сили в Сената.

Не мога да кажа дали това ще стане след три, шест или 18 месеца, но е само въпрос на време, каза генералът на изслушване в Комисията, посветено на удължаването на пълномощията му с още две години.

Според Дънфорд сега Вашингтон трябва да изхожда от това, че Северна Корея както желание, така и възможност да нанесе удар по континенталната част на САЩ.

Американското министерство на отбраната подкрепя дипломатическите стъпки за решаване на кризата около севернокорейската ядрена програма, каза Дънфорд.

"Пентагонът подкрепя предприетите от Държавния департамент дипломатически и икономически усилия за уреждане на кризата около КНДР", заяви генералът.

Дънфорд отбеляза, че в последните 18 месеца министерството на отбраната е активизирало събирането на информация, свързана с военната дейност на Пхенян.

Макар политическата обстановка в момента да е много напрегната, не сме установили промяна в позициите на севернокорейските сили. Не се наблюдава военна дейност, съответстваща на напрежението в политическата среда, подчерта той, цитиран от Ройтерс.

Държавният секретар на САЩ пък Рекс Тилърсън ще посети Китай тази седмица за преговори, чийто предмет ще бъдат въпроси като кризата около Северна Корея и търговията, съобщи американският Държавен департамент, цитиран от Ройтерс.

По време на посещението на Тилърсън, което ще бъде от 28 до 30 септември, той ще има разговори с представители на китайското ръководство. Предвижда се сред целите на разговорите да е и свършване на подготвителната работа за визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп през ноември, каза на редовен брифинг говорителка на Държавния департамент.

По време на срещата си с медиите тя също така приветства издадения от саудитския крал указ за разрешаване на жените да шофират. Саудитското кралство е единствената страна в света, където жените нямат право да карат автомобили, отбелязва ДПА.

Държавният департамент съобщи също, че в следващите часове във Вашингтон ще се проведе среща между Тилърсън и кубинския министър на външните работи по искане на правителството в Хавана. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
5
 
! Отговори
Сс преди 6 години
Може и така да е,но това не пречи да са *** в политиката,две различни неща са
137
25
 
7
 
! Отговори
111 преди 6 години
До Крали МаркоФакт е,че целия свят иска да живее в САЩ,защото това е олицетворение на богатството и елита.На година по половин млн. руснаци се опитват да имигрират в САЩ кой както може.Децата на целия руски елит ,учат и живеят в САЩ.Всички градове в САЩ са емблематични и велики.Гледаш американско кино,слушаш американска музика,влизаш в американски сайтове и всичко което те заобикаля е американско.Така че ако имаш против ,най-добре отиди да живееш в пещера :)
136
15
 
5
 
! Отговори
111 преди 6 години
До Крали МаркоСамо глупости пишеш ***.Полицаите убивали 600 души "без причина".Това е меко казано мало*умно твърдение.Хората умирали от глад и беднотия..А бе ти адекватен ли си ? Знаеш ли разликата в бедната класа между САЩ и Русия каква е ? Разликата е ,че бедната класа в САЩ може да си позволи богат живот в Русия.Да,беднотия има във всяка една държава ,но да си беден в САЩ е много по-различно от това да си беден в другите държави.
135
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не си представям българин чист да не обича Северна Корея.
134
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не лъжи ,жалък платен русофилски ***.Просто си неграмотен.Или със САЩ и целия свят или ще ви пратим при черните души !
133
2
 
4
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
Сори за правописните грешки. Пиша от телефона.
132
3
 
21
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
Освен това никога не бих искал да ходя да живея в фаш. Където бушуват урагани ,къщите са от гипсокартон по половин милион долара ,80 милиона нямат здравни вноски и умират като кучета. Още толкова бездомници. Полицаите обиват по 600души всяка година без причина. Всички гледаме тв.Изтрещели трепат наред в молове и училища.Много си ми е добре в Бг. Доходите ми са добри. Родината ми е красива. Ходя си и в ЕС. Никога в фаш.
131
3
 
21
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
Не можеш да наричаш държава на серийни убийци които унищожават цяло нации с варварски убийства елитна.Също така не.си представям българин чист да не обича Русия. Ния сме един и същи народ. Не можеш да махнеш надписите на улуците , паметниците ,градовете , коня пред парламента. НЕ МОЖЕШ. На мен никой нищо никога не ми е плащал да съм русофил ,а и не познавам такъв. Крадеца вика дръжте крадеца. Знаеме кой дава пари да бъде харесван - ФАШ.фашистите от сащ.
130
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е най-великата,елитна,влиятелна и богата страна съществувала някога и зад която стой целия Свят,а Россия е равна на Нигерия и е икономическо джудже ,което се знае ,че само съществува на картата и нищо повече.Разбрахте ли ,руски *** ?
129
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами целия свят ги мрази, бе краварска подлого. Влез в някой западен сайт и се увери. Дори в Сащ след цялата помия, която изливат медиите 40% от хората харесват Путин.
128
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ситуацията е патова защото САЩ не искат в Сеул да има цивилни жертви от артилерията на побъркания. Този *** никога не би се изправил в равна битка срещу САЩ, а само ходи по тъча и плаши с цивилни жертви в ЮК и Япония. Що не тръгнат да се бият като мъже на фронта? Това е все едно барикадирал се луд с бомба и заложници.
127
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сирия руснаците направиха Сащ за смях пред целия свят. Преди те да се намесят Сащ се "бореха" с ИД пет години. И ИД ставаше все по-силна и увеличаваше територията си. Толкова си могат. Силни са само на думи. Където са се намесили са губили.
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ми опустошиш дедовия.
125
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е най-великата,елитна,влиятелна и богата страна съществувала някога ,а Россия е равна на Нигерия и е икономическо джудже ,което се знае ,че само съществува на картата и нищо повече.
124
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123 : И как реши ,че целия свят ги мрази бе руска подлого ? Това че българските платени руски *** пишат против тях не е критерии! Целия свят си мечтае да живее в САЩ и затова 15млн души по света играят всяка година за зелена карта ,а дори още тогава ги режат за визи.Дори в жалката русия народа масово си мечтае да живее в САЩ и затова са държавата която играе най-много лотария Зелена карта.Да не забравяме и ,че целия СВЯТ и всички развити страни седят зад САЩ !
123
5
 
12
 
! Отговори
Честен преди 6 години
Честните хора са с корейците.
122
0
 
12
 
! Отговори
Бегемот преди 6 години
Нека си спомним какво заяви Китай по въпроса.Ако Северна Корея започне първа агресия, да се оправя сама.
121
6
 
12
 
! Отговори
миролюбец преди 6 години
Опазил ни Бог, дано не се осъществи заканата на този не.адек.ватен човек.Ванга е пророкувала, че чернокож ще бъде последния президент на САЩ.
120
12
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Северна Корея скоро ще разполага с междуконтинентална балистична ракета, снабдена с ядрена бойна глава, заяви днес, цитиран от ТАСС, председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф ДънфордНе мога да кажа дали това ще стане след три, шест или 18 месеца, но е само въпрос на времеЗНАЧИ МНОГО СКОРО СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ ЯДЕ ТОЯГАТА И ТО МНОГО ЯКО ! САЩ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ЕДИН НЕНОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА ПРИТЕЖАВА ЯДРЕНА БОМБА !
119
0
 
17
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 127Съмнявам сеРазберете в САЩ(Според мен) има нещо което може да се нарече съвет на Семействата - тоест мултимилиардерите дето държат ХАмериканските фирмиТе имат два изпълнителни органа Републиканска и Демократическа партия - Конгрес и Сенат - Законодателна властСпонсорират избирането на Марионетки за президенти - Ако случайно хората изберат свестен човек или го утепват като Кенеди или го правят на Орангутан като ТръмпПри една Война на САЩ територия нормалните хора ще пострадат