Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния

Марио Варгас Льоса на митинга: Обединени сме от пет века!
Обновена: 8 окт 2017 17:07 | 8 окт 2017 16:45, Веселина Йорданова
209
Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния
Снимка: БТА

Над един милион души се участниците в шествието в Барселона против отцепването на Каталуния, съобщиха организаторите, ревизирайки предишните си данни за 950 000 демонстанти, предаде ДПА.

Още по темата
Според общинската полиция в тази първата голяма демонстрация в Барселона срещу отцепването от началото на кризата между сепаратистите и Мадрид са участвали около 350 000 души, посочва Франс прес.

"Каталуния и Испания са обединени от пет века. Нищо и никой не може да ги раздели", заяви пред обществената телевизия Те Уве Е 81-годишният писател, журналист и нобеловият лауреат за литература Марио Варгас Льоса.

Многолюдното шествие, каза той пред журналисти, "е знак, че огромен брой каталунци са срещу независимостта, срещу преврата, подкрепят конституцията, закона и правовата държава".

Никой сепаратистки заговор в Каталуния няма да унищожи испанската демокрация, заяви Варгас Льоса в пламенна реч пред внушителното множество, събрало се днес в Барселона.

"Испанската демокрация е тук, за да остане, и никакво сепаратиско съзаклятие няма да я разруши", каза писателят, след като отдаде почит на Барселона - отворената към света "испанска столица на културата". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: ИспанияКаталуния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
17
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
какви комунисти са в главите ви бе, косоварите комунисти ли бяха като се отцепиха или северен Кипър. Стига с тоз Путин. Голям гений го изкарахте дърпа конците от гибралтар до остров Сахалин.
26
5
 
7
 
! Отговори
Хари преди 6 години
До ГАДОРЯНКак да ти се отговори, като ти не искаш отговори и друго мнение. Пък и някак не ми отива на годините да споря с един пишлягар. Явно или имаш още мокри сънища ,или не си нормален, за да искаш да излезем от ЕС. Ако не си в ЕС трудно щеше да бръщолевиш глупости, а как пък щеше да пътуваш по Европа...Направи си сам анализа, пък после пиши.
25
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия не са у ред бе! В крайна сметка знаят ли какво искат? Половината искат независимост другата половина не искат. Палячовци.
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** стоят зад преврата на ПучДЕМОН!!! Те осигуряват медийна и логистична подкрепа на шепа терористи, за да размътят водата и за да постигнат геополитически цели.
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво става черввни плъховее , нали всички искаха отцепване ? Нали 90 процента искали ? Че то нямаше толкова на площада преди референдума ! Взеха си поука хората от Англетата, които оставиха пенсиите да им решават вота и сега се чудят , какво да правят . СепарстистиТе скоро, ще търкат пейката в затвора.
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
контрамитинги , реконтра , пас другари . требе да измислите нещо друго ...
21
5
 
3
 
! Отговори
:):) преди 6 години
ааа туризум е имало значи, мейд ин тюркей ,от цела Каталуня на центъра на града, е тъй ша да е ;) ;) и недей обижда, признак на слабост е географе турооератор..
20
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
другарето от кремъл е хубаво да запомнят едно, по-вероятното е Волжка България да се възроди като държава, отколкото Каталуния да се отцепи от Испания
19
8
 
12
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
До :):) Аз не съм географ но не съм и толкоз *** кат тебе.Не Барселона иска независимост,а цяла Каталуния.Значи се броят всичките каталунци - а те са над 6 милиона.Не се брои само Барселона и то градската част.
18
1
 
6
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до 14 абе друже кви испанци бе, колкото шип търите са македонци в Македония, по паспорт да..
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дали ще се отцепи "дефакто" , вече няма никакво значение - клинът на "време разделно" е забит !
16
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е демокрацията искат автономия.Еми дай де им я да се оправят.Каталуния ако се отдели.Баските също се бъдат автономна държава.Това е 21 век всеки има право на свобода.
15
14
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
350 000 са според всички останали, но за Dnes.bg те са 950 000. Тези 350 000 са обявени от организаторите на събитието. Според мен са около 100 000 (ако от снимките може да се съди).
14
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ясно, на всеки нормален човек му е ясно че целия просперитет на Барселона се дължи на Испания, а и самите те са си испанци, това че някаква шайка там е тръгнала да си прави държава незначи нищо
13
3
 
17
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до пепи географапич Каталуня е 7,5 милиона, айде ся не бъркай компотите с компютрите
12
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е като има толкова фенове на Испания в Барселона, защо от Мадрид тогава разбиха със сила Референдума.Нали Референдумите са точно за това - да се види народът или поне преобладаващата част от него какво иска.А иначе в 5 милионна Барселона винаги могат да се намерят 1 000 провокатори с ушити испански знамена и напечатани в Мадрид лозунги.
11
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соросидите не им стигна кръвта която испанските полицаи проляха по улиците на Барселона миналата седмица, а сега умишлено ескалират напрежение с този платен контрамитинг, с докарани от Испания уж протестиращи.
10
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дедо Зорош е платил на провокаторите, бъдете сигурни.Живял съм 7 години в Барселона - никой не иска испанците.Това е истината.
9
4
 
21
 
! Отговори
гого преди 6 години
до пепии Косово бе Сърбия пък взе че го отцепиха...що така
8
4
 
12
 
! Отговори
пепи преди 6 години
Населението на комунида барселона е над 6 милиона.на мадрид е над 7 милиона.Там така ги броят.Казвам го като човек живял в мадрид. Общото население на града предградията и околните селца и комплекси.