Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния

Марио Варгас Льоса на митинга: Обединени сме от пет века!
Обновена: 8 окт 2017 17:07 | 8 окт 2017 16:45, Веселина Йорданова
209
Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния
Снимка: БТА

Над един милион души се участниците в шествието в Барселона против отцепването на Каталуния, съобщиха организаторите, ревизирайки предишните си данни за 950 000 демонстанти, предаде ДПА.

Още по темата
Според общинската полиция в тази първата голяма демонстрация в Барселона срещу отцепването от началото на кризата между сепаратистите и Мадрид са участвали около 350 000 души, посочва Франс прес.

"Каталуния и Испания са обединени от пет века. Нищо и никой не може да ги раздели", заяви пред обществената телевизия Те Уве Е 81-годишният писател, журналист и нобеловият лауреат за литература Марио Варгас Льоса.

Многолюдното шествие, каза той пред журналисти, "е знак, че огромен брой каталунци са срещу независимостта, срещу преврата, подкрепят конституцията, закона и правовата държава".

Никой сепаратистки заговор в Каталуния няма да унищожи испанската демокрация, заяви Варгас Льоса в пламенна реч пред внушителното множество, събрало се днес в Барселона.

"Испанската демокрация е тук, за да остане, и никакво сепаратиско съзаклятие няма да я разруши", каза писателят, след като отдаде почит на Барселона - отворената към света "испанска столица на културата". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: ИспанияКаталуния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
0
 
! Отговори
ZOfia преди 6 години
kat s erazcepi sveto na 2 che vidite edin katun edni vizi za kravariq i mirizlivi kravarski posolstva v sentara na Zofia
46
7
 
4
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до пепикое е лъжа ,че ти цитирам даните за Барселона от уикипедия. За теб ако младост 1234 и люлин до 10 са предгради мн лошо говори.
45
10
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Свето полуде.Чакам и съюза зад океана да се раздели.Е тогава ще видим истинска демокрация.Ще има бой на целокупния щат.Няма такава форма на управление като демокрация.Това е пЕсък в очите на плебса.Уж от нас зависи нещо.Хаха.Всеки има правото да избира или да бъде избиран.Смех.Ако нямаш кинти да финансираш кампания никой няма да знае и името ти.Пак отгоре са тия с парите(власта)
44
7
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
Population (2015)[1] City 1,604,555 Urban 4,740,000[3] Metro 5,375,774 Написано е но трябва да се чете 1,6 милиона е централната градска част. 4.7 милиона е с предградията 5.4 е цялата област А право на избори имат всички.Не само централната част.
43
6
 
6
 
! Отговори
:):) преди 6 години
абе пепикакви шопи тракийци мизийци. Питам те косоварите сърби ли са. Знаеш ли че има каталунски, както украински. Или и украинците са руснаци. Ако кажеш украинците са руснаци и украинския е руски стискаме ръцете и с каталунцуте... ще кажеш ама не ти стиска.
42
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За нещастие на русофилизма и путинофилизма отцепване няма да има. Путин си хвърли парите на вятъра в Каталуния да хрантути сепаратисти.
41
15
 
7
 
! Отговори
чъки преди 6 години
Европа ще издържи и на този удар.На русофилите и ислямистите много им се в Европа да има рзцепление и разруха.Странно как желанията им винаги съвпадат.
40
7
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
До :):) Седя и се чудя.Защо трябва да повтаряш една и съща лъжа 100 пъти.Населението на Барселона е над 6 милиона.Не е 1,6 милиона. Населението на София не се брои само централната част.Броят се и Младостите и Люлин.
39
12
 
5
 
! Отговори
:):) преди 6 години
чудя се не четете ли, при население 1,6 милиона от къде ще се пръкнат 1 милион на центъра на града. Хайде нека са и от областта имате ли представа дори 100000 души как се извозват организирано до една и съща тичка в рамките на часиве. Това не ви е дъжд да вали отгоре.
38
11
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
До Анонимен Объркал си се.Каталунците са испанци.Все едно да кажеш че сам не се обичаш. Така е с големите държави - Германия е сборище от провинции,франция,Русия. България също - има ли географска област с българи - еми няма.Има шопи,врачани,македонци .... и така нататъка.
37
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
докарали са с червени автобуси българските пенционери за контрапротест ...
36
7
 
7
 
! Отговори
до Мадридистите преди 6 години
Няма да има отцепване! Споко! И Бог Меси ще ви наказва още дъъълго време!
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ицето Стоичков ще отцепи БарЦелона и Каталуния от Испания.
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чета надолу - пак за пътников и расията докарахте приказката.абе стига с тоя пътник, стига с тая просия - колкото повече го "рекламирате", толкова повече отблъсква това лице... 1 руб = 3 стотинки
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВОТО И ДА ПРАВЯТ, ЧАШАТА Е СЧУПЕНА. И ДА Я ЛЕПЯТ - ВИНАГИ ЩЕ ЛИЧИ.
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези на митинга не са от местното население на Каталуня, а пришълци от Испания.Отделно имаше много докарани с автобуси и влакове от цяла Испания.Стига манипулации и фейк новини.Каталуня иска да е независима. Стига е хранила мързеливите испанци.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 30 Хиляди по-точнно са до 10 хиляди. След това са десетки хиляди до 100 000 души след това са стотици хиляди до 1 милион...и чак сл;ед това се казва че са милион души и нагоре. В случая са смешни със заглавието. Факт!
30
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой сепаратистки заговор в Каталуния няма да унищожи испанската демокрация,.......................................Ха-ха-ха. Че какво ги интересува каталаните испанската демокрация. Тази демокрация я видяхме при стотиците пребити хора.
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой в Барселона не обича испанците. Това го знае всеки, който е посетил Барселона.А че винаги могат да се намерят няколко платени провокатори, които да се снимат от определен ъгъл, да им се преувеличи 10 000 пъти бройката и да се пуснат в световния видеобмен - това е ясно.Светът се управлява вече над век с манипулации от Ротшилдовци, Зороши и други гнусни и алнчи еврейски интриганти.
28
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са кастилците, които жевеят в Барцелона.Едва ли са били повече от 100000, вкарали са ги в по-тесен булевард, че да изглеждат повече.