Руски "Су-24" се разби при излитане в Сирия

Екипажът е загинал, няма разрушения на земята
10 окт 2017 12:03, Елка Василева
129
Руски "Су-24" се разби при излитане в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Екипажът на руски бомбардировач "Су-24" загина, след като при опит за излитане бойният самолет излезе от пистата на военно летище в Сирия и се разби, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на министерството на отбраната на Русия.

"На 10 октомври при извършване на разбег за излитане от летище "Хмеймим", Сирия, за изпълняването на бойна задача самолет "Су-24" излезе от пределите на пистата и се разпадна. Екипажът на самолета не успя да катапултира и загина", се казва в съобщението.

Руското министерство на отбраната уточни, че катастрофата не е причинила разрушения на земята. Според доклада от местопроизшествието вероятната причина за катастрофата е техническа неизправност на самолета.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: РусияСирияСу-24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радост неземна.Козяк да почерпят.
39
10
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Боби 35Адаш ИЗЛАГАШ СЕВ момента Су-24 носи максимум 4*250кг или 4*500кг бомби Реалния му радиус на действие е много малък и за това постоянно лети с 2*3000кг допълнителни резервоари под крилотоНа теория може да вдигне почти 10 тона бомби като ползва многопозиционни бомбодържатели но тогава ще може да ги отнсе на едва 600км или ще има боен радиус 200кмКакто казах това е КВАЗИМОДО - самолет събран от всякакви части и използван за всякакви дейности но не и за това за което е създаден
38
11
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Боби"Русия иска някой да им купува продукцията"...-----------------------------------------------------------------------------------------------Русия е суровинен придатък към цивилизования свят... - тя няма продукция, а само суровини... - дори няма технология да си извлече суровините от земята, а ги внася...
37
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 33 Боби :Само като видя ,че си написал как Русия и Китай ще правят принудителен съюз срещу САЩ и ми ставаш ясен :) Китай никога няма да излезе на война срещу САЩ или да се обърне срещу САЩ ,защото това ще означава край на икономиката на Китай ,тъй като САЩ са им най-големите пазарни партнъори.Китайците не са толкова *** ,колкото руснаците ,че чак и да влезнат в съюз с тях.Това граници с фантазията.
36
11
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 29Програмата Су-24 е започната 60те години на миналия век, Първи полет 1970 година. Асимилираш ли че това е преди да се родят почти всички хора които сега си пишем във Форума?Освен това СУ-24 е СССР програма не РускаЧисто Руския принос е СВП-24 система - точно бомбопускане при което Този КВАЗИМОДО Су-24М/М2 получи някаква реална бойна стойност в осъвремените Конфликти.
35
21
 
12
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Су-24 е уникален! Има 100 оръдия с по 10 000 патрона, носи 168 тона бомби и около 500 ракети/ в зависимост от типа/:)) Бомбите поразяват целта с точност до 15 мм! Милиметра казах, не сантиметра.:)))))))))) А!!! И с още едно нещо е уникален!! Су-24 е единствения боен самолет свален от.......МиГ -29. И единствената победа на МиГ-29 над боен самолет:))))))))))))))))
34
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При толкова много полети и удари над терористите вероятно самолета е сдал багажа най-накрая Краварската техника не се разваля защото нито лети нито каца. САЩ са във технически фалит и техните съюзници терористи им продават евтин петрол.
33
12
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До СТРАНДЖАТА 24Абе Станджанка ти Луд ли си или ДА?Русия иска някой да им купува продукцията а най-близкия партньор е ЕС. Кои са трите големи икономически акули в света САЩ, ЕС и КитайСАЩ - РФ отношенията са разбираемо НАПРЕД НА НОЖ И ЦЯЛАТА МЕНАЖЕРИЯРФ - Китай - принудителен съюз срещу САЩСАЩ - ЕС - приятели? Съюзници? САЩ споменаха ли нещо някъде за БРЕКСИТ? С благословията на КОЙ(САЩ) Турция пропусна пърдон организира преминаване на МИГРАНТИТЕ през своя територия които сега са чий пробле
32
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25 :Американците не са загубили никаква прокси война ,промит мозък.САЩ не водят война в Сирия ,а подпомагат ССА ,както и го правят другите цивилизовани страни от Европа.Русия води война там ,защото е съюзник на Сирия и руснаците бомбардират главно ССА ,а не Ислямска държава ! От време на време пускат по някоя бомба върху ИДИЛ,за да има "отчитане на дейност".А САЩ ако решат ,да водят война в Сирия ,от тази държава няма да остане нищо и ще бъде пометена барабар с руските разпадащи се бази.
31
11
 
17
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До До т.н. Странджа"Хора са загинали които нищо не да ти направили, що за човек си ти!!!!!"...------------------------------------------------------------------------------------------------------Това го кажи на твоя кумир Путин... - и му напомни за Курск, училието в Беслан, театъра Норд Ост, жертвите на руските "опълЧеченци" в Украйна и т.н.
30
16
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Факт 16Първия за 3 години предишния го свалиха от засада тези които би трябвало да са им съюзници - и това е загуба поради технически причини - самолета дори не е могъл да излети по някаква причина.Су-24 не летят ниско и не са в опасност от ПЗРК и зенитните картечници, Но за Су-25 при самото извършване на ракетна атака по правило пикирайки наистина навлиза в опасната зона.Су-24 има системата СВП-24 която осигурява свръх точно бомбопускане на боеприпаси съпоставима точност с упрвляемите
29
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби"Програмата Су-24 е предназначена да бъде самолет за пробив на ПВО и доставяне на тактическа ядрена бомба в близкия тил на врага"...------------------------------------------------------------------------------------------------------Ето, и големият русофил Боби признава, че Русия мисли само за нападение... - затова ние сме длъжни да мислим за своята отбрана и ще разполагаме ПРО-та по границите си...
28
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойде ли есен и започва традиционният руски самолетопад.
27
1
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
ее боби..баш навреме за лавацата. чудесен тайминг, се едно си на глонасс баце
26
20
 
13
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До Анонимен"...в резултат на руските военни действия Европа е залята от арабски амигранти..."Като лъжеш,поне гледай да е правдоподобно!Кога се намеси Русия,а кога тръгна па.п.ла.чта към Европа?А афганци,иракчани,африканци и те ли бягат от руската "агресия"????Просто не върви тая лъжа,щото благодарение на Русия тая война върви към приключване,ако и американците да наливат масло в огъня по всякакъв начин,вкл. и с пряка помощ за Ал Кайда и ИД!
25
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15 благодарение на кой? Кой въоражи бунтовниците и кой спонсорира ИД? И на малките деца им е ясно кой. Трябва да си доста задръстен или просто ти плащат по някой друг цент да пускаш смешните ти коментарчета. Много им се иска на американските *** Асад да беше паднал, ама уви, американците загубиха прокси войната.
24
11
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До АнонименАко все още не си разбрал - да те светна... - Русия работи против ЕС и против Европа... - затова я определяме, като основен враг, затова строим и разполагаме противоракетен щит...
23
17
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименВярно е че Су-24/М/МР/МК/М2 са едни от най-аварийните самолети във СССР/Руските ВВС но чак летящ тостерЗападните самолети летят най-много по два пъти в денонощие тези старци(последния е произведен 1990те години) по някога и по 4 пъти на денОсвен това Поради няколко ОБРАТИ НА СЪДБАТА Су-24 сега изпълнява задачи които никога конструкторите не са предвиждалиПрограмата Су-24 е предназначена да бъде самолет за пробив на ПВО и доставяне на тактическа ядрена бомба в близкия тил на врага
22
1
 
15
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
има ли аналог в мире или се е изшил един път?
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление се случва навсякъде!!!Сложна е самолетната техника, жалко за хората!!!