Хакнаха документи за унищожаване на лидерите на КНДР

Военните планове за ликвидирането били на САЩ и Южна Корея
11 окт 2017 11:07, Елка Василева
31
Хакнаха документи за унищожаване на лидерите на КНДР
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейски хакери са откраднали голямо брой поверителни военни документи, включително военновременни южнокорейско-американски оперативни планове за унищожаване на ръководството на Северна Корея, заяви южнокорейски депутат, цитиран от Ройтерс.

Депутатът от управляващата Демократична партия "Заедно" И Чхол Хи, който цитира информация от южнокорейски служители по отбраната, каза по радиото, че 235 гигабайта военни документи са били взети от Обединения център за данни по отбраната през септември миналата година.

По думите му около 80 процента от откраднатата информация още не са установени, но не се очаква тя да навреди на южнокорейската армия, тъй като не включва строго секретни разузнавателни данни.

Част от нея се отнася за това как да бъде следено придвижването на членове на севернокорейското ръководство, как да бъдат изолирани техните скривалища и да бъдат атакувани от въздуха, преди да бъдат унищожени.

Разследващ екип в министерството на отбраната заяви през май тази година, че хакерските действия са били извършени от Северна Корея, но не разкри каква информация е взета.

Северна Корея отрича да е отговорна за кибератаките и обвинява Южна Корея, че си измисля твърдения за компютърни нападения.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
4
 
! Отговори
има си хас преди 6 години
Не може да бъде! САЩ не могат да направят това! Те са флагман на демокрацията и нейният износ по света, а ние отколе хапване вносно... ...ааааа.. ..ГМО...
24
1
 
12
 
! Отговори
Предкриминал преди 6 години
И са това що е?Открадването на плановете за извършване на убийство брои ли се за пресъпление?
23
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно са подали някаква фалшива информация на "хакерите" на Ким Чен Ун още миналата година, защото никой не е притеснен от тези хакерски атаки освен Ким Чен Ун който бил побеснял от яд и страх и започнал от тогава да си сменя личната кола по 3 пъти на ден и да копае нови землянки в които да спи.
22
1
 
9
 
! Отговори
Ким преди 6 години
Кабелите ни издадоха багажа докато свалим файловете. И новия Рамбо филм беше свален
21
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаа, не че сме се съмнявали...После Ким бил лош, Ким фъргал ракетки... Ми то има защо.
20
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върховното командване на КНДР и високо технологичната кибер армия на Ким направиха краварите и техните васали за смях на целия свят. Краварника потъва със всеки изминал ден.
19
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 17ХЕ ХЕ ХЕ Умнико ВОЕННИТЕ ВИНАГИ СА ИМАЛИ ПАРИ ЗА ТЕХНИКА - това означава че ако една фирма ще се задоволи са 100Мбит мрежа защото това за обикновена работа е с достатъчна пропускателна способност Военните ще си Купят Гигабитова мрежа или дори ще си изградят локална ОПТИЧЕСКА мрежа защото последната за разлика от 100Мбит/1Гбит "МЕДНИ" мрежи практически не може да се подслушва.Оптическата мрежа е с Пропускателна способност 10Гбит като стандарт.
18
5
 
9
 
! Отговори
вЕрваме, ама! преди 6 години
Хакнали! Планове! Сигурно разписани по дати, часове, минути, секунди, а също и изпълнители! Fake news!
17
1
 
4
 
! Отговори
младен преди 6 години
До BlackradioЗа тоя размер са били FullHD с HD аудио 7,1
16
4
 
20
 
! Отговори
като природения брат преди 6 години
232ГБ - само снимките на третополовите из натовските войски.
15
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До BlackradioУмнико аз съм ИТ и поне съм учил за Видео обработка в Университета но остави това, Бълдъзата на Брат ми работи в Картографията на БА. Вземат Сателитна снимка и стара не актуална графична военна карта - след това поправят графичната карта(нови пътища асфалтови и земни, нови сгради, електропроводи, разрушени сгради и прочие)След това се печата тестово картата.Сателитната снимка особено ако е от военен спътник е няколко десетки ГБ примерно за района на София
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
235гб и как точно хакерите са ги прехвърлили тия тайни документи? Сигурно с wetrasnfer или tranzit *** ти и тъпите новини
13
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До BlackradioУмници към някои от документите има прикачени карти, а самите карти военно качество не са картинки по 500КБТака че 235ГБ информация даже може да се каже че е капка в морето
12
3
 
8
 
! Отговори
младен преди 6 години
"...е 235 гигабайта военни документи са били взети..."Толкова информация, няма да стигне цял живот на целият корейски народ да ги прегледат само. Ай стига тъпотии.
11
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аре стига бе та нали северно корейците умират от глад откъде този нет и компютри? Същото разправяха BBC СВОБОДНА ЕВРОПА ДОЙЧЕ ВЕЛЕ преди 35 години за нас тук в БГ.. Били сме умрели от глад нямали сме телевизори автомобили народа падал по улиците от глад.Яли сме само хлеб и зъби! Абе изобщо бяхме загинали от всякъде. Младите родени слез 90-та година ако можеха да чуят тези излияния по западните медии щяха да имат напредстава в какъв съюз ги вкараха селянжърите за които гласуват.
10
2
 
30
 
! Отговори
Алехандро Бенос преди 6 години
До Анонимен 8Де го виде това, да позная, в преписваческите БГ медии ли? Севернокорейците дори и в ембарго живеят по-качествено от босия, гол и оскотял, пръскан с тежки метали ***.
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно ми е чудно - Откъде изобщо, серрно корейците имат специалисти ? Явно не са толкова затворена нация, колкото твърдят ...
8
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северокорейците умират от глад и нямат пари за компютри.
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ???Те и натовците не държат по айфоните си порно с животни, ама това друга тема
6
24
 
3
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До ТЕРОРИЗЪМ- Става дума за военно временни планове.Има някаква разлика от боц с чадърчето и чая с плутоний...Схващаш ли кремълско фенче???