Северна Корея ще изстрелва нова ракета

Очаква се това да стане преди ученията на САЩ и Южна Корея
14 окт 2017 12:43, Александър Попов
107
Северна Корея ще изстрелва нова ракета
Снимка: Reuters

Северна Корея се готви да извърши ново ракетно изстрелване преди началото на общите военноморски учения на САЩ и Южна Корея, насрочени за следващата седмица, предаде Франс прес.

Маневрите ще бъдат ръководени от американски самолетоносач - демонстрация на сила пред Пхенян в момент, когато напрежението със севернокорейската ракетна програма се засилва. Северна Корея смята маневрите за провокация и може този път да се подготви да отговори по начин, различен от словесния, отбелязва АФП.

През последните дни сателитни снимки показаха, че от близки до Пхенян райони се транспортират балистични ракети, монтирани върху мобилни устройства за изстрелване, съобщава южнокорейски правителствен източник, цитиран от в. "Донга илбо".

Вашингтон и Сеул подозират, че КНДР се готви да изстреля този път ракети, които могат да достигнат територията на САЩ. Ракетата Хвасон-14 може да достигне Аляска, а Пхенян заплаши да изстреля Хвасон-12 към американския тихоокеански остров Гуам, припомня АФП.

Освен това Северна Корея за готви за изпитание на новата междуконтинентална ракета Хвасон-13, чийто обсег може да й позволи да достигне евентуално западното крайбрежие на САЩ.

Южнокорейското министерство на отбраната отказа коментар. Маневрите на САЩ и Южна Корея са планирани за периода 16-26 октомври в Японско море и Жълто море.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Северна КореяКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
10
 
! Отговори
Кадафи и Саддам преди 6 години
Абе и ние лаехме много срещу САЩ, пък то какво стана след това...
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в България има демокрация, българите могат да излизат на Запад и три милиона българи работят миячи, чистачи, черноработници и проститyтки на Запад.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ се гърчат безпомощно като червеи пред Северна Корея и нищо не могат да направят.
13
5
 
7
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 6 години
Они пари си за едене нямат,ракети на гол г ъз ша ми стрелят да ми плашат пуйките: а-ама хайлази нехранимайковци де!
12
4
 
5
 
! Отговори
ТОМАХОВКА преди 6 години
Не ракети, камък върху камък няма да остане в тази комунистическа ***! С.Корея ще стане равна като плато!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От трибуната на ООН министърът на външните работи на КНДР Ри Йон Хо нарече Тръмп "психически неуравновесен човек, страдащ от мания за величие", и предупреди, че ако в резултат на въоръжено противопоставяне между двете страни "загинат невинни американци, то Тръмп ще носи цялата отговорност" за това.
10
3
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
А ние веднагически си унищожихме армия, ракети, самолети, танкове и т.н. САЩ като изтропа с крак ........Да ама Северна Корея май не са *** !
9
5
 
22
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Една изстрадала държава която десетилетия наред е под жестоки икономически санкции и изолация постави САЩ на колене!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
другарю КИМ на тавхана Тони Кутев дайте 18 -- 4асова работа в урановите мини да хълми с 4ука да види какво е комунизъм
7
2
 
27
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Гаврата със отвъдокеанските ''божества'' няма спиране! Там и затова са толкова ошашавени и истеризирани и правят грешка след грешка - Путин ги ''преследва'' денонощно, излизат от ЮНЕСКО, ще ''анулират'' едностранно ядреното споразумение с Иран, собственото им население лудее все повече и повече, дългът им расте нонстоп, губят стари стратегически съюзници като Турция и Саудитска Арабия, отрочетата им от ИД изживяват последните си дни и въобще поражения по всички направления!
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до Анонимен А ти що не заминаваш в САЩ, а? Или нямаш виза? За българите май трябва виза а? САЩ и ЕС имат договор за безвизов режим, но за членката на ЕС не го спазват. Членка на втора скорост, продукти второ качество - всичко е второ качество, страна от Третия свят, депо за черноработници и пазар за западни стоки, САЩ открито плюят в лицето на България като не спазват договорите които са подписали, а българите се гушат с наведена глава и се облизват покорно.
5
9
 
4
 
! Отговори
:))))))))))))))))))) преди 6 години
Болшевишкото гладно имбецилче лае като за последно-- вижда края на царуването си в комунистическата гнусна *** и му се плаче от мъка.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9 заминавай при него или при путин тогаз кой те спира там нали е рай
3
5
 
8
 
! Отговори
писмо преди 6 години
другарю КИМ ще ти изпратим кораб с миризливи 4ервени тавхани от позитано 20 барабар с родата им Молимте покажи им какво е комунизъм и ги дръж така 5 -10 години дорде пукнат мискините
2
1
 
15
 
! Отговори
до № 2 преди 6 години
Ти луд ли си не виждаш ли,че и двамата така наречени лидери са на един акъл и,ако се стигне до там да никнат гъби всички заминаваме.
1
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелото Жълтурче вместо да си нахрани гладния и мършав народ, изстрелва ракети. Треска го тресе от сърах и си дава смелост с тези ракети. Добре разбира, че няма шанс ако е във война с Америка. И кво му остава, да плаши и заплашва. Както и да се моли, Чичо Дончо да не си е легнал изнерВиран, за да не даде старт на оперция "Изтриване".