Северна Корея ще изстрелва нова ракета

Очаква се това да стане преди ученията на САЩ и Южна Корея
14 окт 2017 12:43, Александър Попов
107
Северна Корея ще изстрелва нова ракета
Снимка: Reuters

Северна Корея се готви да извърши ново ракетно изстрелване преди началото на общите военноморски учения на САЩ и Южна Корея, насрочени за следващата седмица, предаде Франс прес.

Маневрите ще бъдат ръководени от американски самолетоносач - демонстрация на сила пред Пхенян в момент, когато напрежението със севернокорейската ракетна програма се засилва. Северна Корея смята маневрите за провокация и може този път да се подготви да отговори по начин, различен от словесния, отбелязва АФП.

През последните дни сателитни снимки показаха, че от близки до Пхенян райони се транспортират балистични ракети, монтирани върху мобилни устройства за изстрелване, съобщава южнокорейски правителствен източник, цитиран от в. "Донга илбо".

Вашингтон и Сеул подозират, че КНДР се готви да изстреля този път ракети, които могат да достигнат територията на САЩ. Ракетата Хвасон-14 може да достигне Аляска, а Пхенян заплаши да изстреля Хвасон-12 към американския тихоокеански остров Гуам, припомня АФП.

Освен това Северна Корея за готви за изпитание на новата междуконтинентална ракета Хвасон-13, чийто обсег може да й позволи да достигне евентуално западното крайбрежие на САЩ.

Южнокорейското министерство на отбраната отказа коментар. Маневрите на САЩ и Южна Корея са планирани за периода 16-26 октомври в Японско море и Жълто море.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Северна КореяКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално, ще изстрелват и ще тестват докато сащ не престанат да ги заплашват. Няма как да спреш науката и развитието навремето фон браун е рисувал ракети и смятал на лист с молив и са летели.
55
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля, любителите на Ким да направят едно добро дело, да отидат при него и помагат за да се защити Северно корейския комунизъм. Но да си вземат дрехи и генератори за ток, може и вагон консерви, щото манджата е малко и не стига за всички. Може и да копаят окопи, които няма да помогнат но поне дават алюзията за някаква сигурност. И да се молят, да не ги лизне мечката от САЩ, щото нищо няма да остане. Ако умрат, да умрат с песен на уста, за непобедимия Ким.
54
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Впрочем какво стана при демокрацията с демократа Христо Бисеров, осъдиха ли го, Швейцария даде ли на съда данните за сметките му в швейцарските банки?
53
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм, ще изстрелват ракета. А евроатлантическа България има само три самолета и само един може да се вдигне във въздуха, и то ако е ремонтирам. Започвам да си задавама въпроса кое е всъщност по-добре - американски санкции или американско партньорство.
52
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрогари, Съветският съюз ще победи Америка и капитализЪма! Оппааа грешка.
51
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плакахте за югославия,плакахте за ирак,плакайте за либия винаги е едно и също.Дрогаре,защо е този мазохизъм?Кимчито ще палне войната и ще бега в Китай,може би в Русия.Отдавна е трансферирал кешът в Швейцарски банки.Обича мерцедес,френски коняк,*** и наркотици.За останалите обещания за хляб и кръв.Ама за хлябът не е сигирно.
50
9
 
17
 
! Отговори
мдааа преди 6 години
ще мирише май на краварско прегоряло
49
2
 
11
 
! Отговори
AD преди 6 години
Не подкрепям ядрена С. Корея, Израел, САЩ, Русия и другите.
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С нетърпение чакам воят на панелните таласъми във форумите като вождът опъне въжето.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цигaнcka сватба. Пуцай куме! И викове и [военна] музика...
46
6
 
12
 
! Отговори
AD преди 6 години
ЕС предупреди САЩ за договора с Иран. Въпроса не дали С. Корея може да бъде унищожен или не. Да може. Но САЩ е малка за света и не е далече времето то да бъде тотално изолирана и разпаднат на отделни държави. За помнете го.
45
13
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ДРУГАРЯТ КИМ ВЪОБЩЕ НЕ СИ Е МИСЛИЛ ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ -КОЛКО ЯДРЕНИ БОМБИ СА ИМ НЕОБХОДИМИ ЗА ДА УНИЩОЖАТ САЩ ,КОЛКО ИМАТ В НАЛИЧНОСТ И ИЗОБЩО КОЛКО ОТ ТЯХ ЩЕ ДОСТИГНАТ САЩ ?! КОЛКО ЯДРЕНИ БОМБИ СА НЕОБХОДИМИ НА САЩ ЗА ДА УНИЩОЖАТ СЕВЕРНА КОРЕЯ ,КОЛКО ИМАТ В НАЛИЧНОСТ И КОЛКО ОТ ТЯХ ЩЕ ДОСТИГНАТ СЕВЕРНА КОРЕЯ ?!АКОСИ ОТГОВОРИ ПРАВИЛНО НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ ЛОГИЧНО ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЯДРЕНАТА СИ ПРОГРАМА ! А АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ САМОЗАЛЪГВА ЩЕ СИ ДОКАРА БЕЛЯ НА ГЛАВАТА !
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С кво ще им рацепи задниците?Има 20 атомни бомби първо поколение ония имат 10000 четвърто поколение и 7-8 вида ракети които да долетят до Пхенян.Или вярвате,че вождът ще надуе бузи и ще духне американските ракети?Колко самолетоносача има вождът 5?10? Повече?
43
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво се радвате как мислите,че ще свърши една война между САЩ и СК? Тва е все едно челно да се ударят кароерен самосвал и мотопед.Дали тротинетката ще остане цяла?Щото определено не управлява самосвалът.Тръмп го прави.
42
3
 
7
 
! Отговори
AD преди 6 години
Американците само мачкат. Близкия изток, Виетнам, Афганистан и т.н. С тази цел открито подкрепят тероризма. Единствената страна която мащабно подкрепя терористите и се бори за мира в света. Подкрепя терористите с цел да навредят Русия, Турция и други. Иран го обявява за какъв ли не за да угоди на Израел. Сега ще мачка С. Корея. Защо закъсня смятате. Може би вече ще мачкат САЩ? Русетя, Китай, Иран, С. Корея и т.н.
41
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ вече никой не ги бръсна за слива, а дребосъкът от Северна Корея открито им се подиграва и ги направи за смях пред целия свят.
40
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТака е, ще смачкат Ким, много скоро.
39
4
 
16
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 6 години
За да нападнат на САЖД им трябва повод! Така направи навремето чичо Ади с Полша. Щото ако е без повод Китай ще се намеси, както през 52 година. И тогава тежко им и горко на каубоите.
38
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракетите му ще стигнат до западното крайбрежие, защото там е щатът Уайоминг, където се намира Йелостоун. За какво му е да си изтрелва всичките ракети, щом само една може да активира вулкана.
37
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам, че във световните медии повече статии се появяват с тематика, че Северна Корея прави проблеми. Мисля си, че знам какво следва. Северна Корея ще бъде унищожена за по-малко от седмица, между 10 и 20 процента от населението ще бъде изтрито от лицето на земята, а армията им просто ще престане да съществува. Ким ще го извлекате тюлените от някой бункер и ще се появят снимки как севернокорейци го бесят на първото дърво. Така беше със Садам, така беше с Кадафи, сега е ред на Ким.