Путин: В интерес е Русия и ЕС да имат нормални отношения!

Чехия открито призова за падане на взаимните санкции
21 ное 2017 18:56, Анисия Иванова
91
Путин: В интерес е Русия и ЕС да имат нормални отношения!
Снимка: БТА

Нормализирането на отношенията между Русия и Европейския съюз отговаря на общите интереси, заяви руският президент Владимир Путин след среща в Сочи днес с чешкия си колега Милош Земан, предаде ТАСС.

Земан призова Русия и западните страни да се откажат от взаимните санкции. "Въпреки санкциите, икономическото сътрудничество (между Чехия и Русия) се развива. Това обаче не означава, че съм се примирил със санкциите. Знаете, че отдавна съм техен противник. Това се отнася както за санкциите на ЕС срещу Русия, така и за руските санкции срещу ЕС. В един момент на това трябва да се сложи край", каза чешкият президент.

Путин запозна Земан с позицията на Русия за уреждането на кризата в Украйна, а също с резултатите от срещата си със сирийския президент Башар Асад вчера.

Почти 98 процента от територията на Сирия е под контрола на правителствените сили и огнищата на съпротива на терористите бързо намаляват, каза руският държавен глава. По думите му тези успехи са постигнати "под ударите на руските Въздушно-космически войски и сирийските съюзници".

Във връзка със срещата между Путин и Асад, когото нарече "демократично избран президент" на Сирия, Земан заяви: "Вие победихте в Сирия. (Асад) владее практически цялата територия на Сирия с изключение на някои малки части", каза на руски език чешкият гост.

Руският президент заяви, че приоритетно внимание при разговорите с чешкия му колега е било отделено на икономическите връзки.

Земан отбеляза, че в резултат на посещението на чешката делегация Русия и Чехия ще подпишат 13 документа за сътрудничество в икономическата сфера на обща стойност около 20 милиарда долара.

На срещата руският президент е изразил пред чешкия си колега признателност за грижовното отношение и уважението към руските военни паметници в страната му. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Чехия били "за".... Добра агентурна работа на ***. Внедрени агенти по върховете на управленията в европейските държави...
20
12
 
13
 
! Отговори
баста преди 6 години
С кого да имаме нормални отношения ? С жижето предводител на армия от ***? Айде нема нужда! Справка разкритията на парадайс пейпърс за милиарди наливани от рашките в т.н. социални мрежи. Отделно безбройните мижитурки които тролят де къто сваря. Ами само под тази статия повечето постове смърдят на самагон.
19
4
 
0
 
! Отговори
до "до скептик& преди 6 години
Няма как да е "изтъркана", щото не е "опорна точка", ами очевидна реалност, за нормалните, подкрепена с изказвания на висши американски служители. Като Уесли Кларк например.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Български патриот - човек яростен, че Русия му открадна 50 000 спасени евреи. Горд със спасяването на евреите и още по-горд със свастиките и антисемитските надписи на Альоша. Човек готов да брани с оръжие страната си, но никога не държал оръжие в живота си... абе голяма работа, то нали е също като епилатора, пък и фитнес+анаболи прави истинския боец, не някаква *** казарма.
17
3
 
5
 
! Отговори
ким сун преди 6 години
сирийците били натрапници..чакай малко Путин не се ли бори за сирийския народ,аз съвсем се обърках..кой защитава Путин в Сирия
16
1
 
4
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Още в края на втората световна воина Европа е разделена на свери на влияние.Така че никой не може сам да реши и хоп нов конфликт.Сирия е пресен случай.Там първо бяха ,, ***,, а после влязоха Руснаците.
15
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам от 1 до 13 коментар, то Иво Христов не е много точен, д....те надхвърлят 80%.Прищяло им се на българските "патриоти", Путин да върне Крим, не знаят, че всеки момент ние може да загубим цяла България и единствената държава която евентуално може да попречи на това е Русия.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До скептикИзтъркана, опорна точка, другарче.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леко дадупен?Или да?
12
7
 
12
 
! Отговори
скептик преди 6 години
Обаче, нормализирането на отношенията между Русия и Европейския съюз НЕ отговаря на интересите на сащ. Немското ноу хау обединено с руските ресурси е кошмар, който те няма да допуснат дори с цената на ТСВ. Щото падат в канала.
11
10
 
10
 
! Отговори
КОМУНИСТ=ДЕБИЛ преди 6 години
В интерес на цивилизацията е евразийската бърлога да бъде напълно и трайно изолирана от цивилизования свят.
10
14
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Мантрата, Сорос - вездесъщия злодей е любима на съветските ***.Влиянието на този близо 90 годишен финансов шмекер е спорно и като размер и като резултати.Но едно е безпорно, влиянието на Путин, над 20 години диктатор на империята на злото - РФ е изключително деструктивно, както за пияните му поданици, така и за съжаление по света.
9
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Е, не е ли Китай общият икономически противник?
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин се спомина , това е двойникът му .
7
11
 
12
 
! Отговори
ким сун преди 6 години
Асад и неговото семейство са демократично избирани вече 30 години в ислямска Сирия.И още,няколко милиона сирийски бежанци избягаха към Европа и Турция,но не към Русия,тяхната спасителка.Русия не прие нито един сирийски бежанец,нито едно дете останало без дом,но спаси Асад.Все пак вожда е важен,народа да се спасява,по руски.
6
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето така се прави !А не като безродните подръжници на сорос - готови да продадат и майките и децата си, само и само да грабнат жалките сороски центове!
5
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв лицемер е тоя милиционер от КГБ, официално казва едно, а тайничко подкрепя Каталуния и Брекзит и планира следващата хибридна акция срещу ЕС
4
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много е лесно - връщат Крим на Украйна и ще има нормализиране на отношенията
3
16
 
14
 
! Отговори
Ме преди 6 години
Никой не е за санкциите. Ще отпаднат като са изпълнени условията. Крим обратно в Украйна, спиране на войната в Донецк и Луганск. Нищо по-просто ...
2
16
 
13
 
! Отговори
каров преди 6 години
Ей нахален милиционер !!! Подмолен и нагъл лъжец А да си стои в държавата - *** , която е негова заслуга ....