Путин: В интерес е Русия и ЕС да имат нормални отношения!

Чехия открито призова за падане на взаимните санкции
21 ное 2017 18:56, Анисия Иванова
91
Путин: В интерес е Русия и ЕС да имат нормални отношения!
Снимка: БТА

Нормализирането на отношенията между Русия и Европейския съюз отговаря на общите интереси, заяви руският президент Владимир Путин след среща в Сочи днес с чешкия си колега Милош Земан, предаде ТАСС.

Земан призова Русия и западните страни да се откажат от взаимните санкции. "Въпреки санкциите, икономическото сътрудничество (между Чехия и Русия) се развива. Това обаче не означава, че съм се примирил със санкциите. Знаете, че отдавна съм техен противник. Това се отнася както за санкциите на ЕС срещу Русия, така и за руските санкции срещу ЕС. В един момент на това трябва да се сложи край", каза чешкият президент.

Путин запозна Земан с позицията на Русия за уреждането на кризата в Украйна, а също с резултатите от срещата си със сирийския президент Башар Асад вчера.

Почти 98 процента от територията на Сирия е под контрола на правителствените сили и огнищата на съпротива на терористите бързо намаляват, каза руският държавен глава. По думите му тези успехи са постигнати "под ударите на руските Въздушно-космически войски и сирийските съюзници".

Във връзка със срещата между Путин и Асад, когото нарече "демократично избран президент" на Сирия, Земан заяви: "Вие победихте в Сирия. (Асад) владее практически цялата територия на Сирия с изключение на някои малки части", каза на руски език чешкият гост.

Руският президент заяви, че приоритетно внимание при разговорите с чешкия му колега е било отделено на икономическите връзки.

Земан отбеляза, че в резултат на посещението на чешката делегация Русия и Чехия ще подпишат 13 документа за сътрудничество в икономическата сфера на обща стойност около 20 милиарда долара.

На срещата руският президент е изразил пред чешкия си колега признателност за грижовното отношение и уважението към руските военни паметници в страната му. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе Джуджо не разбра ли че докато не върне Крим ще има санкции.Санкции до дупка.
40
14
 
8
 
! Отговори
Как ще разпознаете преди 6 години
анти-руските ***? По наивните заучени клишета: за агресия, за Крим, за хибридни войни. Забележете, не споменават за алкохол, демокрация и комунизъм. После почват да говорят за режим и икономика. После четем Ройтерс, АП и др и виждаме как някой им е спуснал модерните опорни точки.
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но САЩ не иска, а ЕС слушка, защото "елитът" му папка на софрата на САЩ или ......вече не е елит.
38
11
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Ще има нормални отношения като върнеш Крим и източна Украйна! Иначе глад и лабут.
37
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ШопТи Земан ли наричаш мало умник, мало умнико? Скоро ще започнеш и други европейски лидери да наричаш така - при теб, като протече сюргюнът, спиране няма.
36
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Крим кога ще бъде върнат на Украйна а??Това е въпроса и ако не се реши утре ще видим зелени човечета и руско знаме в Бургас и Варна.Така че първо Крим в Украйна и тогава бизнес с ЕС.
35
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е психопат, масов убиец и военнопрестъпник и докато е жив никоя цивилизвана държава няма да има нормални отношения с Путинистан.
34
10
 
13
 
! Отговори
az59/23 преди 6 години
Путин не само победи в САР, Путин спаси САР!!!
33
15
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Путин просто си намира ***, чрез които маркира присъствие. Само че примката около врата никой няма да му охлаби.
32
15
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Земан е оли го френ.Това на всички е известно.Но освен това чехите са освободени от руснаците. А нас са ни поробили.
31
10
 
11
 
! Отговори
JAS преди 6 години
Вярно, Чехия си гледа интереса, но днес се вдигна голям скандал и всички чехи искат Земан незабавно да прекъсне посещението в Русия. Причината е статия на веба на TV Звезда на руската армия, в която пишат:чехословаците трябва да са благодарни на СССР за освобождението през 68 от западния опит за преврат!!! По сащата логика руснаците да благодарят на Wehrmachta за освобождението си през 41!
30
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между Русия и Европа има цивилизационна пропаст от 500 години,подобно на близкия изток.
29
7
 
10
 
! Отговори
чекист преди 6 години
До АнонименЩе пратят Крим в Украйна отново когато литнат прасетата. Най голямото малцинство там татарите/около 15%/ гласуваха масово на последните местни избори-най много за Единна русия. Така масово те никога не са гласували когато Крим беше украински-говоря след 90те. Чел съм поне 3 западни проучвания на тема къде искат хората от Крим да се намират. И трите проучвания потвърдиха вота в референдума, а дори и привържениците на присъединяването на Крим в Русия се увеличиха.
28
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви нормални отношения с Русия? Единствено агресия, разкол и пропаганда бълва тая държава. Далеч такива от цивилизования сват.
27
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шороши сммотани, прочетете съседната статия, където и американският посланик е против санкциите. Много сте захлюпени без опорни точки.
26
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви отношения с азиатски варвари?!
25
9
 
12
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
а бе урко..крим е бил и е руски ..както и беломорието е българско
24
13
 
16
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Европа може да има нормални отношения с цивилизовани държави не с варвари и терористи.
23
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шорошите вият от яд. Напразно вземаха толкова години презрени центове. Историята си върви и без тяхното участие. Пък шорош, скоро ще го ровим.
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такъв рицар на хибридната война и завоевател не можем да имаме нормални отношения.