Путин и Ердоган: Решението на САЩ за Ерусалим дестабилизира!

Русия вече е започнала да изтегля войниците си от Сирия
Обновена: 11 дек 2017 21:59 | 11 дек 2017 21:58, Веселина Йорданова
63
Путин и Ердоган: Решението на САЩ за Ерусалим дестабилизира!
Снимка: БТА

Русия и Турция смятат, че решението на Съединените щати да признаят Ерусалим за столица на Израел дестабилизира Близкия изток.

Това заяви руският президент Владимир Путин след среща тази вечер в Анкара с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС.

Още по темата
Путин предупреди, че решението на американската администрация няма да помогне за уреждане на ситуацията в Близкия изток, а точно обратното - ще дестабилизира и без това сложната обстановка в региона.

Руският и турският президент обсъдиха също начините за решаване на конфликта в Сирия. Двамата потвърдиха, че "плътно си взаимодействат" в Сирия.

Междувременно руските войници, изпратени в Сирия, вече са започнали да се връщат у дома. Точният срок на изтеглянето ще зависи от обстановката, обяви тази вечер министърът на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.
Шойгу каза това в Турция, където придружава президента Владимир Путин.

По-рано днес Путин посети руската военновъздушна база в Сирия "Хмеймим", където обяви, че най-боеспособните международни терористични групировки в тази страна са разгромени. Той нареди да започне изтегляне на значителна част от руския контингент в Сирия, където според него са създадени условия за политическо уреждане на ситуацията под егидата на ООН.

В съответствие с международни споразумения в Сирия ще продължи да работи руският Център по помиряването на враждуващите страни. Русия освен това ще запази две постоянни военни бази в Сирия - в Тартус и Хмеймим, обяви Путин.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Джанго преди 6 години
Въпрос към русофили и русофоби, че нещо замря тука фронта. Тей кат глеам , нашата мила родина ще се поделя между Русия и Турция. Та ...гаспада офицеръй - *** ли ще изберете и сюнет или руски ботуш да ви стъпи на вратлето. Btw на ботушите им викат кирзъй , а в случай че изберете cut cock , ми то готино , като генерали ще ви облекат.
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво само цъкате като не е за добро деистваите нали сте сила ама маи се наакахте
51
4
 
15
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
много викахте с висок тон че рашките нема да победят а се оказа путин влезе в сирия обяви че ще освободи сирия отиде победи и се връща като един голям джентилмен понашему тарикат по голям тарикат от путин няма и няма да има тоя тръмп се пише на тарикат а изглежда като клоун.създаде нов фронт за воина за источните страни като призна столицата на израел ерусалим
50
6
 
9
 
! Отговори
Хо-хо-хо преди 6 години
До Ех Путине....На всички българки им харесва "резняка"... Да вземете да се обрязвате ли..?
49
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путинчо всичките му приятели и аркадаши все ислямисти. Да не се е помохамеданчен ?
48
8
 
12
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 6 години
И Путин и Ердоган са едни стабилизатори-здраве му кажи!
47
4
 
25
 
! Отговори
Бравоооо преди 6 години
Ударно и мощно браво на Братушката и на Султана...наистина това са управници и политици с топкиииии,за което България мечтае да има такива държавни мъже...в третополовия ЕС също нема управници с топки
46
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джуджу пристана на османлията. Любов,любов....любовта граници няма.
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимно 49добре си описало семейството си
44
8
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
мушмороци...
43
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние българите сме най големите гьотверени няма по големи *** от нашето пропаднало племе П.Р Славейков
42
7
 
40
 
! Отговори
Rrr преди 6 години
В Турции ще има АЕЦ, Турски поток. Ток и газ ще купувате от тях
41
41
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли Путин и Ердоган си търкат излишно обувките като и от двамата нищо не зависи. Могат да изказват само загриженост.
40
6
 
4
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
Има ли краварииии.....?)
39
7
 
6
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
На българите, които мимоходом шетат из сайта, искам да ги предупредя, че има много платени полски сод0мити на краварски издръжка. Репутацията на Русия в България може да бъде подробна само с подмолни парични средства! Кауза пердута е, ама нека си дават парите напразно) Млада държава е Кравария, има да се учат от нас на балкански тарикатлъци, ша ги в каубоите.
38
10
 
15
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
Фашисткото управление преди 9.09. изби 30 000 българи! Мнозина други вкара по затворите. Справедливата народна власт донякъде взе реванш и наказа предателите за двете национални катастрофи. Народният съд осъди на смърт около 20 000 изменници. Око за око! Останала буржоазно-капиталистическа *** бе пратена да блъска цимент и кирпич наравно с "цветните" от малцинствата. Затова сега когато си върнаха властта така ги толерират. На всяко бг семейство се пада % от издръжката на ***. Демокрация.
37
9
 
24
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
За Путин не знам, ама България се превърна в анадолска провинция. На шопите не им дреме, щото Вуте да зле, ама в провинцията, Делиормана и Родопите, нещата са апокалиптични. Българите вече не са фактор. Нещо подобно изглеждаше Югославия след войната. А в Кърджали, Хасково и Свиленград доминацията на турския капитал стана пълна. Най-кофтито от всичко е, че има изгледи България да се превърне в първата индийска държава на Балканите. Ама нищо, Тиквата ще ви оправи за 800 дни)
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шматарок, усети се, че не сме бабичките от пенсионерския клуб пред които "вървиш" и се изниза. Хахаха.
35
5
 
23
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
Путин отиде, видя и победи в Сирия. Оттегли се като първия пич. Мисията изпълнена! На краварите им отива да са лузери)
34
24
 
4
 
! Отговори
Ех Путине.... преди 6 години
Да идеш на крака при Ердоги значи много ти е харесал резняка предишния път!