Тръмп: САЩ изглеждат зле заради руската следа в изборите

Разследването тегне над Белия дом, призна президентът
29 дек 2017 10:00, Александър Попов
100
Тръмп: САЩ изглеждат зле заради руската следа в изборите
Снимка: Reuters

Разследването за руска следа в американските избори миналата година прави САЩ да изглеждат "много зле", заяви президентът Доналд Тръмп в интервю за вестник "Ню Йорк таймс".

Въпросът за федералното разследване за руска следа в американските избори тегне над Белия дом, откакто Доналд Тръмп е на власт, а някои негови приближени в последните седмици заявиха, че назначеният да води разследването специален прокурор Робърт Мълър е пристрастен.

"Не е имало никакво съглашателство. Но смятам, че Мълър ще бъде справедлив", каза Тръмп в 30-минутно интервю в своя голф клуб във Флорида.

В хода на разследването Мълър обвини хора от близкото обкръжение на Тръмп.

Пред "Ню Йорк таймс" американският президент посочи, че не знае колко време ще продължи то. "Не мога да ви кажа. Не знам."

Тръмп каза още, че ако разследването продължи прекалено дълго, това ще направи "страната да изглежда много зле и ще я постави в много лоша позиция".

След отправени от него критики по адрес на Китай, че китайски кораби са прехвърляли петрол на борда на севернокорейски плавателни съдове в нарушение на санкциите на ООН той изрично призна, че е бил "мек" към Пекин по въпросите на търговията с надеждата китайското ръководство да упражни натиск върху Северна Корея да се откаже от ядрената си програма.

"Петролът тече към Северна Корея. Не за това се бях споразумял", възкликна той, загатвайки за възможност за агресивни действия срещу Пекин в сферата на търговията. "Ако не ни помогнат за Северна Корея, ще направя това, което винаги съм казвал, че искам да направя."

"Китай може да реши севернокорейския проблем, и те ни помагат, и то много, но не достатъчно."

Тръмп изрази и недоволството си по отношение на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА), което в момента САЩ се опитват да предоговорят.

"Ако не постигна нужното споразумение, ще премахна НАФТА точно за две секунди. Но се справяме доста добре в преговорите", заяви Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
12
 
! Отговори
АлексСпб преди 6 години
За всички българи желая много здраве, късмет и благополучие ( не знам точно дали има тази дума на бълагарски), весела и щастлива Нова Година.Много поздрави от Санк-Петербург.Извинявам се за грешки - не ми е майчиния език.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи той вече е осъзналкакъв е имиджът на сащпо света .
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дотолкова са се самозабравили от глобалната си власт, че мислят хората по целия свят за ***! И то не 80%, а 100%!
48
0
 
16
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Тръмп: САЩ изглеждат зле заради руската следа в изборите.-------Единствената следа след президентските избори в САЩ преди една година и победета на Тръмп се оказа... еврейското лоби!Тръмп изпълни обещанието си - обяви Ерусалим за столица на Израел!Тъй, че изводите са очебийни!псВ РФ се надяваха, че с победата на Тръмп отношенията между двете държави ще се подобрят, затова приветстваха и аплодираха победата му на изборите.Уви!
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов много внимавада прикрие истинската сислугинска същност . Но отвременавреме се изпуска и нелицеприятнатаистина лъсва в цялата сиотвратителност .
46
1
 
15
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
САЩ изглеждат зле не заради "руски следи", а заради собственото си "цялостно творчество"!
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин за САЩ е като Митьо Пищова.*** ги кат' риби , пъмни ги кат' *** .
44
3
 
12
 
! Отговори
Каква наглост преди 6 години
И ние сме зле,заради вмешателството на САЩ в България.Американска ценностна система,американски морал,подражание във всичко пошло и аморално,унищожени печеливши проекти,влошени отношения с Русия и внушението,че тя е световен враг......хищен и див капитализъм и още и ощеее.....Америка налага своята воля на света с всички средства,а има наглостта да говори за руско / недоказано/ вмешателство в американските избори. Няма такава наглост...
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов като верноамериканско слугинче трябвада освободи премиерския постзащото е заплаха за нац . сигурност .Тоя филм вече сме го гледали .Чух го по радиото как казаче "" ако трябва ще воювамес Русия . '" Вече му е време дахваща пътя към фронта .
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените ви ще се радват на по-голям и по-черен...А вие ще ги шарвате и ще се радвате. :)
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черен със сини жилки ще ви влезе!
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неравенството в САЩ ще е по-пагубно от Йелоустоун! Ще го ядат янките по-голяма революция от Октомврийската!
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста хора явно не знаят за изказването на Зигмунт Фройд при напускането му на САЩ- "САЩ са една грешка, разбира се грешка гигантска, но все пак грешка". Краварите са в своя залез, но те още не са го разбрали,но скоро ще го разберат. Нашата криза ще е цвете в сравнение с кризата, която ги очаква. САЩ стабилно вървят по пътя към варварството, но пълните им магазини пречат на доста от нас да видят това.
37
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този сайт пишат няколко души от ония 80 % дето техния човек ги каза . Явно си избиват комплексите , защото са необразовани и бедни левичари.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сащ светът е загубен .
35
15
 
5
 
! Отговори
USA преди 6 години
Без САЩ света е загубен.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това , което е писал Маркс в Капиталаза абсолютното обедняване , в сащвече е реалност . Заплатата на бащитеи дядовците на съвременните служителии работници е купувала повече отколкото днешната заплата натези категории . Плановете наТръмп са mission impossible .
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надяваме се , че следващата войнакоято се опитат да започнат щеобхване и тяхната къща от карти .
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ не е това , което ни представят .В сащ няма демокрация . Президентъте марионетка с декоративна функция .От него зависи много малко .Истинската власт се държи от впк +фин . олигархия + рептилоиди . А самият американски народ т . е .демосът от понятието демокрацияе маса съвременни роби с кредитнаистория . Резултатът от положениетое че сащ имат нужда от разпалванена войни някъде по света , но не натяхна територия . Окей ? Нещо неясно ?