След случая "Скрипал": Животът в Солсбъри се нормализира

Според жителите на града ежедневието не е както преди
Обновена: 4 апр 2018 22:19 | 4 апр 2018 22:05,
17
След случая "Скрипал": Животът в Солсбъри се нормализира
Снимка: Архив, БТА

Месец след отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, поставило Солсбъри в центъра на международен водовъртеж, животът в елегантния британски град бавно се връща към обичайния си ход, предаде Ройтерс.

Макар градският център да е много по-оживен, отколкото в дните, след като Скрипал и дъщеря му бяха намерени в безсъзнание на пейка до мол, последиците от случилото се все още се усещат.

След Великденския уикенд вчера улиците бяха изпълнени с местни жители и с туристи на обиколка из средновековния град в Югозападна Англия, възползващи се от пазарния ден и безплатния паркинг.

Британското министерство на вътрешните работи заяви, че рискът за населението е минимален, но засиленото полицейско присъствие остава, както и препоръката на властите към посетителите на ресторанти и барове да почистват вещите си с препарат и мокри кърпички.

В града, чиято икономика разчита до голяма степен на туризма, се появиха опасения, че страхът от заразяване и силното полицейско присъствие ще отблъснат туристите.

Според жителите на Солсбъри ежедневието не е както преди. Голяма част от града остава недостъпна както за пазаруване, така и за разходка. Търговци на пазара и в търговския център Молтингс, близо до който бяха открити в безсъзнание Сергей и Юлия Скрипал, казват, че бизнесът им е силно засегнат.

Правителството предложи компенсационен фонд от 1 милион лири (1,4 млн. долара), с които да бъде подпомогнати пострадалите търговци и фирми, а местен парламентарист отправи послание, че град Солсбъри остава отворен за бизнес, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
warning преди 6 години
naglo рекламирания случай и опита на обсебени чрез спец наркотици и пси активирани подставени на власт да нанесат тежък удар на Велика Британия и ЕВропейския съюз чрез скарване с най важния доставчик на стратегически суровини Москва... цели да отвлече вниманието от огромни тежки увреждания на биосферата с нова нагло вредна техника вкл инсталирана на автомобили../подава Лондон тежко увреждан от милиони автомобили..
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** той Солсбъри под масивен артилерийски обстрел ли е бил до сега? Като изплющите едно полит-коректно заглавие, не мислете, че хората ще се трогнат. Напъните на терезовия Змей не вълнуват никого.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шерлок Холмс трябва да се заеме с този случай! :)Или поне Мистър Бийн.
12
3
 
25
 
! Отговори
ко стаа бе? преди 6 години
Mесец след отравянето на НАСТОЯЩИЯ АНГЛИЙСКИ двоен агент Сергей Скрипал, доказателста НЯМА!Не знам какво се нормализира в ненормалната ситуация.
11
2
 
17
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Корупцията във Великобритания в правосъдната и полицейската сфера е на нива подобни на картинката в територия България.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия и за циркаджии не ги бива. Чърчил сигурно се върти на пумпал.
9
2
 
21
 
! Отговори
Констатация преди 6 години
Англия изгони няколко руски дипломати.Русия изгледа Англия с лека и леко иронична усмивка...
8
2
 
23
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Ако се съди по публикациите,излиза че цяла Англия е настръхнала заради тоя случай.Само че истината май е друга.Рекох да проверя как стоят нещата и се обадих на дъщерята,която учи там(на стотина км от Солсбъри).Ами докато се сети за какво става дума-бая време мина!Явно тая истерия засяга само политиците и слабо вълнува хората.
7
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свърши шоуто със скафандрите и хората разхождащи се около тях.
6
18
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Не е ли странно ,че всички отровени или убити по друг начин са опоненти на другаря Путин?Всичките му привърженици са си живи и здрави.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Размечта се тереза, белким хване дикиш, но никой не й вярва. Измислицата с отравянето излезе само от нейната уста, а не от обикновените британци. В истинските шпионски игри, участниците се убиват наистина, а не като в този зле скроен пасквил. Освен това, шпионските интриги не са от вчера. тереза ако мисли, че ще трогне някой силно греши. Ако Русия беше решила да елиминира някой шпионин, досега щеше да е мъртъв 100 пъти. Не че Англия не прави същото. Кой очисти принцеса Даяна?
4
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарят Лилипутин е обещал вече само тровене с полоний. Докарал е 20 чувала чай....
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова шум за едно хранително натравяне в някакъв ресторант!?
2
3
 
23
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Голяма истерия,а накрая едно нищо...Британците вече и една свястна шашма не могат да измислят,та я карат на принципа "Вервайте ни!'.Ама будалите верват,къде ще ходят.Лъжливото овчарче е слаба работа-Тереза Мей го задмина по всички показатели.
1
2
 
22
 
! Отговори
маке преди 6 години
абре четем че новичок не е баш новичок мое да е стара партида и да не действауплетоха се мако ингилизите ама нейсе друго ке измислятмое Борис Джонсън да е забременел и тогава товариш Путин у кръпа им е връзан