Медсестрата на Хокинг била немарлива в задълженията си

Дауди се грижи 15 години за учения, а сега остана без права
10
Медсестрата на Хокинг била немарлива в задълженията си
Снимка: Reuters, архив

Бившата медсестра на физика Стивън Хокинг - Патриша Дауди е лишена от правото да работи по специалността си, след като бе призната за виновна в ненадеждно изпълнение на професионалните си задължения, докато се грижела за него, съобщи Асошиейтед прес. Това решение бе взето от британския Съвет по акушерство и медицински грижи.

Още по темата
"Срещу Патриша Дауди бяха повдигнати редица обвинения във връзка с качеството на грижите й за проф. Хокинг", се казва в комюнике на съвета.

"Става въпрос за финансови нарушения, измами, липса на нужните грижи, отказ да сътрудничи с нас и липса на необходимата професионална подготовка. Бе констатирано, че Дауди не е съблюдавала стандартите за добри професионални грижи", пише още в съобщението.

Шестдесет и една годишната жена се грижеше за Хокинг 15 години, до март 2016 г., когато британският Съвет по акушерство и медицински грижи започна разследване след получени оплаквания от роднини на учения.

Стивън Хокинг почина на 14 март 2018 г. на 76-годишна възраст в дома си в Кембридж. През 1963 г. той е диагностициран с амиотрофична латерална склероза. Двадесет и две години по-късно е засегнат от белодробно заболяване и се подлага на трахеотомия. В резултат губи гласа си и започва да ползва гласов синтезатор.

Хокинг бе сред най-известните съвременни физици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
15 години гледала толкова тежко болен човекСега се сетили да я обвиняватЯсно че е за завещаниеТози не беше ли женен за прислужницата сиПишеше че бил с труден характерБог да го простиРоднините ламинат за наследствотоЯсно е
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се осъди и мед сестрата на наш Тошо,която му кърпеше чорапите.Другаря Живков почина в резултат на едно възелче от кърпежа,което протърка петата му и се разви инфекция.В резултат на това просто възелче,рухна и социализЪма,защото Тошо бе незаменим селски пръч,който 45 години клатеше един цял народ.
6
0
 
25
 
! Отговори
шматка преди 5 години
"Ако си вършиш работата зле трябва да съм луд да ти плащам но ако работиш дяволски добре трябва да съм луд да те уволня"Това е от една книга.Питам се как са я търпяли 15 г с немърлива работа.Май отива към завещание работата
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е откачено. Първо, тя цели 15 години се е грижила за него. Второ, къде са били през всичките тези години роднините и защо не са я сменили, след като не била съблюдавала стандартите? И не на последно място, да не би да я има в завещанието на учения?
4
9
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Тъпчо , медсестрата била немарлива за това за което и се дава заплата ! Разбра ли ? На какъв език да ти го напиша ? Тя е взимала заплата и е изпълнявала немарливо задълженията си ! Как да ти го обясня ? Само българин може да напише тази глупост за роднини и прочие ?
3
0
 
1
 
! Отговори
asdad преди 5 години
До АнонименТо е точно така :)
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек как е оцелял толкова време?
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Звучи малко, като че роднините осъдили един чужд човек, който не бил вършил съвестно тяхната работа.