Отнеха имунитета на Хуан Гуайдо, той: Мадуро е узурпатор!

Властите разрешиха съдебно преследване на опозиционера
3 апр 2019 10:40,
54
Отнеха имунитета на Хуан Гуайдо, той: Мадуро е узурпатор!
Снимка: Reuters
Вярното на президента Николас Мадуро Конституционно събрание на Венецуела отне парламентарния имунитет на  опозиционния лидер и самообявил се за временен президент Хуан Гуайдо, предаде Франс прес, цитирани от БТА.
 
"Народът е изпълнен с решимост и нищо няма да ни спре", каза пред журналисти Гуайдо, който е и председател
на Националното събрание на страната. 
 
"В този процес няма връщане назад", добави той и коментира, че е наясно с опасността да бъде арестуван.
 
В същото време хиляди венецуелци са преодолели загражденията по границата с Колумбия и напускат страната, съобщи имиграционната служба в Богота, предава Ройтерс. 
 
През февруари Мадуро блокира мостовете, които свързват Венецуела и нейната съседка, за да попречи на 
чужда хуманитарна помощ да влезе в страната. Заради това, че мостовете са блокирани от контейнери и камиони, венецуелците прекосяват река Тахира, за да стигнат до град Кукута на северната граница на Колумбия с цел да намерят храна, лекарства и работа. Но поройните дъждове през последните дни направиха това невъзможно.
 
"Узурпаторът Мадуро е отговорен за всичко, което може да се случи на населението, прекосяващо границата" - 
 каза началникът на колумбийската имиграционна служба.
 
Колумбийското правителство критикува и позицията на Русия, която предупреди да не се правят опити за
за свалянето на Мадуро, като подчерта. че всяка военна подкрепа за режима Каракас ще застраши мира в
целия регион, посочва ДПА.
 
Колумбия се обяви категорично и против декларацията разпространена от руския парламент през февруари,
която призовава ООН да подкрепи политически мирен процес във Венецуела и да предотврати каквато и да било военна намеса. В същото време Русия призна, че е изпратила "военни специалисти" в помощ на венецуелското правителство и продължава да му продава оръжие. 
 
Политическата  криза в южноамериканската страна продължава да се задълбочава, след като в края на януари
председателят на Националното събрание Хуан Гуайдо се самообяви за временно изпълняващ длъжността на
президент и поиска свалянето на Николас Мадуро. Икономическото състояние на страната е катастрофално - 
хората трудно успяват да си набавят храна, питейна вода и лекарства. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
20
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КАТО ВСЕКИ НЕЛЕГИТИМЕН ЧЕРВЕН РЕЖИМ И ТОЗИ ЩЕ СЕ БОРИ ДО ПОСЛЕДО ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ СЪС СИЛА :DХУАН ГУАЙДО Е ЗАКОННИЯ ВРЕМЕНЕН ПРЕЗИДЕНТ НА ВЕНЕЦУЕЛА ДО ПРОВЕЖДАНЕТО НА НОВИ ИЗБОРИ!ТЪЙ, ЧЕ ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ НА МАДУРО ГИ ЗАМИНАВА С НЕГО!
23
18
 
8
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
Докато са с Русия , ще стоят гладни и бедни.Няма държава,която да е прокопсала от дружба с Русия, няма и как да има, след като държавата с най-голям природен ресурс в света - именно Русия е мащеха за собствения си народ.путин и неговата шайка олигарси грабят милиарди, обикновените руснаците живеят като кучета.Същото е и във Венецуела,а диктаторите путин и мадуро гъчат милиарди, накрая американците им виновни.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гайдата както и ЦвЦв редовно ходеха на инструктаж в ЮСА. Знаем ефекта - титална корупция на национално предателство!
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да ги разбера краварчетата........."поставиха" това чу-че-ло гуайдо на престола и решиха, че Русия и Китай така ще гледат отстрани!!! Е, да.......беше време, преди 30 години руснаците направиха тази ПЪЛНА Г-Л-У-П-О-С-Т и се поведоха по акъла им, ама сега сме 2019г!!! И зад гърба си Русия има вече и Крим и Сирия!! А пък Мадуро, след като зад него са Русия, Китай и забележете....Турция(!!!!), та КОЙ ще подкрепи това гуайдонче....."великите" прибалтийски лилипутчета и окупираната германия?
20
0
 
9
 
! Отговори
Нико преди 5 години
Е то и ние си имаме узурпатори единия в софия другия във варна третия в аксаково наредени по старшинство премиер областен кмет.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА ИНТЕРЕСНО ПРИ (ДИКТАТОРА) МАДУРО ТОЗИ ПРЕВРАТАДЖИЯ И САМОЗВАНЕЦ ГУАЙДО НЕ САМО,ЧЕ Е ОЩЕ НА СВОБОДА,АМИ И СЪЩИЯ ПРОДЪЛЖАВА С ОПИТИТЕ СИ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ.ПИТА СЕ В ДЕМОКРАТИЧНАТА) ЦИОНИСТКА КЛОАКА САЩ,АКО НЯКОЙ ТАКЪВ КАТО ТОЗИ ГУАЙДО СЕ БЕШЕ САМООБЯВИЛ ЗА ДЪРЖАВЕН ГЛАВА И СЪЩИЯ ТАКЪВ БЕШЕ ПОДКРЕПЯН ОТ РУСИЯ И КИТАЙ,ДАЛИ НА ВТОРИЯ ЧАС ТОЗИ АМЕРИКАНСКИ САМОЗВАНЕЦ НЯМАШЕ ДА БЪДЕ ПРИБРАН ОТ ФБР И ПРЕТРЕПАН КАТО КУЧЕ
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГеЙдо е шпионин на чужда държава който с помощта на тази чужда държава се опита да извърши държавен преврат и ако беше успял този преврат щеше да подари огромните петролни залежи на щатите.За такива като този Гейдо навсякъде наказанието е едно разстрел
17
2
 
32
 
! Отговори
факт преди 5 години
Дано Венецуела се спаси от заразното зло САЩ ни я не успяхме и сме в тинята....
16
0
 
28
 
! Отговори
браво преди 5 години
След Руските военни и Китайски военно транспортен самолет е кацнал в столицата на Венецуела,няма информация за товара и колко военни е докарал.
15
5
 
44
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Този Гуайдо е организатор на държавен преврат, така че трябваше отдавна да е в затвора! Мадуро ако беше такъв диктатор, то този Гуайдо отдавна да е свитнат!
14
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно Гувейдо е узурпатор. Това същество е по-нагло от Цвъ Цвъ.
13
4
 
34
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Осъждане по бързата процедура и в затвора !!!
12
3
 
39
 
! Отговори
НАТО 2 преди 5 години
... ДОРИ АКО Е ЗА НУЖДИТЕ НА "АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ" ЩЕ ИМ МЕТНЕМ НЯКОЛКО "ПРИЯТЕЛСКИ БОМБИ" С ОБЕДНЕН УРАН ... !!!!! Като в бивша Югославия !!!!! ... Където също "ВЪЗЦАРИХМЕ" ... ДЕМОКРАЦИЯТА !!!!! Ееее ... после рязко може да се увеличат онкологичните заболявания ... Но то ..... За нас - няма проблеми ! .... Много по - важна е ..... "ДЕМОКРАЦИЯТА" НИ !!!!!
11
0
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Анонименпоскоро си ги клати
10
5
 
29
 
! Отговори
НАТО преди 5 години
Искате или не - НИЕ ЩЕ НАЛОЖИМ АМЕРИКАНСКАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" по Венецуелските земи ! Там трябва да има ... "ДЕМОКРАЦИЯ" ... И ние ще я ... "ВЪЗЦАРИМ" !!! ...... Та толкова ...... АМЕРИКАНСКИ ПЕТРОЛ ИМА ПОД ЗЕМИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛА !!!!!!! ..............
9
4
 
40
 
! Отговори
... преди 5 години
Еми сега нали САЩ го признаха за президент нищо, че никой никога не е гласувал за него! Но пък за сметка на това САЩ почнаха да си възвръщат всички петролни пари и ресурси който са спечелени от Венецуелския петрол! Т.е. казано по друг начин Венецуела няма пари, нищо, че е най-богата на петрол държава в света, понеже САЩ КРАДЪТ парите от венецуелския петрол благодарение на тоя гайдо ли е гуидо ли е все тая, можеше да е всеки! Та така!
8
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е време беше тая п.одлога да я озаптят.
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Гуайдо не е разбира, че е една пионка на САЩ. Ако днеска се построи Стената с Мексико Тръмп ще го изостави на произвола на съдбата.
6
3
 
47
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
А се чудех,като е толкова голям дикататор Мадуро и такваз голяма диктатура има във Венецуела,то що още е на свобода Гуайдо?)
5
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро е легитмният президент. Как е избран - друг въпрос, но Гуайдо не е дошъл чрез избори на власт, а чрез Майдан.... В този смисъл УЗУРПАРТОРЪТ е Гуайдо.