При взрива в Русия загинали петима служители на "Росатом"

Причина за експлозията - възпламеняване на експериментален двигател
Обновена: 10 авг 2019 11:12 | 10 авг 2019 08:33, Анисия Иванова
173
При взрива в Русия загинали петима служители на "Росатом"
Архив: Ройтерс

Петима служители на руската държавна корпорация "Росатом" са загинали и трима са били ранени при експлозията на полигона в Архангелска област в Русия, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на отдела за връзки с обществеността на "Росатом".

Още по темата

"В резултат на произшествието на военния полигон в Архангелска област при тестването на реактивен двигател на течно гориво загинаха петима служители на държавната корпорация "Росатом". Още трима наши колеги са били тежко ранени и имат изгаряния от различна степен. Към настоящия момент всички ранени са в специализирано медицинско заведение, като им се оказва необходимата медицинска помощ", се казва в изявление на "Росатом".

"От името на огромния колектив на "Росатом" изразяваме дълбоките си съболезнования на роднините и близките на загиналите. На семействата им ще бъде оказана помощ и подкрепа. Светлата памет на нашите другари завинаги ще остане в сърцата ни", казаха още от "Росатом".

Причината за експлозията е възпламеняване на експерименталния двигател, съобщиха от министерството на отбраната.

"По стечение на обстоятелствата в момента на възпламеняването служителите на "Росатом" са извършвали проверка на изотопните източници на захранване, разработени за двигателя с течно гориво", обясниха отттам.

До инцидента на военния полигон близо до Северодвинск в Архангелска област се стигна на 8 август. Руското министерство на отбраната първоначално съобщи за двама загинали при инцидента с двигател с течно гориво, без да дава детайли за каква точно разработка става дума. По-късно регионалните власти заявиха, че шестима души са в болница, а руската държавна корпорация "Росатом" заяви, че петима нейни служители са загинали при инцидента и че трима са в болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко, сега няма кой да ни сглоби ръждясалите реактори за АЕЦ Белене.
1
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде НВО да снима веднага нов филм.Ще има небивал успех сред овцете в цял свят.