От Пхенян за Помпео: Отровното растение на дипломацията на САЩ

Той вредял на усилията за рестарт на двустранните разговори
23 авг 2019 22:51, Елка Василева
24
От Пхенян за Помпео: Отровното растение на дипломацията на САЩ
Майк Помпео. Снимка: архив, Reuters

Севернокорейският министър на външните работи И Йон Хо нарече американския държавен секретар Майк Помпео "отровното растение на американската дипломация", което вреди на усилията за рестартиране на двустранните разговори по севернокорейската ядрена програма, предаде Асошиейтед прес.

Министърът изрази това мнение като протест срещу наскорошно изявление на Помпео, че Вашингтон ще запази санкциите срещу Северна Корея, докато тя се денуклеаризира.

Още по темата

Дипломат номер едно на Пхенян каза, че Северна Корея е готова да разбие на пух и прах абсурдната мечта на САЩ, че санкциите ще предизвикат промяна в страната.

Министърът допълни, че Пхенян е готов едновременно и за диалог и за конфронтация със САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. "Ако САЩ се опитат да се конфронтират с нас със санкции и не се откажат от тази конфронтационна позиция, това ще бъде погрешна преценка", каза дипломатът.

По адрес на Помпео той заяви, че той "хвърлял тъмна сянка върху двустранните разговори и че бил по-заинтересован от собствените си политически амбиции, отколкото от настоящата американска външна политика".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
Това е голяма грешка на Сталин. Хората не знаят че не е имало причина Сталин да дава южна Корея на американците .Основната версия е че корейците тръгват да си мъстят на японците за годините на окупация .САЩ предлагат да разделят корейския народ на две по подобие на германския ,за да отслабят Корея и да гарантират основни за Япония морски пътища .Има и други версия ,ама тая е най вероятната ;) Сталин не е трябвало да се съгласява ;)Сега нямаше да я има Южна Корея и всички тия проблеми .
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя си типичен глобалист и актив на ЦРУ.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът искаше промяна и беше готов на компромис, американците го направиха за посмешище с брутално неуважение. Римските императори за страдали от същите болни халюцинации за собственото си величие и незаменяемост в края на империята.